• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

baş çevresi büyüklüğü

Aysegullls

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2017
247
152
23
merhaba,bebeğim 3200 kilo 50cm doğdu.şimdi 6 aylık oldu ve kilosu 6600.boyu 69cm.baş çevresi ise 45cm.dışardan herşeyi orantılı görünüyor.ama internetten değerlere baktığımda bebeğimin baş çevresi ayına göre büyükmüş ya da bu vücut oranına göre değişen bir ölçü mü?kafam karıştı.

Benim kizimin da 45
Persentil degeri diye birsey var bebegin o degerler icinde olmasi beklenir
Bebeginin boyu ve bas cevresi 90 persentil
Yani yasitlarindan fazla ama kilosu yasitlarindan biraz az
Tablo disina cikmadigi surece bu degerlerin az yada fazla olmasi cok onemli degil

Bırde bu bas cevresı büyüklüğü aıledekı bırınede çıkmış olabılır. Tamamen genetıkde olabılıyor. Akrabamızın oğlu 2 yasında benım 9 yasındakıoglumun kafasından belkıde iridir. O derece büyük yanı ama o bebek dedesıne cekmıs.
Normaldir canınızı sıkmayın. Dr anormal bırsey olsa soylerdı.

evet doktor bir şey söylemedi.dışardan bakıldığında da hiç büyük durmuyor aksine çok küçük duruyor.cevaplarınız için teşekkür ederim.
baş çevresi ersentili fazla çıktı internetten baktığımda o yüzden endişelendim.

evet doktor bir şey söylemedi.dışardan bakıldığında da hiç büyük durmuyor aksine çok küçük duruyor.cevaplarınız için teşekkür ederim.
baş çevresi ersentili fazla çıktı internetten baktığımda o yüzden endişelendim.

Benim oğlum da koca kafa. Hatta son kontrolde doktor bir telaşlandı, sizi xx birimine yönlendirmiş miydik dedi. Yok dedik, biz koca kafalıyız, doğmadan önce de böyleydi. Hatta babaya çekmiş dedik güldük. :) normaldir yani, normal olmasa doktor mutlaka söylerdi.

Benim oğlum da koca kafa. Hatta son kontrolde doktor bir telaşlandı, sizi xx birimine yönlendirmiş miydik dedi. Yok dedik, biz koca kafalıyız, doğmadan önce de böyleydi. Hatta babaya çekmiş dedik güldük. :) normaldir yani, normal olmasa doktor mutlaka söylerdi.
:) cevabınız için teşekkürler

Benim kızım 14 aylık kilosu 9.750 gr boyu 77 cm kafa çevresi 48 cm. Doğumdan sonra doktorlar beyin cerrahına götürün dedi. Korkuttular biraz acaba böyle bir durum yaşayan var mı?

Back