• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Başından yanık vakası geçenler bakabilir mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Mrvaydn18

Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2019
6
1
6
32
Merhaba daha evvel de konu açmıştım 18 aylık kızım sıcak su dökülmesi sonucu yandı diye şükür şu an durumu iyi derileri soyuldu doktor iz kalacağını sanmıyorum diyor ancak soyulan derinin altındaki deri kırmızı acaba geçer mi bu durum bir bilgisi olan var mı doktor kontrolünde de soracağım inşallah. Yaşayan varsa danışmak istedim.

Merhaba daha evvel de konu açmıştım 18 aylık kızım sıcak su dökülmesi sonucu yandı diye şükür şu an durumu iyi derileri soyuldu doktor iz kalacağını sanmıyorum diyor ancak soyulan derinin altındaki deri kırmızı acaba geçer mi bu durum bir bilgisi olan var mı doktor kontrolünde de soracağım inşallah. Yaşayan varsa danışmak istedim.
cok cok gecmıs olsun. derıde ız kalıp kalmaması yanıgın derecesıne gore.. eger coklu katman yandıysa pembe bı ız kalıyor. daha az hasarlı yerler beyaz oluyor yuzeyselse kalmaz bence de.. yanıgının sevıyesıne gore işte. doktoru eger ız kalmayacagını soyluyorsa kalmaz. yada cok az kalır ne zaman oldu neresıne dokuldu bılmıyorum yara ıyılestıgınde buyurken kol bacak hareketınde bı aksaklık olusabılcek gıbı eklem yerlerınde de varsa hareket ettırmende fayda var ıster ıstemez sertlesıyor da dırsek omuz bılek falan.. derı yenılenmesı desteklendıgınde ıyı bakıldıgında katkı saglıyo ıllakı...

cok cok gecmıs olsun. derıde ız kalıp kalmaması yanıgın derecesıne gore.. eger coklu katman yandıysa pembe bı ız kalıyor. daha az hasarlı yerler beyaz oluyor yuzeyselse kalmaz bence de.. yanıgının sevıyesıne gore işte. doktoru eger ız kalmayacagını soyluyorsa kalmaz. yada cok az kalır ne zaman oldu neresıne dokuldu bılmıyorum yara ıyılestıgınde buyurken kol bacak hareketınde bı aksaklık olusabılcek gıbı eklem yerlerınde de varsa hareket ettırmende fayda var ıster ıstemez sertlesıyor da dırsek omuz bılek falan.. derı yenılenmesı desteklendıgınde ıyı bakıldıgında katkı saglıyo ıllakı...
Yok deri çekilmesi ve büzüşmesi falan olmadı Allaha şükür ki ama deri soyuldu ya altından gelen kırmızılık var bir tek

17 gun önce ayağımın üstünde sicak su torbası patladı bül oluştu geçti açık deri yok hala kirmizi renkte ama son 2 gündür ignelenme kaşıntı ve üstüne basınca agri hissediyorum bunlar normalmi bactroban ve fito sürüyorum

Merhabalar. Benimde 1 ay önce 2 yaşında oğlum sıcak sudan dolayı yandi. 2. Derece derin yanik oluştu. Deri yamasına gerek duyulmadan deri bütünlüğü sağlandı. Oğlumda da geniş alanda kizariklik var. Sizi kızınızın son durumu nedir. Kizarikliklari geçti mi yada azaldı mi. Sizin Yanık derecesi nedir?

Back