• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başbakan Yıldırım açıkladı: Muhtar ve müftü nikâh kıyabilecek

Suyu geçmişler ablam, Mars toprağı tarıma elverişliymiş :KK70:

Ya evet, çocuk gelinlerin önünü açacaktır ama zaten bu suçu işleyenler, resmi nikaha falan bakmadan verdim gitti deyip, imam nikahıyla evlendiriyorlar kızı. Resmi nikah üzerine tüy diker mi, evet diker de... Bunun çözümü ne olmalı?

Tamam suyuda geçtim bari organik tarım müsaitmi ona neyim baksalar bariiii :KK53::KK53:
Kendileri etmedimi dini nikahı resmi nikah öncesine çektiler..
Çözümü direk hapis cezası olacak kim hoca nikahını kıyıyorsa önceden tıkacan mapısa..
Eskisi gibi olsun önce resmi yani...
Ama bunuda imam yada muhtaryapmayacak..

Tamam suyuda geçtim bari organik tarım müsaitmi ona neyim baksalar bariiii :KK53::KK53:
Kendileri etmedimi dini nikahı resmi nikah öncesine çektiler..
Çözümü direk hapis cezası olacak kim hoca nikahını kıyıyorsa önceden tıkacan mapısa..
Eskisi gibi olsun önce resmi yani...
Ama bunuda imam yada muhtaryapmayacak..
Valla abla, Mars'ın toprağına benzer bir toprakta ürün yetiştirmişler. Ürünler sağlıklı çıkmış, zararlı metallere falan rastlanmamış. Astronotlar artık, Mars'ta konaklarken, meyve sebze sıkıntısı çekmezler, orada yetiştirirler. :) İleride koloniler şeklinde yerleşirler bir de oraya... Hıh dünya bizim olur sonra :P
Bence de geri bastıracak bir ceza lazım. Hapis göz korkutucu olabilir evet. Ama yaş sınırı falan nasıl olmalı, nasıl tespit edilmeli vs. Bunlar da var.

İmam nikahını yasaklamak çocuk gelinlerini önlemenin en ilkel metodu heralde. Bu 50 yıl önce işe yarardı da 50 yıldır hala aynı metodu kullanıyosan bir sıkıntı var. Bu sorunun zaten aşılmış olması gerekirdi. Radikal bir kararla imam nikahı yasaklanıp her delikteki kız çocuklarını meydana bulup eğitebilselerdi bugün böyle bir sorun kalmazdı.

Yardim gemileri Israil'in Ashod limanina gidecekmis.. Buyuk basari..:confused:Mavi Marmarayi da Ashod limanina yonlendirmislerdi, kabul etmediniz, ille de Gazze ambargosunu delecem dediniz, 9 kisi oldu. 9 kisi tazminat icin mi olmustu? Ne degisti?

çocuk anneler çok üzücü ama bizdeki durumun farkı şu aile onayı ile bu çocuklar tecavüze uğruyor adına da evlilik diyorlar.Dayağı şiddeti her tür kötü muameleyi görüyor yazık ki.
Gercekden cok aci insallah cozulur cozulmeli hdpnin milletvekilleri pkk ile isbirligi yapacagina halkina sifa bulsa keske.bunlari tek biz mi dert ediyruz anlamadim.hicbir partinin vekillerinin bu cocuk gelinler umurunda degil anca birbirlerine laf atsalar.

Yardim gemileri Israil'in Ashod limanina gidecekmis.. Buyuk basari..:confused:Mavi Marmarayi da Ashod limanina yonlendirmislerdi, kabul etmediniz, ille de Gazze ambargosunu delecem dediniz, 9 kisi oldu. 9 kisi tazminat icin mi olmustu? Ne degisti?
Saraylım mavi marmara yan topiktedir, burası nikah topiği:rolleyes:

:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:o kadar bozmussunki kafayı şu konuda şu yazını görünce aldı beni bir gülme :KK70::KK70::KK70:kaç yaşındaydın sen..hey Allahım hatun senin yüzünden ban yiyorum yaa ne diyeyim kendime

Saraylım mavi marmara yan topiktedir, burası nikah topiği:rolleyes:
O zaman bu haberi buraya bu topik altinda getirene diyeceksin ki:
Bu konu basligi altindaki yazidan su paragrafi cikart, yoksa Saraylim gelip sadece bu paragrafi muhatap alabilir, Saraylim'in bu paragrafa cevap hakki dogabilir:KK53::
İsrail ile Mavi Marmara olayından bu yana kesilmiş olan diplomatik ilişkiler iki ülke arasında varılan mutabakatla normalleşme sürecine girmiş oluyor. Mavi Marmara’da hayatını kaybeden şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Bu mutabakat kolay olmadı. Bugün imzalar atıldı.Türkiye öncülüğünde artık Filistinli kardeşlerimiz nefes alacak, Gazze’deki çile sona erecek. Mutabakatın ilk semeresi de bu Cuma göndereceğimiz insanı yardım gemisidir.
10 BİN TON İNSANİ YARDIM GİDECEK

10 bin ton insani yardım malzemesi Mersin’den yola çıkacak ve İsrail’in Aşdod limanına gidecek. Kanayan bir yara durmuş, çözüm bekleyen bir sorun çözüme kavuşturulmuştur.

