Baş belası mastit :((

• Konu Sahibi Konu Sahibi Edi34
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Edi34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2020
34
40
3
36
Arkadaşlar yardımınızı bekliyorum. Doğum sonrası göğüs uçlarımda çatlaklar sonrasında da tek göğsümün altında kızarıklık oluştu. Doktora gittim antibiyotik verdi, sıcak kompres yapmamı söyledi ve göğüs ucu yarası için krem verdi. Yaralar iyi gibi, çok şükür şişkinlik vs de yok göğüsler rahat boşalıyor ama kızarıklık tam geçmedi ve 2-3?gündür ikisine birden ağrı saplanıp gidiyor, bir de damarlar belirginleştiAcaba göğüs ucu hassasiyetimden mi oluyor tam anlayamıyorum. Kontrole gittiğimde doktor iyi gördü ve sadece temizliğe vs dikkat etmem ve sütü boşaltmam gerektiğini söyledi. Ne yapacağımı şaşırdım. Bu hastalıkta hastaneye de çok gitmek istemiyorum, psikolojim bozuldu iyice :((

Arkadaşlar yardımınızı bekliyorum. Doğum sonrası göğüs uçlarımda çatlaklar sonrasında da tek göğsümün altında kızarıklık oluştu. Doktora gittim antibiyotik verdi, sıcak kompres yapmamı söyledi ve göğüs ucu yarası için krem verdi. Yaralar iyi gibi, çok şükür şişkinlik vs de yok göğüsler rahat boşalıyor ama kızarıklık tam geçmedi ve 2-3?gündür ikisine birden ağrı saplanıp gidiyor, bir de damarlar belirginleştiAcaba göğüs ucu hassasiyetimden mi oluyor tam anlayamıyorum. Kontrole gittiğimde doktor iyi gördü ve sadece temizliğe vs dikkat etmem ve sütü boşaltmam gerektiğini söyledi. Ne yapacağımı şaşırdım. Bu hastalıkta hastaneye de çok gitmek istemiyorum, psikolojim bozuldu iyice :KK43:(
Geçmiş olsun, ahh ne çektim ben mastitten. 40 derece ateşle gittim doktora. Gün içerisinde sık sık ılık duş alın, duşta su göğsünüze akarken bir tarakla göğsünüzün kızarık bölümlerini tarayın. Sık sık emzirin bebeğinizi. Birde bana doktor (göğüs ucu yaralarım için) çocuk ağzını açtığında göğsünü sokabildiğin kadar sok, o zaten kendini ayarlar demişti. Bunu yaptıktan 3 gün sonra ciddi ciddi iyileşme oldu yaralarımda.
Mastiti en rahatlatan şey ılık duş altında taramak oluyor. Geçmiş olsun.

Merhaba ben bu agriyi gunlerce haftalarca cektim. Atesler icinde doktora da gittim aglaya aglaya cocugumu da emzirdim. Ne yaptiysam cozum bulamadim. En sonunda buyuk sut cekme pompasi kiralayip tam 1 ay oyle besledim bebegimi , gogsumu vermeden, yaralar tamamen iyilesince tekrar emzirmeye basladim ve yeniden dogmus gibi oldum. Pompa tamamen bosalttigi icin mastit sorunum da bitti. Benim cocugum da biberona alisti memeyi tekrar almaz sorunu olmadi o konuda fikir veremeyecegim. Gecmis olsun...

Allah hepinizden razı olsun, çok teşekkür ederim. Peki sizde de damarda belirginleşme bazen uyuşma oluyor muydu kola kadar? Benim göğüs ucum hassas olduğu ve sık emzirdiğim için mi oluyor böyle tam anlayamıyorum. Çünkü bir göğsümde mistit yok normalde diğerinde var ama ona da ağrı giriyor. Sık sık emziriyorum memelerim pörsüyor resmen ağrı oluyor yine de.Valla kızlar canım öyle sıkılıyor ki bu duruma oturup ağladım geçen artık, ilk defa anne oldum tadına varamadım adam gibi, Allah yine beterinden korusun tabii ama geçsin artık :(

Allah hepinizden razı olsun, çok teşekkür ederim. Peki sizde de damarda belirginleşme bazen uyuşma oluyor muydu kola kadar? Benim göğüs ucum hassas olduğu ve sık emzirdiğim için mi oluyor böyle tam anlayamıyorum. Çünkü bir göğsümde mistit yok normalde diğerinde var ama ona da ağrı giriyor. Sık sık emziriyorum memelerim pörsüyor resmen ağrı oluyor yine de.Valla kızlar canım öyle sıkılıyor ki bu duruma oturup ağladım geçen artık, ilk defa anne oldum tadına varamadım adam gibi, Allah yine beterinden korusun tabii ama geçsin artık :(
Hepimiz geçtik o yollardan, geçecek bu günler acılar. Çok emzirmekle alakalı değildir, bazen göğüs ucu yarasından enfeksiyon oluşabilir demilti doktor bana ama böyle bir durum olsa doktorunuz söylerdi. Antibiyotik kullanıyormuşsunız zaten.

