• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

basimdan bu dertler gitmeyecek mi ? gül hastaligi cikti simdi :(

CakmaLaraCroft

Evimin Kalicesiyim
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
2.794
542
148
Diğer
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/609353-birseyler-soyleyin-kendimi-iyi-hissetmiyorum.html

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/630646-devam-eden-sorunum-dogum-kontrol-hapi.html

arkadaslar
cilt sorunumu bilenler bilir.Dogumdan sonra cildimde yasamistim kirmizliliklar
gecmiyor hala
bunun icin erkeklik hormonu yüksek ciktigi icin kadin dogum kontrol hapi verdi doktor
ondna bir iki hafta sonra
sag gögsümde cevizden biraz kücük bir daire seklinde kirmizilik
ilk basta önemsemedim ama
sonra daha kücük olarak göbegim bacaklarim sirtim ensem yayildilar
doktora gittim hemen tabi
gül hastaligi dedi
insanin hayatinda bir kere basina gelir
sansliysan bir ayda gecer yoksa birkac ay sürer dedi
kortion krem verdi
ama morlaim cok bozuk
kendimi gittikce daha kötü hissediyorum
stresten olurmus zaten
bittim ya gercekten bittim artik

bunu yasayan var mi aranizda
iyi seyler duymak iyi gelebilir :(

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/609353-birseyler-soyleyin-kendimi-iyi-hissetmiyorum.html

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/630646-devam-eden-sorunum-dogum-kontrol-hapi.html

arkadaslar
cilt sorunumu bilenler bilir.Dogumdan sonra cildimde yasamistim kirmizliliklar
gecmiyor hala
bunun icin erkeklik hormonu yüksek ciktigi icin kadin dogum kontrol hapi verdi doktor
ondna bir iki hafta sonra
sag gögsümde cevizden biraz kücük bir daire seklinde kirmizilik
ilk basta önemsemedim ama
sonra daha kücük olarak göbegim bacaklarim sirtim ensem yayildilar
doktora gittim hemen tabi
gül hastaligi dedi
insanin hayatinda bir kere basina gelir
sansliysan bir ayda gecer yoksa birkac ay sürer dedi
kortion krem verdi
ama morlaim cok bozuk
kendimi gittikce daha kötü hissediyorum
stresten olurmus zaten
bittim ya gercekten bittim artik

bunu yasayan var mi aranizda
iyi seyler duymak iyi gelebilir :(

çk geçmiş olsun arkadaşım ya ama bak doktor söylemiş iyi şeyleri geçicek sonuçta dua falan oku bişey yap bırakma kendini... seni sivilcelerde çok etkilemiş heralde ama onlarda geçer iz miz bişi kalmaz biraz sabır göster

çk geçmiş olsun arkadaşım ya ama bak doktor söylemiş iyi şeyleri geçicek sonuçta dua falan oku bişey yap bırakma kendini... seni sivilcelerde çok etkilemiş heralde ama onlarda geçer iz miz bişi kalmaz biraz sabır göster

insan icine cikamayacak kadar etkileniyorum
cok hassas yapim var zaten
moralim cok bozuk
kendimi cok kötü hissediyorum
esim benden tiksinecek diyede cok korkuyorum

geçmiş olsun ...
gül hastalığı eşimde çıkmıştı
doktor bir krem bir de iğne vermişti ilaçların ismini hatırlamıyorum
birde 1 hafta 10 gün kadar banyoda keselenme demişti alelusul duş alıp çıkıyordu
ne kadar sürede geçtiğini hatırlamıyorum ama çok sürmemişti
sanırım iğne daha etkili doktorunuza danışın

geçmiş olsun ...
gül hastalığı eşimde çıkmıştı
doktor bir krem bir de iğne vermişti ilaçların ismini hatırlamıyorum
birde 1 hafta 10 gün kadar banyoda keselenme demişti alelusul duş alıp çıkıyordu
ne kadar sürede geçtiğini hatırlamıyorum ama çok sürmemişti
sanırım iğne daha etkili doktorunuza danışın

