başka bi konuda bahsettim ama cevap alamadımm :(

cslylmz

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
11
6
16
Çanakkale
kızlar 23yaşındayım çanakkalede okuyorum 4yıldırda birlikteyiz erkek arkadaşım polis 2.yılıım hem bölümü sevmediğim hem de onunla olmak için sınava girdim eğer kazanırsam ist onun yanına gidicem.. bu durumda evlenelim diyoruz ama annem bi türlü yanaşmıyo resmen rest çekti ben annelik görevimi yaparım ama gerisine karışmam kapını çalmam sanada izin vermem dio ayrıca evden gelin çıkamazsın diyo sizce ne yapmalıyım nasıl ikna etmeliyim?

Peki annenin onay vermemesinin sebebi ne ? Birde şunu tam anlamadım.Şuan nerde okuyorsun ve hangi bölüm için istanbula gidiyorsun.
Ve bu konu yenimi.Yani annen ne zamandır hayır diyor.Kusura bakma çok soru sordum ama gerçekten konuyu tam olarak anlamaya çalışıyorum...

ya tek dediği elinde mesleğin olsun.. ben de tamam diyorum kabul zaten mesleğim olacak ama evliyken okumak istiyorum kabul etmiyo okul bitmeden olmaz diyo.. nasıl ikna olcak şaşırdım kaldım

şu an çanakkalede tarih okuyorum sağlık okumak için tekrar sınava girdim tercihlerimde istanbul yazıcam gelirse evlenmek istiyoruz çünkü erkek arkadaşım istanbulda polis.. ama annem kesinlikle okurken olmaz diyo okurken evlenemezmişim

annem geçen yazdan beri hayır diyo.. öyleki tanışmak bile istemiyo :S ortada bi şey yokken yüz göz olamam diyo :S

canım dün burda bir arkadaşın konusu vardı o aklıma geldi.o da galiba ıspartada okurken sevdiği adam için çoruma geçiş yapmış ardından evlenmişti.evlenmek için peşinden koşan yalvaran adam evlenince nasıl da değişmişti.şimdi çok pişman evlendiğine.o konuyu okumanı tavsiye ederim.annen kesinlikle haklı.mesleğini eline alıp kendi ayakların üstünde durmadan sakın evlenme...

Son düzenleme:
Okurken evlenmek olmaz diye birşey yok tabi ama okurken evlenmeseniz daha iyi olur gerçeğinide gözardı etmemek lazım.Eğerki anneciğinin duruma karşı çıkmasının tek nedeni buysa bence çokta haksız sayılmaz tatlım.Bak mesela ben henüz 30 yaşındayım ve 1 buçuk yaşında bir kızım var.İlerde bende okurken evlenmesini aslaaa istemezdim açıkcası.Ahh ahhh "anne olunca anlarsın" sözü boşuna değilmiş.Biz anneler çocuklarımız için herşeyin en iyisini istediğimizden bazı şeylere hayır diyebiliyoruz.Ama bunun ne kadar doğru olduğunuda malesef yaşayıp gördükten sonra anlayabiliyoruz.Sana tavsiyem anneciğini anlamaya çalış ve ümitsizliğe kapılma.Bak ben evde olduğum halde evliliğin ilk yıllarında çok zorlandım.Evliyken çalışmakta zor, çalışan evli arkadaşlar gelip anlatırlar sana.Kaldıki okumak çok daha zor olur tatlım.Şuanki birbirinize duyduğunuz aşk heycan gibi duygular sizi biraz sabırsız yapabilir ama bence herşeyin zamanında ve yerinde olması en güzeli.Birkere yaşanıyor bunlar.Herşey gönlünüzce olsun dilerim...

Son düzenleme:
siz niye evlilik için acele ediyorsunuz ki,2 yıl sonra evlenirsiniz okul bitince,yaşın 23müş daha...

benim neredeyse bütün arkadaşlarım okurken evlendi. hamile gelen bile vardı. hatta hem evli olup hem çalışıp hem okuyan da vardı. üstelik okul birincisi olmuştu. zor bir şey değil. aynı sınıfta olup evlenenler de vardı. karı koca aynı sırada oturuyorlardı. 23 de çok erken bir yaş değil. sen evlenene kadar 24 olursun. tabi annenin neden karşı çıktığını bilmiyorum. :44:

anneme meslek konusunda kesinlikle katılıyorum :) ben de mesleğin olması taraftarıyım.. ama sadece bazı şeylerin zamanının geldiğini düşünüyorum o kadar.. annem hariç herkes bi adı bari olsun diyo ama annemin neye karşı geldiğini anlayamıyorum gerçekten :) yani kafam almıyo cidden :) okul diyo tamam diyorm deva edecek meslek diyo tamam o da olacak onun istediği her şey olacak ama o hala neye karşı onu anlamış değilim :)

