• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baş ağrısından öleceğim

benkahvecanavari

ne kedisiz ne kitapsız
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.655
2.537
133
29
İzmir
Herkese iyi akşamlar dilerim,

Yine küçük bir mevzu fakat sağlık sorunlarım bu yüzden git gide büyüyor.

Bir devlet lisesinde stajyer öğretmenlik yapıyorum, 4 saat gözlem 2 saat anlatma olarak başladık. Öğrenciler çok iyi, birbirimizi sevdik, derse de ilgililer. Danışman hocam beğendiği için ekstra günlerde de ders anlatmamı istiyor, ben de seve seve başladım tabii. Fakat okuldan çıktıktan sonra staja koşmak, ders anlatmak, bazen stajdan sonra bir de kendi derslerime gitmek beni çok yıpratti. Ders çalışmak istiyorum ona bile zamanım yok, formasyonda sunum yapıp hazırlıyorum, ders anlatımlarına koşturmaktan 3 gündür duşa bile giremedim, çıldırmak üzereyim. Ağrı kesicilerle ayakta duruyorum, stresten sigaraya başladım şuncacık yaşımda. Ayriyetten dünya tatlısı bir erkek arkadaşım var, çok destekçi, yardımsever, merhametli, iyi de anlaşıyoruz ama bazen çok yoruyor beni. Aynı sınıfta okuyoruz, derste sürekli benimle konuşuyor, durmaksızın, haftaiçi ona da zaman ayırmaya çalışıyorum ama maksimum 1 saat dayanabiliyorum, sonra başım tutuyor. Enerjisi beni çok yoruyor inanilir gibi değil. Herşeye hızır gibi yetişen insanlar nasıl yapıyor, ben aynı anda bin parçaya bölünemiyorum ki. Nasıl frenleyeceğim kendimi, doktora gitmeyi düşünüyorum ama ailemi de endişelendirmek istemiyorum. Kendim gitsem şu an cebimde 25 lira var, bazen erkek arkadaşımdan borç alıyorum. Kapana kısıldım

Herşeyi anlarım da üç gün duşa girecek vakit bulamamanın iş güçle açıklaması olamaz. Stresten zamanınızı doğru yönetemiyorsunuzdur bir sakinleşip program yapın. Erkek arkadaşınıza da günde birkaç saat insan sesi olmadan kafanızı dinlemeniz gerektiğini anlatın ya da derste konuşma lütfen konsantre olamıyorum filan diye uyarın kırıcı birşey değil bu. Ayrıca ben migren sahibiyim ve her Ağrı’da ağrı kesici almak çözüm değil. Karanlık sessiz bir ortamda yarım saat uzanmak soğuk kompresi alna koymak mentollü bantlar kullanmak gibi çözümleri deneyin önce ağrı kesici son çare olsun

Herşeyi anlarım da üç gün duşa girecek vakit bulamamanın iş güçle açıklaması olamaz. Stresten zamanınızı doğru yönetemiyorsunuzdur bir sakinleşip program yapın. Erkek arkadaşınıza da günde birkaç saat insan sesi olmadan kafanızı dinlemeniz gerektiğini anlatın ya da derste konuşma lütfen konsantre olamıyorum filan diye uyarın kırıcı birşey değil bu. Ayrıca ben migren sahibiyim ve her Ağrı’da ağrı kesici almak çözüm değil. Karanlık sessiz bir ortamda yarım saat uzanmak soğuk kompresi alna koymak mentollü bantlar kullanmak gibi çözümleri deneyin önce ağrı kesici son çare olsun

Teşekkür ederim öncelikle öneriler için. Normalde çok sık duşa girerim fakat bu hafta çok fazla sunumum ayriyetten stajım vardı. Ne zaman sohbeni açsam kendimi baş ağrısı yüzünden uyurken buldum yine. Örneğin dün açtim yine, başim tuttu felaket, saat 20.30 da yattım 5 dakika diye bir uyanmısım ertesi sabah 7.30 😢😢😢😢

Staj 1 gün değil mi? Hem formasyon alıp hem bölüm derslerini mi alıyorsunuz? Öncelikle sigarayı bırakın. Düzenli beslenin aç kalmayın. Kan değerlerinize sağlık ocaklarında ücretsiz bakılıyor. Uyku düzeniniz olsun. Arada açık havada yürüyüş yapın. Çok sık ağrı kesici almak da ağrıya neden olabiliyor. Arada rahatlatacak bitki çayları içebilir güne kahveyle başlayabilirsiniz. Zamanla tempoya alışacaksınız. Aklıma gelenler bunlar

Migren atağı ya da sinüzit olabilir.Strese bağlı baş ağrısı olabilir.
Öğretmenlik yorucu bir meslek. 13 senedir bizzat o baş ağrılarını yaşayan biri olarak naçizane önerim papatya,melisa gibi çaylar ve hafif bir ağrı kesici. Zamanla bünyeniz alisir bu tempoya.