Hepimiz geçtik o yollardan, geçecek bu günler acılar. Çok emzirmekle alakalı değildir, bazen göğüs ucu yarasından enfeksiyon oluşabilir demilti doktor bana ama böyle bir durum olsa doktorunuz söylerdi. Antibiyotik kullanıyormuşsunız zaten.
Aynen kullandım bitti şimdi ağrı oluyor biraz zaman zaman, böyle saplanıp çıkıyor. Bazen emerken damarlarım çekiliyor resmen meme ucundaki deri soyulmuştu benim, kıpkırmızı olmuştu bir ara. Sinir uçlarından kaynaklı bir durum mu acaba diye düşündüm ama bilemiyorsun ki tabii. İnşallah uyguladığım yöntemlerle geçer de bir daha gitmek zorunda kalmam :( İnşallaj geçer, çok teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻

Yarayla temas biterse bir sureligine toparlarsiniz yukarda anlattigim sekilde. Iyilestikten sonra tekrar yara olmuyor ve emzirmek keyifli hale geliyor.

Kızlar sanırım sorunu çözdüm. Bebeğimin ağzında aft varmış sanırım benim göğüs çatlaklarından mikrop bulaştı ondan bana. Böyle bir şey yaşayan oldu mu?

Yarayla temas biterse bir sureligine toparlarsiniz yukarda anlattigim sekilde. Iyilestikten sonra tekrar yara olmuyor ve emzirmek keyifli hale geliyor.
Evet şimdi bebeğimin ağzına karbonat sürmemi söyledi ebe. Aft varmış meğerse ağzında inşallah ben de düzelirim ondan sonra 🙏🏻🙏🏻

Ayy okurken gecmise gittim tüylerim resmen diken diken oldu, Aradan 13 yil Gecmesine ragmen, bende maalesef cok cektim 40 derece atesle hastaneye gittim ve bir hafta hastanede yatmak zorunda kalmistim. Daha sonra düzenli her hafta mastit olurdum bebeyim beni emmediği için...
Bende o kadar büyük travma olmuştuki düşünün aradan onca zaman geçmesine rağmen şuan sizin durumunuzu okuyunca bile bir fena oldum...
Bana Quark çok iyi gelmişti o bölgeye soğuk olarak sürülüyor kuruyuncada yıkıyorsun.
evde yanlız olduğum zamanlar boynuma tülbent bağlıyordum örtü şeklinde ön tarafım kapalı kalıyordu, tülbent ince olduğu için o bölge hava alıyor ve böylelikle göğüs uçları daha çabuk iyileşebiliyor. Allah yardımcınız olsun inşAllah biranevvel iyileşir ve bir daha olmazsınız 🤲🏻

Ayy okurken gecmise gittim tüylerim resmen diken diken oldu, Aradan 13 yil Gecmesine ragmen, bende maalesef cok cektim 40 derece atesle hastaneye gittim ve bir hafta hastanede yatmak zorunda kalmistim. Daha sonra düzenli her hafta mastit olurdum bebeyim beni emmediği için...
Bende o kadar büyük travma olmuştuki düşünün aradan onca zaman geçmesine rağmen şuan sizin durumunuzu okuyunca bile bir fena oldum...
Bana Quark çok iyi gelmişti o bölgeye soğuk olarak sürülüyor kuruyuncada yıkıyorsun.
evde yanlız olduğum zamanlar boynuma tülbent bağlıyordum örtü şeklinde ön tarafım kapalı kalıyordu, tülbent ince olduğu için o bölge hava alıyor ve böylelikle göğüs uçları daha çabuk iyileşebiliyor. Allah yardımcınız olsun inşAllah biranevvel iyileşir ve bir daha olmazsınız 🤲🏻
Çok teşekkür ederim dilekleriniz ve bilgiler için. 🙏🏻 İnanın ben de o kadar dua ediyorum ki, umarım tez zaman da iyileşir. Allah hiçbir anneyi bu pis hastalıkla sınamasın 🙏🏻😓

Back