Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Daha önce bir tüp bebek tedavisi geçirip 19 yumurtamdan hiç biri 5. Güne gelemeyen biriyim. Şuan doğal yoldan hamileyim. Bizde bu aşamalardan geçtik genetik testler verdik çok araştırma yaptık. Çok şükür bizde eşimde genetik birşey çıkmıştı tedaviye yanıt verince kendiliğinden hamilelik oldu. Tekrar denemeden önce sebebini araştırmanız çok akıllıca ve herkese bolca dua ediyorum. Allahım herkesi öyle güzel müjdelendirsin ki bugünleri hatırlamayın bile. Hepimize sağlıklı gebelikler güzel doğumlar nasip etsin.Kızlar merhaba,dün Semra hoca ile bir görüşme gerçekleştirdik. Tüm tahlil sonuclarımı ve geçmiş 3 tüp bebek hikayemi dikkatlice inceledi. Öncelikle şunu söyliyeyim kır flow ve sperm dna testlerınde bir sorun görmedi. Ama 5.güne giden çok az embrıyomun olması sebebiyle genetik bir problem olabileceğini söyledi. Yol haritası olarak şişli memorıalda bir tüp bebek tedavisi yapacağız.embrıyolar gelişim aşamasında iken kamera ile izlenecek ve hangi aşamada sorun olduğu belirlenecek.sanırım embrıyolara pgt de yapılacak.
Sorun büyük ihtimal kalitesiz yumurta ve buna sebep olan bir genetik sorun. Bazı genetik sorunların çözümü varken bazılarının çözümü yokmuş ve şu an bizim durumumuzun ne olduğunu söylemek için erken olduğunu belirtti.
Diğer doktorların önerdiği gibi sebep bulunamadan defalarca deneme yapmaktansa genetik bir araştırma ile sebebin bulunacağı bir tedaviyle ilerlemeye karar verdik. Mayıs ayında tedavimize başlayacağız.
Sen ne yapacaksın pekiKızlar Merhaba,
Başarısız 3 tüp bebek tedavisi geçirdim.Tüm doktorlar kalitesiz yumurta olacağını söylemişti. Her doktor çözüm bulamadığı sorunda suçu yumurtaya atıyor demiştik,haklı çıktık.
Kır testi yaptırdım ve sonuç aşağıdaki gibidir. Yorumları size bırakıyorum.
Eki Görüntüle 3546236
Sen ne yapacaksın pekiKızlar Merhaba,
Başarısız 3 tüp bebek tedavisi geçirdim.Tüm doktorlar kalitesiz yumurta olacağını söylemişti. Her doktor çözüm bulamadığı sorunda suçu yumurtaya atıyor demiştik,haklı çıktık.
Eki Görüntüle 3546236
Merhaba insallah diledigin sonucu alırsın pgt sonucu kaç gündr cıkıyormuş? Bir de memoriala ilk gittigin tedaviye basladıgın gun kaç yumırta saydılar ultrasonda toplanan sayı ile uyumlumı bunu merak ediyorumDurum güncellemesi : Şişli memorial de yaklaşık 10 günlük bir tedavi süreci geçirdikten sonra dün yumurtalarım toplandı.öncekı tedavilerden farklı olarak gonal-f yerine pergoveris kullanıldı.13 yumurtadan 8 i olgun cıktı 5 i döllendi. Embriyoların 5.güne gitmesini istedik,daha erken bir embrıyoyu dondurmalarını ıstemedık. Bu arada embrıyolar kamera ile gözlenıyor.hangi aşamada sorun var ise tespit edılecek.ek olarak gerekırse pgt yapılacak
Çözümü var veya yok,en azından neden olmadığını öğrenecek olmak beni rahatlatıyor.
Allah herkese gönlündekini versin.
Bana doktor bu sefer picsi önerdi ne bilmiyorum açıklamada yapmadı yumurtam bu ay kalitesiz çıktı dedi geçen sefer hepsi döllenmişti. Yumurtalar yaşlanmış dedi. Bir önceki opu iyiydi ama negatif oldu 9 ayda nasıl yumurta yaşlanıyor aklım almıyor. Eşim spermlerini dondurdu baya hastaydı vücudumda iltihap falan vardı hayır hiç alakası yok diyip durdular. Madem alakası yok picsi neden önerdiler picsi dna hasarına yol açan spermleri eliyormuş internette öyle yazıyorYani boşuna mı yapıldı kır testi yüksek çıksa da bi anlam ifade etmiyor mu ? Şaşırdım yine sonunun yumurtaya bağlanmasına .. dna hasarı da var ama 18 az bi rakam değil ,üroloji doktorları da 1 e kadar düşsün istiyor ,hatta diyo ki bu değer yüksekken sağlıklı embriyo gelişimi olmaz,düzeltmeden denemeyin diyor , tansel kaplancanın videolarını bi izleyin çok örnek var böyle bizler gibi..tüp bebekçiler sadece kadına odaklı yaşıyorlar malesef..öyle bi dünya yok. Son gittğim doktorda sperm iyi değilse embriyo sağlıklı olmaz, biz görsel olarak en iyisini seçiyoruz ama dna sını hiçbir zaman göremeyiz seçerken dedi .. yani tüp bebekte öyle bi seçim yok, en iyisini seçiyoruz diye bişey yok.Hatta isterseniz imsi -piezzo kullanılsın ,o spermde dna hasarı varsa hiçbiri işe yaramaz dedi ürolog ,ne acıbadem ne şişli vs..
