How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları Baş Dönmesi (Vertigo) Hakkında

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Meniere denen acaip şeyi iki sene önce yaşadım. tam bir ay yerimden kalkamadım yemek yiyemedim. boyun düzleşmesi boyun fıtıgı ve damarlarda kireçlemem var. arada beyne kan gitmiyor öyle saf saf bakıyorum etrafa :) ek olarak eksik kalmasın birde migrenim var.
önceleri kulagımda çekiç sesleri duydum geceleri ara ara uyutmayan sonra onlar sıklaştı ve kendiliğinden geçti. bir yaz günü sadece annemle ikimizin oldugu bi anda başım döndü. önce önemsemedim çünkü genelde olan bişeydi. ama o an yerimden kalkamadım oturdugum yerde yıgıldım kaldım. annemin yaptıklarını hayal meyal hatırlıyorum. agzımı açsam kusuyorum kafamı çevirmeye kalksam iki 70lik bitirmiş gibiyim. ozaman dedim sanırım ölüm böyle bişey gidiyorum ben. annem doktor diyor ben elleme beni diyorum bırak ölüyorum. gecenin bi yarısı.. annem beni nasıl yatırdı ne ara doktorumu aradı bana ilaçlar içirmiş kusmusum doktor yarın hemen getirin demiş biz izmirde bile değiliz. sabahın kaçı bilmiyorum babam geldi aldı bizi. yine bi dünya hastane aktivitesi incelemeler gelen giden doktorlar derken sonunda dediler meniere. o ömrümden yatarak, dönerek ve kusarak geçen bi ayı tariflemem zor. bir ay sonra evden ilk dısarı cıktıgımda tanımadıgım insanları tuta tuta yürüdüm. o baş dönmesi bi ay kadar daha devam etti sanırım. yer uzaklasıyordu sanki ben basacakken. hala kafamı yastığıma koydugumda başım dönüyor. gözlerimi kapatmak istemiyorum korkuyorum yine aynı şeyler olacak diye.

boyun düzleşmesiyle birlikte baş dönmesi yaşayanlarınız var mı? 6 yıldır 10 gün kadar süren 3-5 ayda bir tekrarlayan başdönmelerim var. nörolojide bir şey "bulunamadı" kulak doktorum da kalorimetri testi işitme testi yaptırmıştır çok önemli değil demişti sonuçlar için. sanırım 2,5 dakikaydı.
size sormak istediğim kulakla ilgili ise başdönmelerim sarsıntı dışında, hareketsiz yatarken, başınızı hiç oynatmıyorsanız bile başdönmesi yaşıyor musunuz? nörolog beni ısrarla kbb ye yönlendirince bunu sordum titreşime bağlı bir dönme olması gerekmez mi diye, sabitken de olabilir dedi.. düzleşme için de bundan olmayacağını ama boyundaki bir kemik türemesinin neden olabileceğini söyledi o röntgenden de bir şey çıkmadı. sinirimden doktora da gitmiyorum şimdi :s

Ne yazıkki iki sene önce ciddi anlamda baş dönmesi nedeniyle hastaneye gittiğimde öğrendim bende Vertigo olduğunu
ilk zamanlarda günlük hayatımı epey bir olumsuz etkiledi sürekli ya eşim yada kız kardeşim koluma girerek geziyordum
dr.bana yazdığı ilaçları düzenli kullandım eskisi gibi değil daha iyiyim
orta kulak iltihabından kaynaklı olduğunu söylemişti dr. dengemi sağlayamıyordum yine de tam denge sağladığımı söyleyemem ara ara manasızca dönüyoor başım

ne yapacagmı sasırmıs bi haldeym.vertigoyla ilk 7 8hafta önce tanıstım.görme bulanıklıgı yer kayması derken kendmi acilde buldum.vertigo dendi.gun gectikce kötüledm kbb a gittm.beyin mr cektirdm hersey temz sukur.boyun duzlemesi cıktı yalnızca 2 hafta fizik tedavi gördm ama bana mısın demedi.tam düzeliyorum derken dün aniden gelen bas dönmesi bulantı hayatımı 2.ez kararttı.yataktan kalkamıyorum bisey yiyemyorum.icim dönüyo sanki.ilaclarımda var ancak fayda etmyor.adet dönemim gec,kti o yapıyo mu bmiyorum ama süründryo bu hastalık...okulum acılcak haftaya ne yapcgmı blmiyorum

mrb 3 ay önce tarfik kazası geçirdim ayrıca epilepsi hastasıyım kazadan sonra baş dönmelerim başladı basımı yukarı kaldrdığımda yattığım de eğildiğimde doktora gittim ve tarfik kazalarından sonra bi süre yaşanır dedi hep böle mi devam edicem bi çaresi yokmu

