Konu sahibi siz çok geyik muhabbeti denen muhabbetleri çeviren ve bundan zevk alabilen biri değilsiniz anladığım kadarıyla ki ben de hiç sevmem, yapmam üstelik bana yapılmasından da hiç hoşlanmam. O sebepten sizin anlatmaya çalıştığınız ve hissettiğiniz şeyi çoğu kişi kendi algısına göre yorumluyor. Aynı cümle bana da kurulsa ben de kişiyle muhataplığıma bir sınır çizerdim ki hiç sevmem sormadığım halde saçma sapan şeylerle ölçülüp tartılmayı. Ve evet muhabbetin derinine inersek aynen de sizin anladığınız şeyi söylemiş, sanki bir erkek arkadaşıyla konuşuyor gibi saçmalamış.
Burada daha önce de bu tarz konularda yazdım, bende görsel kaba güzellik algısı pek gelişmemiştir. Biri güzel mi çirkin mi diye sorduğunuzda o kişiyi tanımıyorsam takılıp kalıyorum, karar veremiyorum güzel mi çirkin mi. Üstelik kişileri böyle sınıflamayı da çok sığ buluyorum. O yüzden ne kimseyi yanımda saçmalatır ne de kendim böyle abuk subuk şeyler söylerim. En yakınlarıma da söylemem ve onlar da bana söyleyemezler çünkü midemin bulanacağını ve işin iyi yerlere gitmeyeceğini bilirler. Araya boş konuşan arkadaşınızla mesafe koyarak iyi yapmışsınız.
Küçük bir restoranımız var, eşimin çok yakından tanımadığım bir arkadaşı da iş yerine uğramıştı ve eşime "şuraya da alımlı bir kız alırsın" cümlesini kurdu, yan tarafta ben oturuyorum ve adamım bence bana zerre saygısı yok, belkide dünyada saygı duymak denen şeyin ne olduğunu bile bilmiyor. Şimdi burdaki birçok kişi belkide "ya zaten restoranlar güzel kızlar sayesinde iş yapar, ne o kompleksli misin gül geç, adam doğruyu söylemiş" gibi yorumlar yapabilirler. Ama burada kadının metalaştırıldığı, sırf bir yere müşteri çekmek için kullanıldığı, aslında ürünün değil bir nevi kişinin satışının yapıldığına dair bir içerik olduğu gibi arkadaş eşime de kızlara alıcı gözle bakıp kim alımlı kim değil karar verip ona göre seçim yapmasını söylüyor. Aynen siz de olduğu gibi bir kaç kişiye bu cümlenin içeriğini anlatmaya çalıştığımda başarılı olamadı. Siz de kendinizi boşa yormayın bence. Büyük ihtimalle çoğunluk tarafından anlaşılmayacaktır söyledikleriniz. Ve boş konuşan insanlarla mesafenizi korumanızı tavsiye ederim. İyi akşamlar.