ben birinin tavsiyesi ile kendie doktoruma degil baska doktora gittim
hic önemsemedi bile
ciddi birsey degil dedi
ama tamamda sokakta gören bir daha bakiyor
sanki yaratik görmüs gibi
dogal olaral moralim bozuluyor
zaten yüzüm kac aydir bu halde

yarin kendi doktoruma gidecegim
biktim artik

bende de oldu zamanında, ama hiç takmadım Lara. hatta benimki bazen yanık gibi oluyodu çatlıyou çok aşırı stres yaparsam sonra geçiyodu. doktoraa gittiğimde bana da ilaç vermedi geçer dedi. ve de geçti :))) inan ciddi bişey değil

ben dalga geçiyodum hatta, bakıııın sizin gülünüz var mı diye :1: bi de benim kolumdaydı en büyüğü yazın hep görünüyodu :31:

geçmiş olsun öncelikle.sizin yaşadıklarınızı anlayabiliyorum.aynen benimde yüzümde oldu.gitmediğim doktor kalmadı.bana doktor krem değilde antibiyotik verdi.tamam işe yarıyor ama sürekli antibiyotik kullanmak istemediğim içinde bıraktım.benim ki birde boyut değiştirdi sanki.ilk yıl aşırı derecede kızarıklık oldu sonra kızarıklık yerini iltihaplı sivilcelere bıraktı :( bunu söylemek istemezdim ama doktor bana geçmez dedi.onu duyduğumda sanki şu kadar ömrün kaldı dedi gibi geldi çok moralim bozuldu :(.kendine dikkat et dedi.güneşten korun dedi.ve solante diye de bir güneş kremi verdi.kullanıyorum.bana da herkes yüzün neden kızarıyor diye çok soran oluyor.bende artık kimsenin yüzüne bakmıyorum :( herkesin yüzüne ne oldu demesinden bıktım ama rabbime isyan etmekte istemiyorum.

Bu hastalık yakınımda çıkmıştı çok kısa bir süre içindede sağlığına kavuşmuştu Allah tedavisiz dert vermesin kısa sürede geçer inşAllah stres yapma o zaman daha çok yayılır dua et anlıyorum psikolojini kolay değil ama daha kötü hastalıkları düşün .

Bir zamanda benim yüzüm morarıyordu hiç sebepsiz yüzümde morlukla uyanıyodum ailem falan çok paniklemiştik aklımıza kan kanseri vs her şey gelmişti ama dua ettim dr gittim meğerse içten gelen bişey dedi stres yapmış o dışına vurmuş olabilir dediler ve geçti şükür

bende de oldu zamanında, ama hiç takmadım Lara. hatta benimki bazen yanık gibi oluyodu çatlıyou çok aşırı stres yaparsam sonra geçiyodu. doktoraa gittiğimde bana da ilaç vermedi geçer dedi. ve de geçti :))) inan ciddi bişey değil

ben dalga geçiyodum hatta, bakıııın sizin gülünüz var mı diye :1: bi de benim kolumdaydı en büyüğü yazın hep görünüyodu :31:

strestenmis evet
dogumdan sonra bebek bakimi yalnizlik vs bana hic iyi gelmedi
hic takmayim diyorum gecer unutursam diyorum ama baskalari bakinca yüzüme
tabi hemen moralim bozuluyor

geçmiş olsun öncelikle.sizin yaşadıklarınızı anlayabiliyorum.aynen benimde yüzümde oldu.gitmediğim doktor kalmadı.bana doktor krem değilde antibiyotik verdi.tamam işe yarıyor ama sürekli antibiyotik kullanmak istemediğim içinde bıraktım.benim ki birde boyut değiştirdi sanki.ilk yıl aşırı derecede kızarıklık oldu sonra kızarıklık yerini iltihaplı sivilcelere bıraktı :( bunu söylemek istemezdim ama doktor bana geçmez dedi.onu duyduğumda sanki şu kadar ömrün kaldı dedi gibi geldi çok moralim bozuldu :(.kendine dikkat et dedi.güneşten korun dedi.ve solante diye de bir güneş kremi verdi.kullanıyorum.bana da herkes yüzün neden kızarıyor diye çok soran oluyor.bende artık kimsenin yüzüne bakmıyorum :( herkesin yüzüne ne oldu demesinden bıktım ama rabbime isyan etmekte istemiyorum.

