İnanın Gitmediğim Özel hastane kalmadı dermatolojiye ayrı alerji bölümüne ayrı bir dünya test yaptılar evet alerjik hassasiyetim olan seyler de çıktı ama neticesinde hiçbir alerji ilacı çözüm olmuyor ürtikere. Maksimum 2-3 hafta rahatlatıyor sonra aynı şiddette hiç ilaç almıyormuşum gibi tekrar başlıyordu. Üstüne üstlğk düşman başına anjiyo ödemli ürtikerdi benimki. Bir sabah bir kalkıyorum yüzüm gözüm dudaklarım sanki kamyon çarpmış gibi şişmiş tanınmaz halde uyanıyordım. Gece yarısı boğazım şişiyordu birden bire nefes alamıyordum bu yüzden. çam sakurada profesöre gittim en son çare.. 2 farklı doktor baktı alerji testlerime de şikayetlerimi de dinlediler. Neticesinde dedikleri tek şey ürtiker bir alerji değildir elle tutulur kesin bir tedavisi de yok. Tek sebebi stres psikosomatik bir durum olabilir daha sağlıklı beslen spor yap motivasyonunu yüksek tut. Özellikle kedi alerjim vardı ve evde 2 kedim vardı. Hiç alakası yok kediler solunum yoluna belki alerjik etki edebilir anlık kaşıntı yapabilir ama ürtikeri tetiklemez dediler. Nihayetinde evimizi taşıdık ve sonrasında bu değişiklikle birlikte benim ürtikere dair o gün bugündür bir sıkıntım olmadı çok şükür. Hala kedilerimle yaşıyorum.. Kafamdan uydurmadım bana prefesorun ve diğer dermatologumun soylediği açıklamayı yazdım.
Çok zor bir hastalık insallah siz de iyileşirsiniz. Benimkinin de tekrarlamayacağının bir garantisi yok zaten
bağısıklık konusunda da çeliştiğimi düşünmüyorum. Stres insanın bağışıklığını düşüren en büyük faktörlerden birisi. Zayıf bağışıklık +stres ile daha da düşen bağısıklık sonrası bazı insanlar ürtiker durumunu yasayabiliyor. Sağlıklı yaşam stresten uzak durma vs ile ancak hafifleyen bir hastalık..