:-):-):-)

Son düzenleme:
:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:o kadar bozmussunki kafayı şu konuda şu yazını görünce aldı beni bir gülme :KK70::KK70::KK70:kaç yaşındaydın sen..hey Allahım hatun senin yüzünden ban yiyorum yaa ne diyeyim kendime
Sen kendini cok akilli saniyorsun di mi? Sen once kendi yasina bak, 5 midir,10 mudur ben daha cozemedim..:KK70::KK70::KK70: Tey Allaam, bir gun yazinin sirf basligini okumaktan oteye gecebilirsen o zaman beeeelki muhatap alirim seni.:KK66:

Sen kendini cok akilli saniyorsun di mi? Sen once kendi yasina bak, 5 midir,10 mudur ben daha cozemedim..:KK70::KK70::KK70: Tey Allaam, bir gun yazinin sirf basligini okumaktan oteye gecebilirsen o zaman beeeelki muhatap alirim seni.:KK66:
Şimdi seninle yazisamiyacagim İstanbul da patlama oldu konuları incele bulursun hadi geç kalma yumurtla Akp şürekası,erdoganin hırsları,diye ama dikkat tabi .yemek konusuna gidip başlama ah Erdoğan ah diye .

Bosayabiliyolarmıymısda peki?
Bosol bosol bosol ile bozulur onlarin kiydigi nikah.

haber detayı çok uzun da, başlıktaki kısmına yorum yaparsak;

bence mantıklı, belediyede kıyılan nikahın durumu farklı mı oluyor ki, evraklarını veriyorsun, nikah kıyılıyor.

muhtar da kıyabilir bence müftü de imam da.

asıl kayıtsız dini nikahın önüne geçilmez mi bu şekilde, bazı imamlar evet resmi nikah yokken dini nikah kıymıyorlar ama bazıları bunu sorgulamıyorlar. bu da çok eşliliğe ve küçük yaşta evliliğe davetiye oluyor.
(eğer düşündüğüm şekilde ise) imamların kıydığı nikah resmi nikah statüsünde olacaksa, kayıtlı belgeli bence daha güzel. hem çok eşlilik olmaz, hem de illa ki belge vs istenecektir, en azından belgesel olarak evliliğe mani bir durum olmadığı ispatlanır. arada katakulli olursa da, o belediye nikahında da oluyordur zaten, belgelerle oynanmışsa belediye de anlamaz ki, sanki gibidp tüm belgeler veren kuruluşlardan sorgulanıyormuş gibi düşünmeyin.

haber detayı çok uzun da, başlıktaki kısmına yorum yaparsak;

bence mantıklı, belediyede kıyılan nikahın durumu farklı mı oluyor ki, evraklarını veriyorsun, nikah kıyılıyor.

muhtar da kıyabilir bence müftü de imam da.

asıl kayıtsız dini nikahın önüne geçilmez mi bu şekilde, bazı imamlar evet resmi nikah yokken dini nikah kıymıyorlar ama bazıları bunu sorgulamıyorlar. bu da çok eşliliğe ve küçük yaşta evliliğe davetiye oluyor.
(eğer düşündüğüm şekilde ise) imamların kıydığı nikah resmi nikah statüsünde olacaksa, kayıtlı belgeli bence daha güzel. hem çok eşlilik olmaz, hem de illa ki belge vs istenecektir, en azından belgesel olarak evliliğe mani bir durum olmadığı ispatlanır. arada katakulli olursa da, o belediye nikahında da oluyordur zaten, belgelerle oynanmışsa belediye de anlamaz ki, sanki gibidp tüm belgeler veren kuruluşlardan sorgulanıyormuş gibi düşünmeyin.
Valla.helal sana ne güzel anlamış ve aciklamissin

türkülerimizde bile var.15 yaşında bir kızcağız evlenmiş seneler geçmiş "hanım" olmuş.
birde doyum olur mu diyor ve biz bunu gülerek oynarak karşılıyoruz

bağa girdim bağ budanmış,
bağa bülbül dadanmış.
on beş yasında da nazife de hanım,
kimlere aldanmış.

çıktım sarkköy'ün yoluna,
sıra sıra zeytinler.
on beş yaşında da nazife de hanıma,
doyum olur mu.

o tepeden bu tepeye, oyun olur mu.
on beş yaşında da nazife de hanıma,
doyum olur mu.

Bi de arabada beş, evde onbeş, hoşuna da giderse bedava diye türkümüz var nerden aklıma geldiyse. Ve bunda 7-77 herkes oynuyor.

Evet saçma bir ülkeyiz ve değer yargılarımız maalesef çok farklı. Mesela dedelerin genç kızlarla evlenmesi normal ama bir insanın eşcinsel olması dünyayı başa yıkan bir şey. Tecavüz edilenin, tecavüzcüsü ile evlenmesi normal ama Ramazan'da oruç tutmamak dayak sebebi. Yani gidip mini etekli bir kızı taciz etmek aşırı derecede normal ve erkek olarak haklı gerekçen var ama Ramazan'da şarap içtin diye linci hak ettin. Bir de Ramazan'da şarap içeni dövdün ya offf Cennetliksin ve ülke büyükleri tarafındna takdir bile edilirsin. Bireysel hak ve özgürlük de neymiş?

Ne ara Avrupa'ya sırt dönüp Orta Doğu'nun kucağına atladık biz?

Dün akşam bülteninde bu habere denk geldiğimde 'bana neden yetki vermiyorlar, ben de kıyacağım nikah' diye serzenişte bulunurken biran kendime geldim.
Bence büfelere yetki versinler, adım başı bir büfe var.
Bizi uğraştırmasınlar muhtarla, müftüyle.
Git büfeye bakkala, kıy nikahı geç yani.
Bu mu kolaylık!

Back