canım benim anlayamadığımda o zaten :) okul diyo tamam diyorum iş diyo tamam diyorum ama genede hayır diyo :)

canım benim anlayamadığımda o zaten :) okul diyo tamam diyorum iş diyo tamam diyorum ama genede hayır diyo :)

evleneceğin kişiyi tanıyor mu? onunla ilgili bir endişesi var mı? ya da kendisi çok erken evlenmiş de keşke geç evlenseydim mi demiş? ya da senin okuluna engel olacağını mı düşünüyor? ekonomik özgürlüğün olsun mu istiyor? ben de bu anneleri anlamıyorum. evlenelim diyeni evlendirmiyorlar. belli bir yaştan sonra da evlen evlen diye baskı yapıyorlar.

canım 1.si erkek arkadaşımı tanımıyo tanımak istemiyo.. 2.si engel olur diyo ki ben kendimi biliyorum olmaz çünkü şu an hem okuyup hem çalışıyorum ayrıca evde kalıyorum evimin temizliğini yapıyorum altından kalkabiliyorum yani umarım anlatmak istediğimi anlamışsındır.. 3.sü ekonomik özgürlük istiyo ki ben zaten mutlaka bi mesleğim olacak diyorum anneme..

Üzgünüm, ama annen haklı.

Evlilik başlı başına bir yük, sorumluluk ve büyüme evresi. Çok da uzun bir evre, Allah ömür verdiği sürece. Öğrenciyken hayatı sırtlandığımızı sanıyoruz ama ben mezun olunca anladım, okumak en basitiymiş. İş derdi, eş derdi, maddiyat derdi, vs bir araya gelince bırak okumayı hayattan vazgeçersin mazallah.

Üniversitede kaçıncı senen bilemiyorum ama senden 4 yaş büyük bir ablan olarak naçizane tavsiyem şu: Anneni -kimse için- üzme. Aşk bekler. Gerçekse muhakkak bekler. Sen oku tarih bölümünü, bitir. Sonra evlen, annenin gönlü olsun. İlla sağlık okumak istiyorsan evlenince onu da oku. Ama önce üniversite mezunu ol. Seni yetiştiren insana borcunu öde. Okulun bitmeden evlenirsen, ileride çok ah çekersin.

Gel sen anneni dinle.

Anneler evlatları için en doğru kararları verirler.

bencede annen hakli
verdigin sozlerin tamam demelerinin havadakalma ihtimali çok fazla
once bi gir okuluna ,oku sinif atla falan
son sene belki olur ama ortada okul yok sen evleniyim diyorsun :)

Çanakkale tarih mezunu olarak sana tek tavsiyem anneni dinle...ileride ft hüseyin gibi bi koca istemiyorsan dinle:) sşaka bir yana anneler karşı çıkıyorsa vardır bir hikmeti canım...hem gerçek seven bekler emin ol...

Kesinlikle bende annene katılıyorum canım benimde erkek arkadaşım polis ve 7 yıllık bir ilişkimiz var evlenmek için özellikle okulumun bitmesini bekledik 4 senedir de ondan 15 saat uzaklıkta bir şehirde okuyorum yeri geldi 8 ay yüzünü görmediğim oldu ve haziranda okulum bitiyor eylülde de düğünümüz var,herşey zamanında ve yerinde olmalı bence evlilik yeni bir hayat ve eğitim durumu böyle bişey için asla riske atılmamalı tamam başarılı olmuş örnekler vardır ama olumsuz da birsürü örnek var etrafımda daha geçen yıl sınıf arkadaşım evlendi eşi de teğmendi yapamadılar yarım dönem dayandı ve 4.sınıfta okulu bıraktı.Ayrıca anne rızası konu ne olursa olsun herşeyden önce gelir,evlilikte sevgi de bekleyebilir bende olduğu gibi durumumuz seninle aynı olduğu için örnek veriyorum..Böyle herşey daha güzel oluyor emin olabilirsin,şimdiden mutluluklar dilerim

kızlar yorumlarınız için tşk ederim elbette hepsini kulağıma küpe yapacağım :) elbette hiç kimse için annemi üzemem :)

bi de burda problem hani neden izin vermiyo değil :) sadece neden rest çekdiğini anlayamıyorum yani bu kadar sert olmasına anlam veremiyorum sırf onun için akıl danışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…