• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başbakanlık Bursu

bu burs 100 kişiden 1 kişiye çıkıyo heralde. durumu ne kadar kötü olan arkadaşlar kaç yıldır alamıyo. üstelik üzerlerinde mülk yok evde birden fazla okuyan öğrenci var. neye göre veriliyo belli değil.gerçekten şans işi. valla bi daha ki başvurumda kendimi zengin göstercem belki o zaman çıkar hıh. :14:

bu burs 100 kişiden 1 kişiye çıkıyo heralde. durumu ne kadar kötü olan arkadaşlar kaç yıldır alamıyo. üstelik üzerlerinde mülk yok evde birden fazla okuyan öğrenci var. neye göre veriliyo belli değil.gerçekten şans işi. valla bi daha ki başvurumda kendimi zengin göstercem belki o zaman çıkar hıh. :14:
canım fazlasıyla basvuran vardır ondndır hem durum daha kotu olanlar olblır oncelıkler anne bba olmynlara fln verılıyor.ben okula kayıta gttıgmde sansımı denedım bbm ıssızdı ve sgrtamız yoktu okuyan kardesım vrdı vesayre.sans cıktı ama 30.sıradaydım arkdsımda basvurdu aylık gelırıne 8mılyar yazmıstı gordum cıkmaz dıye dsnmustum ama babası yok cıktı hmde 5.sırasındaydı bıde kullanmasını bılseydı ya nyse:55:

canım fazlasıyla basvuran vardır ondndır hem durum daha kotu olanlar olblır oncelıkler anne bba olmynlara fln verılıyor.ben okula kayıta gttıgmde sansımı denedım bbm ıssızdı ve sgrtamız yoktu okuyan kardesım vrdı vesayre.sans cıktı ama 30.sıradaydım arkdsımda basvurdu aylık gelırıne 8mılyar yazmıstı gordum cıkmaz dıye dsnmustum ama babası yok cıktı hmde 5.sırasındaydı bıde kullanmasını bılseydı ya nyse:55:

ama benm araba var üstelik babam annem var ve aylık babamn aylık geliri 3bin yine de çıktı bana.hatta sınıfta babası olmayana durumu kötü olanlara çıkmdı. hocalarımız da şans işi dedi.baba annesi olmayanlar farklı burslara başvuruyomş.ben kesin eminm şans işiaçıkçası erkek arkadaşm arabayı başkasının üstüne yap belki çıkar dedi.
ben çıkmasa da olur dedim çıktı. yannnnnnnni emin olun şans işi bu.

ve geçen yıl sınıf mevcudumuz 15 bu onbeş kişinin 4'ü gerçekten muhtaçdı ama onlara çıkmadı sigortası olana çıktı. evi olana çıktı. acayip bir sistem. şans da çok yüksek:) 15 kişiden 11'e çıktıysa artık düşünün:)). ya da bizim sınıfın şansı

başbakanlık bursu ailesinden birisini kaybetmiş yada madi olanağı çok düşük,aileden birden fazla öğrenci okuyorsa verlir.karşılıksızdır.tek dersinizin kalması yada ort altı olmanızda burs anında kesilir.bi dahada alamazsınız:20:

Yok canım en yakın arkadaşımın maddi durumu çok iyiydi üniversitede,babasının fabrikaları vardı,yine de çıktı..

Yok canım en yakın arkadaşımın maddi durumu çok iyiydi üniversitede,babasının fabrikaları vardı,yine de çıktı..

düzen çok değişmiş :26: :90:
benim dönemimde hep ihtiyacı olanlra çıkmıştı.millet maaş bordrosunda hep maaşını düşük göstermeye çalışıyodu burs alabilmek için :55:

Kyk sitesinde "Burs veya öğrenim kredisi ödemeleri, öğrencilere her yılın Ocak ayından başlamak üzere her ayın 7 sinde aylık olarak yapılacaktır. " yazıyor. Biz şimdi başvurunca 2012de mi almaya başlayacağız :53:

