başarısız tedaviden sonra yöntem değiştirilmeli mi?

saliha84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2011
970
4
46
İstanbul
Merhaba,
Ben özel bir hastanede bir tüp bebek denemesi geçirdim.15 adet 1. kalite embriyo oluştu.biri transfer edildi, diğerleri donduruldu.tedavi başarısız olunca 3 ay sonra dondurulmuşlardan 2 tanesi transfer edildi.o da başarısız oldu.bizde sorun eşimin sperm kalitesinde, bende ise hiç bir sorun olmadığı söylendi.rahim kalınlığı, yumurta rezervi vs herşey normal, hatta iyi.yaşım 26.tüm bunlara rağmen iki başarısız sonuç.
Benim sorum: Bu durumda doktorumun bana ek bir test, histeroskopi, vs, başka herhangi bir araştırma yapması gerekmiyor mu?Doktorum hiçbirşeye gerek olmadığını, aynen devam edeceğimizi, dondurulmuşlar bitene kadar böyle denememiz gerektiğini söylüyor.Bu doğru mu?

merhaba

bence bir rahim filmi ile eşinizin ve sizin karyotip(kromozom) analizi yapılırsa iyi olur.Bunların sonucuna göre gerekirse histeroskopi,hatta laparoskopi önerilebilir.Kromozomlardada problem çıkarsa PGD yapılması gerekir.

iyi günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…