Ne yazıkki iki sene önce ciddi anlamda baş dönmesi nedeniyle hastaneye gittiğimde öğrendim bende Vertigo olduğunu
ilk zamanlarda günlük hayatımı epey bir olumsuz etkiledi sürekli ya eşim yada kız kardeşim koluma girerek geziyordum
dr.bana yazdığı ilaçları düzenli kullandım eskisi gibi değil daha iyiyim
orta kulak iltihabından kaynaklı olduğunu söylemişti dr. dengemi sağlayamıyordum yine de tam denge sağladığımı söyleyemem ara ara manasızca dönüyoor başım

doktora gidince herhangi bir test falanmı yapıyorlar

iyi geceler benimde başım dönüyor

ya bu baştaki ağırlık hissi nedir anlamadım butun braslara gittim doktor ama hıc bırsey çıkmıyor...ama neden bu hız var ...genelde kalabalıkta oluyor...cok kotu bir hiss biri yardım etsin banaaaaaaaaaaaaa..........

beyinden gelen damar tıkanıklığından kaynaklanabiliyo çoğu sürekli yada süreksiz olağan şeklde devam eder..halamda da aynısı var.çocuklara bile bakamıyo başı dönüyo yol yürüyüemiyo fazla.sıcağa geelmiyo..dikakt edilmesi lazım.sanırım yk pek çaresi. bilmyrm ameliytla geçermi ama..oda riskli :44:

benim annemin sol tarafında da damar tıkanıklığı var
ve vertigo olunca sol tarafı hiç dinmedi
sürekli uğultulardan kadın delirecek artık
kendi kendinden ümüi kesmiş durumda
bizde bişey yapamıyoruz ölece kaldık
gitmediğimiz hastane, dr kalmadı desem yeridir
halan nasıl atlattı peki canm bunu????

Meniere denen acaip şeyi iki sene önce yaşadım. tam bir ay yerimden kalkamadım yemek yiyemedim. boyun düzleşmesi boyun fıtıgı ve damarlarda kireçlemem var. arada beyne kan gitmiyor öyle saf saf bakıyorum etrafa :) ek olarak eksik kalmasın birde migrenim var.
önceleri kulagımda çekiç sesleri duydum geceleri ara ara uyutmayan sonra onlar sıklaştı ve kendiliğinden geçti. bir yaz günü sadece annemle ikimizin oldugu bi anda başım döndü. önce önemsemedim çünkü genelde olan bişeydi. ama o an yerimden kalkamadım oturdugum yerde yıgıldım kaldım. annemin yaptıklarını hayal meyal hatırlıyorum. agzımı açsam kusuyorum kafamı çevirmeye kalksam iki 70lik bitirmiş gibiyim. ozaman dedim sanırım ölüm böyle bişey gidiyorum ben. annem doktor diyor ben elleme beni diyorum bırak ölüyorum. gecenin bi yarısı.. annem beni nasıl yatırdı ne ara doktorumu aradı bana ilaçlar içirmiş kusmusum doktor yarın hemen getirin demiş biz izmirde bile değiliz. sabahın kaçı bilmiyorum babam geldi aldı bizi. yine bi dünya hastane aktivitesi incelemeler gelen giden doktorlar derken sonunda dediler meniere. o ömrümden yatarak, dönerek ve kusarak geçen bi ayı tariflemem zor. bir ay sonra evden ilk dısarı cıktıgımda tanımadıgım insanları tuta tuta yürüdüm. o baş dönmesi bi ay kadar daha devam etti sanırım. yer uzaklasıyordu sanki ben basacakken. hala kafamı yastığıma koydugumda başım dönüyor. gözlerimi kapatmak istemiyorum korkuyorum yine aynı şeyler olacak diye.

anneme de meniere teşhisi kondu ama bir türlü uğultularını bitiremiyoruz
tam 2 ay oldu ama son 2 haftadır hiç bitmek bilmeyen ve hep çok şiddettli uğultu ve çınlamaları var
kbb ye kaç kez göründük, nörolojiyede gittik
ne olacak nasıl olacak şaşırdık kaldık artık
çok ama çok kötü bir halde
Rabbim bütün hastalara şifa versin içinde bizede versin inşallahh:43:

Vertigo Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Vertigo Ne Demektir,Nasıl Tedavi Edilir?

Vertigo ne demek bir çoğumuz ismini bile duymamışızdır bu hastalığın ilk defa duyuyor olabiliriz Vertigo hakkında bilmedikleriniz merak ettikleriniz Vertigo nedir nasıl tedavi edilir bu soruların cevabını konumuzda bulabilirsiniz.

Vertigo Belirtileri ve Tedavi yöntemleri nelerdir

Vertigonun en sık karşılaşılan belirtisi baş dönmesi, kulak çınlamasıdır. Vertigo çok şiddetli olduğunda hastalarda gözlerde sıçrayıcı hareket, bulantı ve kusma, ayakta duramama şeklinde belirtiler de olabiliyor. Sonuçta insanın ayağının altından yer kayıyormuş gibi hissetmesi veya bir yana kayma gibi belirtilerle devam eder.