Kyk sitesinde "Burs veya öğrenim kredisi ödemeleri, öğrencilere her yılın Ocak ayından başlamak üzere her ayın 7 sinde aylık olarak yapılacaktır. " yazıyor. Biz şimdi başvurunca 2012de mi almaya başlayacağız :53:
evet cnm öyle,eğer kredi yada burs almaya hak kazandığınızda .7 0cak 2012 de alacaksınız burs/öğrenim kredisi

Son düzenleme:
kızlar ama elinize toplu para geçicek.şöleki eylülden itibaren ocak ayına kadar olan aylık bursunuz toplanarak ocakta verilecek :34::34:

....
ben normal burs sandım. :s
başbakanlık bursuymuş dikkat etmedim onun hakkında bir fikrim yok.
normal burs veya kredi alınca toplu para verilmiyor onu söylücektim.
kusura bakmayın boşuna alıntı yapmış oldum mesajınızı:/

Son düzenleme:
....
ben normal burs sandım. :s
başbakanlık bursuymuş dikkat etmedim onun hakkında bir fikrim yok.
normal burs veya kredi alınca toplu para verilmiyor onu söylücektim.
kusura bakmayın boşuna alıntı yapmış oldum mesajınızı:/

canım başbakanlıkta normal bursta toplu ödeme yapılıyor.2 senede değiştimi yoksa:S

kızlar ama elinize toplu para geçicek.şöleki eylülden itibaren ocak ayına kadar olan aylık bursunuz toplanarak ocakta verilecek :34::34:

Ben 2007 girişliyim. 2008 Ocak ayından itibaren almaya başladım. Bana başbakanlık bursu çıkmıştı. Bizde sınıftan birkaç arkadaş alacağımız ilk ay toplu bir para gelicek hayaliyle beklemiştik. Tabiki böyle birşey olmadı.
Kardeşimde 2011 Ocak ayından itibaren geri ödemeli olarak almaya başladı. Onada herhangi bir toplu para gelmedi.
2012 Ocak ayında başlayacak olan ödemeler için durum değiştimi bir fikrim yok. Özellikle bir yerde bu bilgi yazmıyorsa boşuna beklemeyin. Sonra benim gibi hayalleriniz yıkılabilir :9:

bide burs alttan derslerin verilmesi ile yeniden başlıyo çünkü arkadaşmın kesildi bütlerden sonra tekrar alıyo
ve emin olmak için sordum hocama kesinlikle şans işi kimin alacağı belli olmuyo.
üstelik babam da sakadat ürünleri italatı ve ihracatı ile uğraşıyo hani o konuya kalsa yine almamam gerek. ve evet haksızlık bu çünkü sınıfta muhtaç 4 kişi kötü durumda. :59:
başbakanlık bursu ailesinden birisini kaybetmiş yada madi olanağı çok düşük,aileden birden fazla öğrenci okuyorsa verlir.karşılıksızdır.tek dersinizin kalması yada ort altı olmanızda burs anında kesilir.bi dahada alamazsınız:20:

Ben 2007 girişliyim. Güzel sanatlar fakültesindeyim. Bizde yetenek sıınavıyla öğrenci alınıyor. Ben bölümüme dereceyle girdiğim için bana başbakanlık bursu çıktı. Okulda bir form doldurmuştuk. O dönem evimizde vardı arabamızda. Ailemle aynı şehirde olmama rağmen ayrı evde kalıyordum. Bu bilgilerin hepsini yazdım ve başbakanlık bursu çıktı. Fakat ben 2. sınıfta okuluma ara verdim. Kayıt dondurma falanda yapmadım. Kaldım yani 2 sene. Bursum falan kesilmedi sadece son 12 ayını geri ödemeliye çevirmişler. Önümüzdeki Eylül ayında son ödemem yapılacak ve biticek. Bu yılda okula geri dönmeyi planlıyorum. Başka bir bölüme yedeklerden giren ve bu paraya çok ihtiyacı olan bir arkadaşıma geri ödemelisi dahi çıkmamıştı. Yani ben bu işin tamamen şansla alakalı olduğuna inanıyorum.

Son düzenleme:
doğru yaa bende gsfYi birincilik ile kazandım. ondan başbakanlık alıyom demek ki :)

Back