Ne yazıkki iki sene önce ciddi anlamda baş dönmesi nedeniyle hastaneye gittiğimde öğrendim bende Vertigo olduğunu
ilk zamanlarda günlük hayatımı epey bir olumsuz etkiledi sürekli ya eşim yada kız kardeşim koluma girerek geziyordum
dr.bana yazdığı ilaçları düzenli kullandım eskisi gibi değil daha iyiyim
orta kulak iltihabından kaynaklı olduğunu söylemişti dr. dengemi sağlayamıyordum yine de tam denge sağladığımı söyleyemem ara ara manasızca dönüyoor başım
iyi geceler benimde başım dönüyor
beyinden gelen damar tıkanıklığından kaynaklanabiliyo çoğu sürekli yada süreksiz olağan şeklde devam eder..halamda da aynısı var.çocuklara bile bakamıyo başı dönüyo yol yürüyüemiyo fazla.sıcağa geelmiyo..dikakt edilmesi lazım.sanırım yk pek çaresi. bilmyrm ameliytla geçermi ama..oda riskli :44:
Meniere denen acaip şeyi iki sene önce yaşadım. tam bir ay yerimden kalkamadım yemek yiyemedim. boyun düzleşmesi boyun fıtıgı ve damarlarda kireçlemem var. arada beyne kan gitmiyor öyle saf saf bakıyorum etrafa :) ek olarak eksik kalmasın birde migrenim var.
önceleri kulagımda çekiç sesleri duydum geceleri ara ara uyutmayan sonra onlar sıklaştı ve kendiliğinden geçti. bir yaz günü sadece annemle ikimizin oldugu bi anda başım döndü. önce önemsemedim çünkü genelde olan bişeydi. ama o an yerimden kalkamadım oturdugum yerde yıgıldım kaldım. annemin yaptıklarını hayal meyal hatırlıyorum. agzımı açsam kusuyorum kafamı çevirmeye kalksam iki 70lik bitirmiş gibiyim. ozaman dedim sanırım ölüm böyle bişey gidiyorum ben. annem doktor diyor ben elleme beni diyorum bırak ölüyorum. gecenin bi yarısı.. annem beni nasıl yatırdı ne ara doktorumu aradı bana ilaçlar içirmiş kusmusum doktor yarın hemen getirin demiş biz izmirde bile değiliz. sabahın kaçı bilmiyorum babam geldi aldı bizi. yine bi dünya hastane aktivitesi incelemeler gelen giden doktorlar derken sonunda dediler meniere. o ömrümden yatarak, dönerek ve kusarak geçen bi ayı tariflemem zor. bir ay sonra evden ilk dısarı cıktıgımda tanımadıgım insanları tuta tuta yürüdüm. o baş dönmesi bi ay kadar daha devam etti sanırım. yer uzaklasıyordu sanki ben basacakken. hala kafamı yastığıma koydugumda başım dönüyor. gözlerimi kapatmak istemiyorum korkuyorum yine aynı şeyler olacak diye.
Evet bu bu hastaligin dogal tedavilerinden biriymisgeçen senydi akşam üstü bi baş dönmesi geldi bana Önce önemsemedim Oturdum geçmesini bekledim Eşim geldi ona bişey söylemedim Sonra dahada şiddetlendi O kadarki ağlamaya başladım Noluyo bana dedim O baş dönmesi kesintisiz 3 gün sürdü uykuya dalsam bile baş dönmesi uykumdan kaldırıyodu Gece eşime tutunup uyuyodum yataktan düşücem diye Çok çaresiz kalıyosun Şimdi çok üzülünce yine tekrarlıyo Dktra gittim ilaçlarını verdi ama bende miğde bulantısı olmuyo Doktor beni oturttu başımı tutup aşağıya eğdi Bi kaç saniye öyle tuttu daha sonra hızla yukarıya kaldırdı :S Bunu niye yaptı anlamadım
Durumunuz nasıl şimdi? Ben de aynı dertten muzdaribim. Hayat nasıl geçer bu baş dönmeleri ile? Uyutmuyor bile.Evet bu bu hastaligin dogal tedavilerinden biriymis
Bana da yapti doktor bu sekilde yuzde 70 duzelme sağlanıyor dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?