kizim 21 aylik
o bile bakiyor inceliyor yüzümü
böyle sorunlarda en cok insanin moralini bu bozuyor
ve kendine güveni bitiriyor

Bu hastalık yakınımda çıkmıştı çok kısa bir süre içindede sağlığına kavuşmuştu Allah tedavisiz dert vermesin kısa sürede geçer inşAllah stres yapma o zaman daha çok yayılır dua et anlıyorum psikolojini kolay değil ama daha kötü hastalıkları düşün .

Bir zamanda benim yüzüm morarıyordu hiç sebepsiz yüzümde morlukla uyanıyodum ailem falan çok paniklemiştik aklımıza kan kanseri vs her şey gelmişti ama dua ettim dr gittim meğerse içten gelen bişey dedi stres yapmış o dışına vurmuş olabilir dediler ve geçti şükür

cok gecmis olsun sizede
biz kadiniz böyle seyler bizim hayatimizi cok etkiliyor
ben kendime bakimm bile yapmiyorum
sacimi yapmiyorum
ne bulursam giyiyorum
cünkü niye özeneyim
ne yaparsam yapayim hicbirsey güzel durmayacak
bir kadinin cildi kötüyse bence hicbirsekilde güzel alimli görünemez

cok gecmis olsun sizede
biz kadiniz böyle seyler bizim hayatimizi cok etkiliyor
ben kendime bakimm bile yapmiyorum
sacimi yapmiyorum
ne bulursam giyiyorum
cünkü niye özeneyim
ne yaparsam yapayim hicbirsey güzel durmayacak
bir kadinin cildi kötüyse bence hicbirsekilde güzel alimli görünemez

Allah yardımıcınız olsun :(( inş kısa sürede kendinize gelirsiniz

Canım bende hamileliğimin 4. ayında çıktı, çok önemsemedim, hamileliktendir dedim, doğumdan sonra epey arttı herkes sorar olmuştu, doktora gittim, roza diye bir krem verdi, çok işe yaramadı, bir de açıkçası ben düzenli kullanmadım.. hormon testi yaptırdım, herşey normal çıktı, daha sonra kafama hiç takmadım, amannnnn napayım geçmezse geçmez dedim, oğlum şu an 24 aylık, ve nerdeyse yüzüm eski pırıl pırıl haline döndü, çok minik 3-5 tane kırmızılık kaldı, bence onlarda zamanla geçecek.... tıp bu hastalığın neden olduğunu ve tedavisinin ne olduğunu henüz bulamadı, hormonlar, stres, yeme alışkanlıkları v.s. neden olarak sunuluyor... sadece şunu önerebilirim, çok düşünme, kafana takma... zamanla geçiyor, ben hiç makyaj yapmıyorum birde... ve ara ara acı badem sütü ve aynı safa kremini kullandım... cildim şu an çok güzel... çok şükürrr... Rabbim'den acil şifanı dilerim...Miniği de öperim :)))

Son düzenleme:
canım öncelikle çok geçmiş olsun. aynı şeyler mi bilemiyorum ama ben de pytiasis rosa gibi bir şey olmuştum geçen senelerde. sırtımda hiç çıkmadı ama yüzümde ve kollarımda çıkıyordu. doktor güneşe çıkmamam gerektiğini söyledi ve alerji hapı tarzı bir şey verdi kremle birlikte. o da antihistaminikti sanırım. kendi kendine geçti. stresten oluyor demişlerdi. umarım sen de atlatırsın bir an önce ama unutma, aklına taktıkça artıyorlar, umursamamaya çalış.