Vertigo Vücudumuzun denge ve hareket halinde kalmasını sağlayan organlarımız kulak ve beyinciktir. Bu sebeple, bu organlarımızda meydana gelen bir arızada vertigo hastalığı oluşmaktadır. Vertigo Göz, kulak ve beyincik organımıza bağlı olarak meydana gelecek muhtemel rahatsızlıkları vardır.

Vertigo genellikle başka bir hastalığın habercisidir. Bu nedenle öncelikle asıl hastalık tedavi edilmelidir. İlaç ve tedavi süreci hastalığa göre uygulanmalı. Tümörler hariç kulağa bağlı baş dönmeleri kısa yâda uzun zamanda kendiliğinden ortadan kalkmakta.

Vertigo, beyin damar hastalığı, MS, beyin tümörü, boyun kemiklerinde kireçlenme gibi hastalıklarla ilişkili ise bu hastalıklara yönelik özel tedaviler uygulanıyor. Bu amaçla doktorunuz ayakta yada yatarken hatta yürürken bazı testlere tabi tutacaktır.

geçen senydi akşam üstü bi baş dönmesi geldi bana Önce önemsemedim Oturdum geçmesini bekledim Eşim geldi ona bişey söylemedim Sonra dahada şiddetlendi O kadarki ağlamaya başladım Noluyo bana dedim O baş dönmesi kesintisiz 3 gün sürdü uykuya dalsam bile baş dönmesi uykumdan kaldırıyodu Gece eşime tutunup uyuyodum yataktan düşücem diye Çok çaresiz kalıyosun Şimdi çok üzülünce yine tekrarlıyo Dktra gittim ilaçlarını verdi ama bende miğde bulantısı olmuyo Doktor beni oturttu başımı tutup aşağıya eğdi Bi kaç saniye öyle tuttu daha sonra hızla yukarıya kaldırdı :S Bunu niye yaptı anlamadım

Sevgili sm793.mesajinizi aldim fakat cvp yazamiyorum. Mail adresinizi bana msjda yollar misiniz?

geçen çarşamba bende baş dönmesi yüzünden doktora gittim
kulak kristallerim yerinden oynamış baş dönmem çok şiddetli değil ama gene de beni rahatsız ediyor bu durum
doktorum hap verdi 1 hafta kullan geçmezse gel dedi. geçicek gibide değil bakalım gidince ne yapacak umarım geçer bir ömür böyle nasıl yaşanır bilmiyorum. şuan bile başım dönüyor hafiften.
Allah yardımcımız olsun :(

Son düzenleme:
Vertigo hastalığının tıbben kesin bir tedavisi şimdilik maalesef yok. Bu konuda doğal olarak omega 3 ve ginkgo biloba yaprağından yapılan bitkisel ürünlerden kullanırsanız çok iyi olur. Almanya da ginkgo biloba doktorlar tarafından bu hastalığa veriliyor zaten.

geçen senydi akşam üstü bi baş dönmesi geldi bana Önce önemsemedim Oturdum geçmesini bekledim Eşim geldi ona bişey söylemedim Sonra dahada şiddetlendi O kadarki ağlamaya başladım Noluyo bana dedim O baş dönmesi kesintisiz 3 gün sürdü uykuya dalsam bile baş dönmesi uykumdan kaldırıyodu Gece eşime tutunup uyuyodum yataktan düşücem diye Çok çaresiz kalıyosun Şimdi çok üzülünce yine tekrarlıyo Dktra gittim ilaçlarını verdi ama bende miğde bulantısı olmuyo Doktor beni oturttu başımı tutup aşağıya eğdi Bi kaç saniye öyle tuttu daha sonra hızla yukarıya kaldırdı :S Bunu niye yaptı anlamadım
Evet bu bu hastaligin dogal tedavilerinden biriymis
Bana da yapti doktor bu sekilde yuzde 70 duzelme sağlanıyor dedi

Evet bu bu hastaligin dogal tedavilerinden biriymis
Bana da yapti doktor bu sekilde yuzde 70 duzelme sağlanıyor dedi
Durumunuz nasıl şimdi? Ben de aynı dertten muzdaribim. Hayat nasıl geçer bu baş dönmeleri ile? Uyutmuyor bile.

Benim 13 yaşında kızım var. Başı dönüyor. Doktora gittik, bu Arada gripti, pek atlatamadı. Birde kulakları tıkanıyo. Dr ilaç verdi grip ilaçları boğazları açılsın diye. 1 hafta sonra geçmesse gelin dedi. Geçer mi?

Merhaba kızlar neredeyse 20 gün oluyor bende bu durumdayım. Dr vertigo dedi. İlaç kar etmiyor nasıl geçti sizinkiler ya da geçti mi :(

Back