• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

" Basenli bayanlar buraya.. "

Ahh ahh ergenlik zamanımdan beri basenler kalçalar baş belam :KK25: üst beden 38 alt beden 40-42. Çok su içerim ekmek yemem yemeği çok az yerim abur cubur da yemem.. Neden veremiyorum anlamıyorum ki.. İstediğim pantolonu giyememek çok kötü bi duygu :KK14: Spora yazılmayı düşünüyorum bu sıralar. Eylülde düğünüm war o zamana kadar biraz incelmeliyim.

Ayy bir ben var burda :)) Benim de üst 38 alt 40 beden nadiren bazı 40lar olmuyor 42 almak zorunda kalıyorum. iç bacaklarım berbatttt durumda :(( Ama yemeyle alakası yok bizim artık oturmuş bu durumlar. Ergenliğimde aldım 3 ayda abur cubur yiyip yaz tatilinde yatarak. bir daha da gitmedi. bende spora yazılmayı düşünüyorum ama korkuyorum da yanlış spor yapıp kaslanıp daha fazla şişmesinden.

İnşallah düğününe kadar incelirsin sende :KK68:

tabii yardımcı olurum cnm...
ben daha evveldende yani uzun yıllardır neredeyse tüm sporları yaptım.(okul yıllarımdan itibaren,woleybol,hentbol,aerobis-step,fitnes,yürüyüş vs..) ama tüm bu sporlar kalın olan üst bacağımı ve basenimi iyice kalınlaştırdı.
monti topiğinde okuduysan ben çok uzun yıllar önce verdim zaten fazla kilomu.platese başlarken fazla kilom yoktu.sadece alt bedenimle üst bedenim arasında bariz bir farklılık vardı.üst bedenim olması gerekenden dardı altımda tam tersi.üst 36 beden alt 40 badenhatta bazı markalarda 42 bile olduğu olurdu.son derece sinir bozucu bi durum yani.
ne yaptıysamda olmadı olmadı hep aynı...bel incecik koca bir kalça:KK43:
2010 kasımda platese bi başladım daha bir gün bile bırakmadım bırakacağımıda sanmıyorum.vücudum acaip şekillendi,çevremdeki herkes farkında..ne kaçam kaldı ne basenim..
elastikleştim,esnek oldu tüm vücudum.eskiden olan bir spor sakatlanmasından dolayı kürek kemiklerim kitlenirdi uzandığımda yada ters hareket yaptığımda o hiç kalmadı.say say bitmez yani yararları..

sabah takip etme imkanınız yoksa akşam açın (tv8'in sitesinden) yapın.çarşamba perşembe gnleri karın kalça ağırlıklı çalışıyor o günleri tavsiye ederim.yapın gerçekten faydasını görürsünüz kıslar...
Canım merhaba yazali cok olmus ama pilatese devam mi kac beden giyiyorsun?
basen eritmede en cok ise yarayan pilates hReketi nedir

slm kızlar ben de aynı dertten muzdaribim, ben yaklaşık üç haftadır diyetle beraber, öyle sıkı bi diyet deil sadece akşamları kaçırmamaya dikkat ediyorum, üç haftadır yine pilates çemberi ile iki hareket yapıyorum sadece üst bacaklar ve basenlerim için,. öncelikle basenlerimi ölçtüğümde 104 cm geliyordu şimdi ise 101 cm:)))ben bunu her akşam 15-20dk ka sadece iki hareket yaparak bu hale geldim:)daha çok hareket etmeyi de unutmuyoruz, masabaşında çalıştığım içinde fazla hareket edemiyorum, akşama kadar ne yapabilirsem...Yine devam etmeye çalışcam bu arada yine yaklaşık bi aydır yediklerime dikkat ettiiğm için 65 kilodan 62 kiloya düştüm:)inş bundan sonra da devam edicem:):KK55:
o hareketler neydi Canım

Ebru sallinin Plates yapin ise yariyor ayni durumdan bende muzdaribim.. 4 cm inceldim 1 ayda.selulutu olan varsa da yapabilir kesin cozum..

Back