Nedir bu kır testi sonuç neyi gösteriyor tam olarak ve düzeltilebilir miKızlar Merhaba,
Eki Görüntüle 3546236
picsi kesin çözüm mü peki ? kaç taneden kaçı döllendi kaçıncı günde kaldı gelişimi ,bu tedavinizde kullanılmadı mı picsi? Şişli de misinizBana doktor bu sefer picsi önerdi ne bilmiyorum açıklamada yapmadı yumurtam bu ay kalitesiz çıktı dedi geçen sefer hepsi döllenmişti. Yumurtalar yaşlanmış dedi. Bir önceki opu iyiydi ama negatif oldu 9 ayda nasıl yumurta yaşlanıyor aklım almıyor. Eşim spermlerini dondurdu baya hastaydı vücudumda iltihap falan vardı hayır hiç alakası yok diyip durdular. Madem alakası yok picsi neden önerdiler picsi dna hasarına yol açan spermleri eliyormuş internette öyle yazıyor
Şişlide en son opu 2024/05 ayında oldu 5 toplandı 4 blast oldu imsi ile seçilmişti ama negatif oldu 2 tanesi de çözülürken bozuldu. Son opu bu ay oldu 4 olgun 2 döllenme 4. Gün bir tane dondu. Eşimde enfeksiyon oluştu bir hafta safra kesesinde taş oldu serumlar ağır antibiyotikler soermi verince sperm donuk canlı değil gibi birşeyler dediler. Ama önemli değil dediler sonuç hüsran sonra yumurta yaşlanmış dediler . Yine kabahati yumurtada buldular. Geçen sene 5 yumurtadan 4 tanesi iyi olupta bir anda mı yaşlanıyor yumurta aklım almıyor. Bir sonrakin de picsi deneriz dediler bende internette araştırdım eğer spermde dna hasarı varsa onu seçiyormuş bu sistempicsi kesin çözüm mü peki ? kaç taneden kaçı döllendi kaçıncı günde kaldı gelişimi ,bu tedavinizde kullanılmadı mı picsi? Şişli de misiniz
Şişlide en son opu 2024/05 ayında oldu 5 toplandı 4 blast oldu imsi ile seçilmişti ama negatif oldu 2 tanesi de çözülürken bozuldu. Son opu bu ay oldu 4 olgun 2 döllenme 4. Gün bir tane dondu. Eşimde enfeksiyon oluştu bir hafta safra kesesinde taş oldu serumlar ağır antibiyotikler soermi verince sperm donuk canlı değil gibi birşeyler dediler. Ama önemli değil dediler sonuç hüsran sonra yumurta yaşlanmış dediler . Yine kabahati yumurtada buldular. Geçen sene 5 yumurtadan 4 tanesi iyi olupta bir anda mı yaşlanıyor yumurta aklım almıyor. Bir sonrakin de picsi deneriz dediler bende internette araştırdım eğer spermde dna hasarı varsa onu seçiyormuş bu sistem
15 mio sperm var ileri hareket iyi diyorlar ama morfoloji bizde 1 %99 spermin kafası yuvarlak oligosperm mi diyorlar öyle birşey yok önemli değil diyorlar sizin yumurta yaşlı anlamadım gerçekten ne yapabilirim kiyanlış yönlendiriyorlar..sorun spermde ,sperm tahlili iyi çıkarsa başlayacaktınız, acele ettirmişler
Bide dna hasarı bakılacaktı ,onu da söylememişlerdir , bu tekniklerin hiçbiri işe yaramıyor sperm kötüyse.
Dnasını görmüyorlar çünkü..şekilsel olarak en iyisini seçmeye çalışıyorlar o kadar.
Bu yüzden olmuyor.. Tansel kaplancana dm den mesaj atın doğruları söyler, ya da murat mermerkaya , dna hasar testi yaptırmanız gerekiyor .15 mio sperm var ileri hareket iyi diyorlar ama morfoloji bizde 1 %99 spermin kafası yuvarlak oligosperm mi diyorlar öyle birşey yok önemli değil diyorlar sizin yumurta yaşlı anlamadım gerçekten ne yapabilirim ki
Hasarını seçerken göremiyorlar ,sadece şekil olarak iyisi seçiliyor, herhangi bi embriyologa sorsanız söyler göremedikleri için pgt öneriliyorEşimde de %18 dna hsarı vardı ama hem Aret kamar hemde Semra kahraman sorun değil,zaten embrıyo olustururken en iyisini seçıyoruz demıstı. Sadece şeklıne değil ,hasarlı dna ya sahip spermleri eleyen yöntemler var.