- Konu Sahibi menzil5453
-
Eğer meydanlarda şiir karıştırma durumu eleştirilecekse, Erdoğan'ın da Faruk Nafiz Çamlıbel'e ait Sanat adlı şiirin Fazıl Hüsnü Dağlarca'ya ait olduğunu söylediğini de unutmaması lazım.
http://www.gazeteturka.com/news_print.php?id=27321
Halledilmesi gereken onlarca sorun varken, bu sorunların meydanlarda nasıl çözüleceğiin konuşulması gerekirken yok şiirleri karıştırmış vs. Üf!
Ama bu herhangi bir şiir değil, İstiklal Marşı. Sizce arada fark yok mu?
Elbette arada bir fark var. Yani İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtası toplumun geneli tarafından bilinir ama ben anlık bir dikkatsizlik olduğunu düşünüyorum. Ama benim dikkatini çekmek istediğim şey, şiirleri karıştırmaları değil sadece toplum için kayda değer sorunları konuşmak yerine, meydanlarda çocukça bir laf dalaşı içine girilmesi.
Ya daha neler. "Çanakkale şehitleri herhalde, şiirinden." diyor Yani kastedilen Çanakkaledeki şehitler herhalde bu şiirinden demek istemiş ben de diyorum günlerdir olay olan nedir.
Evirip çevirip de ne güzel adama yanlış konumları giydiriyorlar.
bende aynısını yazdım b..k atmak için çaba budur yani
şaka mı yapmışlar nedir adam çok yakından tanıyorum, babamla yakınmışlar diyor
ki bahsedilen dörtlük şu
"Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şüheda, fışkıracak, toprağı sıksan şüheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda."
burada ilkokulda ya da lisede okumuş ve istiklal marşını incelemiş herkes bilir ki toprağı sıksan şehit fışkırır vatanımdan der mehmet akif.
Bazen konuşurken kısaltarak konuşuruz hmm çanakkale şehitleri herhalde, şiirinden.
arada "herhalde" olmasa idi haklı olabilirlerdir. ama adam bariz hmm "çanakkale şehitleri demek istiyor herhalde şiirinden o kısım" demiş, alıp çevir çevir ne hale getirmişler
o kıtada bahsedilen o diyor açıkca kesinlikle katılıyorum tv de gördüğümde de böyle anladım..haberi görünce şaştım..
ben ulusal tvde olmasına şaşırdım neden ekmeleddine sırt mı çevirdiler?
ulusal da selo ya mı oynuyor acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?