Staj 1 gün değil mi? Hem formasyon alıp hem bölüm derslerini mi alıyorsunuz? Öncelikle sigarayı bırakın. Düzenli beslenin aç kalmayın. Kan değerlerinize sağlık ocaklarında ücretsiz bakılıyor. Uyku düzeniniz olsun. Arada açık havada yürüyüş yapın. Çok sık ağrı kesici almak da ağrıya neden olabiliyor. Arada rahatlatacak bitki çayları içebilir güne kahveyle başlayabilirsiniz. Zamanla tempoya alışacaksınız. Aklıma gelenler bunlar

Haftanın 7 günü doluyum. Stajım haftada pazartesi ve carsamba olmak uzere 2 kez. Pazartesileri 9 ve 11 arasi universitemde derse girip, 1 de staj yaptigim okula gidip 4 saat ders anlatiyorum, carsamba gunleri sabah 10dan 12ye kadar stajim var, 1 de universiteye cikip kendi derslerime gidiyorum. Ayriyetten cumartesi ve pazar da formasyon derslerim var, onda da hem teorik hem pratik (ders anlatimi) dersler mecvut

Danışman hocanız dersleri size kitlemiş anladım ben burdan sadece.
Ben mi kötü niyetliyim, siz mi çok iyi niyetli?
Aynı şeyi düşündüm. Stajerlik bir nevi işi öğrenme değil mi. Bu durum derslerinize engel oluyorsa ki oluyormuş hoca ile konuşmalısınız. Sizin şu an ki önceliğiniz dersleriniz olmalı henüz öğrencisiniz

Dogru sanirim...
Biz staj yaparken 5 hafta ders anlatmamız gerekiyordu.
Bizim danışman buna bile zorlamazken diğer grubun danışmanı her hafta 2 saat ders anlatımı istiyordu.
6 öğrenciden 12 saat. Kebap.
Sizin için faydalı mı, çok faydalı.
Ama tamamen gönüllüyseniz yapın, danışman istememeli bunu.

St
Haftanın 7 günü doluyum. Stajım haftada pazartesi ve carsamba olmak uzere 2 kez. Pazartesileri 9 ve 11 arasi universitemde derse girip, 1 de staj yaptigim okula gidip 4 saat ders anlatiyorum, carsamba gunleri sabah 10dan 12ye kadar stajim var, 1 de universiteye cikip kendi derslerime gidiyorum. Ayriyetten cumartesi ve pazar da formasyon derslerim var, onda da hem teorik hem pratik (ders anlatimi) dersler mecvut
Staj normalde 1 gündür sanırım sizi fazladan gönderiyorlar. Geçen sene benim staj yapan öğrencilerim bir gün geliyordu. Eğer öyleyse danışmanınızla konuşup 1 gün gidin.

Biz staj yaparken 5 hafta ders anlatmamız gerekiyordu.
Bizim danışman buna bile zorlamazken diğer grubun danışmanı her hafta 2 saat ders anlatımı istiyordu.
6 öğrenciden 12 saat. Kebap.
Sizin için faydalı mı, çok faydalı.
Ama tamamen gönüllüyseniz yapın, danışman istememeli bunu.

Ben kullanilmaktan ziyade olayin fayda tarafindaydim aslinda, anladim herseyin bana yikildigini ama cok sık derse girmekten sunum korkumu yendim mesela, en az deneyimli bir hoca gibi kendime guvenip anlatiyorum ve cok ilerleme jaydettim ne biliyim bunu da kaybetmek istememistim ama olecegim galiba sonunda

Ben kullanilmaktan ziyade olayin fayda tarafindaydim aslinda, anladim herseyin bana yikildigini ama cok sık derse girmekten sunum korkumu yendim mesela, en az deneyimli bir hoca gibi kendime guvenip anlatiyorum ve cok ilerleme jaydettim ne biliyim bunu da kaybetmek istememistim ama olecegim galiba sonunda
Şahsi fikrim tecrübenizi 1 yıl sonra kazansanız da olur.

Back
X