• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başarılı evlilik sizce nedir..

glaze_butterfly

yenigelinmutfakta.blogspo
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
1.818
26
158
Kütahya
Basarili evlilikler

konusunda yapilan bir ankette birisi

" Insanin evi, utanmadan zayifliklarini ortaya koyabildigi, garipsenme korkusu duymadan övünebildigi, asagilanmadan yanlis yapabildigi yerdir"

demis.

Kisaca, evinde ve evlilik iliskilerinde oldugu gibi kabul edildigini söylemek istemistir.

Insanlari olduklari gibi kabul etmek; dogal olarak eksikliklerini görmemek anlamina gelmez.

Aksine bunlarin bilincinde olmak ve kabul etmek anlamina gelir.

........

peki ya biz bu anketi ne kadar doğruluyoruz...

sizce.. ?

eşler uyumlu olanlar olgun ve birbiriyle uyumlu z aten vede bayanssulusmilemutlu ,

Evlılık bence sayısal gıbı herkes tutturamıyo
rabbım herkese geÇım versın

once sevgili sonra arkadas olabilmektir,evde ozgurce istedigi gibi ben olabilmektir ,karsilikli isteklere cevap verebilmektir,fedakarlik karsilikli olmalidir ,beraber eglenebilmektir,iki kisi yerine bir olabilmeyi ogrenmektir.buda benden arkdslar:nazar:

Mutlu evlilikle ilgili değil bu söylenen söz bence..herşey beni olduğum gibi kabul et ilkesine dayanmaz..mesela adam evlenmiş ya da kadın sonradan kötü alışkanlıklar edinmiş ve eşini etkiliyorsa değişmesi gerek hatalı tarafın.mutlu evlilik işte burda karşı tarafı düşünebilmek ve adım atmak, olgun davranmaktır.

Ben de 11 yıllık evli bir bayan olarak şunu söyleyebilirim kiii , en önemlisi gerçek sevginin olması eşlerde. Çünkü sevgi olduğu sürece aşılmayacak engel yok . Bir de eşimin de benim de özellikle dikkat ettiği konu var ki, ne onun ailesini ne benim ailemi asla evliliğimize sokmayız , hiçbirşeyimize müdahale edemezler, Benim aileme ben izin vermem , onun ailesine o izin vermez ve birbirimizi asla ezdirmeyiz , çocuklarımızla çekirdek bir aileyiz , çember oluşturduk ve içeri kimseyi sokmuyoruz .... (Mecaz anlamda tabiki :) )

Başarılı bir evlilik öncelikle saygı göstermekle başlar.Ardından, bir tartışmadan bir tarafın alttan alabilmesi, çiftlerin hatalarını kabul etmesi, alçak se tonuyla konuşabilmesi, aileleri unutup 2 kişiden çekirdek aile oluşturulduğunu bilmeleri gerektiğini, kimsenin yanında surat asmamayı bilmeleri gerektiriyor.ınanın bunlar evlilikte başarıya götürüyor.Saygı, saygı, saygı (özette) ....

Ben de 11 yıllık evli bir bayan olarak şunu söyleyebilirim kiii , en önemlisi gerçek sevginin olması eşlerde. Çünkü sevgi olduğu sürece aşılmayacak engel yok . Bir de eşimin de benim de özellikle dikkat ettiği konu var ki, ne onun ailesini ne benim ailemi asla evliliğimize sokmayız , hiçbirşeyimize müdahale edemezler, Benim aileme ben izin vermem , onun ailesine o izin vermez ve birbirimizi asla ezdirmeyiz , çocuklarımızla çekirdek bir aileyiz , çember oluşturduk ve içeri kimseyi sokmuyoruz .... (Mecaz anlamda tabiki :) )

alkisalkisalkis

birbirinin yerini çıkar gözetmeden doldurmaktır.bazen kadın bazen erkek olmaktır, bazen anne bazen baba... gerçek sevgidir.içten, samimi sevgi.

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisturkbayragi

Back