- 3 Şubat 2018
- 6.039
- 23.784
- 27
-
- Konu Sahibi Merkur Retrosu
Normalde hiç huyum değildir sabah uykudan uyanınca tıklamışım öyle. Bir şey olur mu onu merak ediyorumEğer İnternetten limitli sanal kartınızla alışveriş yapmıyorsanız normal kredi kartınız açıksa online alışverişlere lütfen bilmediğiniz mesajlara tıklamayın.Bu yönden birsuru haber çıkıyor kart kopyalaniyor hesaplar boşaltılıyor. Kendi listeniz ve kullandığınız bankaların dışında gelen mesajlara itibar etmeyiniz.Ben bilmediğim mesajları üstten bakıyorum girmeden ,direkt siliyorum.
Teşekkür ederim. Avmlerdeki operatör şirketlerine göstersem casus yazılım olup olmadığını anlarlar mı bilginiz var mı?Benim maaş kartıma bağlı kredi kartımın limiti 240bin ,sağlık ve çeşitli sebeplerle(araba alirken nakit avansin faizi daha dusuktu onu kullandim mesela)cuzdanimin en arkasında tutuyorum.Alışverişlerim için ekstra sanal kart oluşturdum belli limitte onu kullanıyorum öbürü online alışverişe kapalı bu arada.Insallah birsey olmaz.Telefonunuzu sifirlayabilirsiniz sifreler aklinizdaysa herseyi yeniden kurun şifrelerinizi değiştirin.Insallah birsey olmaz.Birde biryerlere üye olurken telefonunuz sifre kaydedilsin mi diye sorduğunda hayir kullanın.Sifreleri Manuel kullanın.Mesela ben trendyol ,D&R ,Mavi felan kullanırken kredi kartımı kaydetmiyorum her seferinde kendim giriyorum.
Hayır hiç kullanmadım. Ben de ona şaşırdım ve biri adıma hesap açtı zannedip korktum linke tıkladım. Ama sonradan google da aratıp bahsi geçen siteye numaramla giriş yapınca hesabınız yok diyor.kullandığınız bir uygulama mı?
kripto sitesi bu.
birşey okacağını sanmıyorum.
Hayır hiç kullanmadım. Ben de ona şaşırdım ve biri adıma hesap açtı zannedip korktum linke tıkladım. Ama sonradan google da aratıp bahsi geçen siteye numaramla giriş yapınca hesabınız yok diyor.
Hiçbir şey yazmadım. Sanırım o linke girince bir link daha vardı ama ona tıklamadım. Çok teşekkürler içimi ferahlattınız. Alakasız bir şekilde, çalıştığım iş kamuda esnaflarla ilgili o yönden işimle ilgili sanıp girmiş oldumkripto sitesi değil bu binancetan msj esnafodası başlığından gelmez :) binanceı taklit eden bir dolandırıcı. tıkladığınız linke kişisel bilgi yazmadıysanız sorun yaşamazsınız
Çok sağ olun içim rahatladıbanka hesaplarınızı değiştirmişsiniz zaten sıkıntı olmaz, bu linkler banka şifrelerini çalmak için gönderiliyor
Haklısınız sıkıntı olmaması adına tekrar tıklamıyorum ama sanırım başka tıklanacak şeyler de vardı sitedesadece o linke tıklamakla birşey olmaz bence.
sonraki adımları yapmamışsınız zaten.
şifrelerinizi değiştirin önlem olarak.
sosyal medya banka vs.
linke tıklamadıysanız sorun yok,eğer dosyayı açtıysanız sizi yönlendirmiştir,bu programlar virus değil casus yazılım yükleyip bilgilerinize ulaşıyorlar,telefonunuzu formatlayıp otomatik olarak yedeklenmiş dosyaları yüklemeden devam edin,yükleyeceğiniz dosyaları yeniden indirip yükleyin,telefona kayıtlı hesap adresinizin şifresini kurulum esnasında şifremi unuttum bölümünden sıfırlayın,banka hesap şifrenizi değiştirin,aklıma gelenler bunlar.Sabah işe gitmek için kalkmıştım. Gece 4 te atılmış bu mesajı görünce gayri ihtiyari olarak bu linke tıkladım. Tıklayınca ingilizce olarak hata veren bir site çıktı ve sanırım altta bir link daha vardı ama emin değilim olmaya da bilir. Ama o ikinciye tıklamadım. Bir şey olur mu içim içimi yiyor
İsim vermek yanlış olur mu bilmiyorum ama M ile başlayan bir antivirüs programım var normalde bilgisayarda kullandığım, telefonuma da indirip tarama yaptım az önce. Bir şey çıkmadı ama bilmiyorum M antivirüsünün bu kadar detaylı bir koruması var mıdır?
Banka hesabımda da internete alışverişi kapattım bu arada şimdi. Ama korkuyorum. Sadece linke tıklayarak bir şey olur mu?
Güvenmediğiniz linklere tıklamayın ki zaten verilen link tuhaf.Teşekkür ederim cevaplar için. Çekebildiğim kadar nakit çektim bir de banka hesaplarımı değiştirdim. Sosyal medyada hesabım yok yani var ama başka isimle sadece ünlü falan takip ediyorum 0 gönderi