canım öncelikle çok geçmiş olsun. aynı şeyler mi bilemiyorum ama ben de pytiasis rosa gibi bir şey olmuştum geçen senelerde. sırtımda hiç çıkmadı ama yüzümde ve kollarımda çıkıyordu. doktor güneşe çıkmamam gerektiğini söyledi ve alerji hapı tarzı bir şey verdi kremle birlikte. o da antihistaminikti sanırım. kendi kendine geçti. stresten oluyor demişlerdi. umarım sen de atlatırsın bir an önce ama unutma, aklına taktıkça artıyorlar, umursamamaya çalış.

bu hastaligi yani gül hastaligini oturuo internet basinda kendi kendime teshis koydum
sonra doktor ayni teshisi koydu
cok takintiliyim
keske aklima takmasam unutsam zamanla gecse
nasil yapabilirim bilmiyorum
sabah kalkinca bile ilk isim yuzume vucuduma bakmak oluyor
bugun doktora gittim
o madalyon denilen buyuk kirmizilik baya gecti ama iste kücük tane sivilce gibi olanlar butun vucuduma yayildi
ve devam ediyor
normal dedi biraz sabir dedi
yüzüm icinde ayni seyleri söyledi
dogumdan sonra olan seyler
biraz zaman gececek dedi
temizleme jeli ve krem verdi
ben hap istedim yazmadi
valla artik bilmiyorum
Allah yardimcim olsun
kimse anlamaz bunlari
ceken bilir
tesekkür ederim yorumunuz icin

Canım bende hamileliğimin 4. ayında çıktı, çok önemsemedim, hamileliktendir dedim, doğumdan sonra epey arttı herkes sorar olmuştu, doktora gittim, roza diye bir krem verdi, çok işe yaramadı, bir de açıkçası ben düzenli kullanmadım.. hormon testi yaptırdım, herşey normal çıktı, daha sonra kafama hiç takmadım, amannnnn napayım geçmezse geçmez dedim, oğlum şu an 24 aylık, ve nerdeyse yüzüm eski pırıl pırıl haline döndü, çok minik 3-5 tane kırmızılık kaldı, bence onlarda zamanla geçecek.... tıp bu hastalığın neden olduğunu ve tedavisinin ne olduğunu henüz bulamadı, hormonlar, stres, yeme alışkanlıkları v.s. neden olarak sunuluyor... sadece şunu önerebilirim, çok düşünme, kafana takma... zamanla geçiyor, ben hiç makyaj yapmıyorum birde... ve ara ara acı badem sütü ve aynı safa kremini kullandım... cildim şu an çok güzel... çok şükürrr... Rabbim'den acil şifanı dilerim...Miniği de öperim :)))

ne güzel
insallah benimde iyilesme zamanim gelmistir
hamilelikte süperdi cildim
ve saclarim acayip gürlesmisti
ne kadar mutluydum
dogumdan sonra hersey tersine döndü
sizin gibi yapabilsem keske
kafama takmadan yasayabilsem
ama cok takintiliyim
cabalamam lazim
cocuk streside var
yalnizim
neyse
tesekkür ederim yorumunuz icin

yaklaşık 6 yıldır rosa hastasıyım başlangıcı minik sivilce şeklindeydi, daha sonra yanlış tedavi sonucu iyice yayıldı üniversite- kpss-evlilik -şark- stres -gebelik - düşük- gebelik-dooğum falan derken benimde ihmalim ile şu an tüm yüzümde :(((

dikkatte almayabilirsin ama yazmadan edemeyeceğim

kortizonlu krem kullanma netten araştır sebeplerini
- sağlam ve bu konuda uzman bir doktor bul
baharatlı acı ve mayalanmış gıdalardan uzak sur
mutlaka 50 faktor üzeri güneş kremi kullan
pelling ve sabun kullanma
baazı markaların bu hastalık için çıkardığı seriler var onları kullanabilirsin
sıcak su ile duş yapma

daha yazardım ama 6 aylık kızım izin vermedi aklına takılan birşey olursa sor

Back