Bartolin belası

Aaysee06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2019
18
4
86
Kızlar merhaba. Doğumdan önce bartolin apsesi olmuştu geçti. Şimdi tekrar oldu ama kiste çevirmiş ameliyat dedi, 1hafta sonra tekrar şişti ve başka doktora gittim oda hemotorin oturmuş dedi ve iğne sokarak ordaki kanı çekti, şişlik indi ama ertesi gün tekrar şişti yine gittim, tekrar ordaki kanı çekti çok canım yandı öyle böyle değil ama hala şiş böyle olan var mı aranızda lütfen bi çare bi kaç gündür oturamıyorum bile

Benim bartholin 3 kere nüksetti. Ilk 2 si kendiliğinden patladı. 3.sü patlamadı.hepsi de standart 2 ay arayla oldu.sonuncu oluşta Şişti. Enfeksiyon oluştu. Lenfleri de şişirdi. 1 hafta içinde fena oldum. Sonra özel bi yerde doktora gittim. Seni böyle eve yollayamam dedi. Marsulipilizasyon diye bir şey yaptı. Bu söylediğim 2.5 yıl önce oluyor. Daha henüz çıkmadı...Yine şişerse yine bunu yaparız desiydi doktorum. Bu Marsulipilizasyon islemini oneririm.

Sonrasında nasıldı peki? İyileşme süreci vs?

Sonrasında nasıldı peki? İyileşme süreci
Yürüyerek eve gittim. 15 dk lik bir islemdi sanirim o operasyon. Batikon falan verdi tuvaletten sonra surmek icin. 2 hafta iliski yasak. Açıkçası iyileşme süreci gibi bir süreç olmadi. Yani atlatacagim bir durum olmadi. Dikiş kendiliğinden dustu zaten

Çok teşekkür ederim size p.tesi doktorla konuşucam

merh
merhaba. 1hafta önce ben de o işlemi yaptırdım. lütfen iyileşme süreci hakkında bilgi verebilirmisiniz. kaç güne tamamen iyileştiniz. kaç gün ilişki yasak

merh

merhaba. 1hafta önce ben de o işlemi yaptırdım. lütfen iyileşme süreci hakkında bilgi verebilirmisiniz. kaç güne tamamen iyileştiniz. kaç gün ilişki yasak
15 gun ilişki yasaktı. O işlem yapıldığı gün kendimi çok iyi hissettim. Üç tarafta görünmüyor bile dikişi. Her wc sonrası oraya bir şey sürdürdü doktorum. Mikrop kapmasin diye. Dikisler de kendiliğinden düştü.

cevabınız için teşekkür ederim. benim dikişlerimin alınmasına daha 8 gün var. kendiliğinden düşen dikişler değil doktorun alması gerek. ama ilişkiye 1ay falan yasak diyenler olmuş oyüzden merak ettim. sonrasında tekrarlamadı dimi? ve ilişki sırasında acı çektinizmi

1 ay degil ben 14 Gün sonra girdim ilişkiye. Bir problem yaşamadım. Acı da çekmedim.en azından çektiysem de hatırlamıyorum. Oranin islak ve kaygan olmasi ilisjiyi kolaylastirir...Çünkü bartholin belası yüzünden daha büyük açılar çektiğim için...daha kötü olmadım yani...ilişki sonrasında da batikon sürüyordum bir süre..
Bir daha tekrarlamadı.2.5 yıl oldu..ama doktorum tekrarlayabilir dedi. Öyle bir durumda yine o işlemi yaparız dedi... rahat ol. 2 haftaya girersin. Acı duyuyorsan biraz daha beklersin...senin sağlığından daha önemli değil ilişki...O bartholin beladır yani.. bende marsupilizasyondan once 3 kere tekrarladı. Her defasında kendi çabalarınla patlattım kisti... 3. Tekrarlayista o operasyonu gecirdim artık lenfleri falan şişirmişti enfeksiyon...Çok çabuk iyileştin...bu marsupilizasyon çok eski bir yöntemdir...ama iyileşmek çabuk oldu

detaylı cevabınız için çok çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız. bende 1kez olmuştu bartolin kendi çabalarımla geçirdim. 1.5ay sonra yine nüks edince direk ameliyata gittim. ama bende hiç bir şekilde rahatsızlık ağrı falan yapmıyordu. sadece şişlik vardı ve o beni rahatsız ediyordu. o şişlik varken ilişkiye girmeyi denemedim bile. Çok çok teıekkür ederim yine

Yazali olmus baya ama merak ettim islemden sonra iliskide kuruluk oldumu acaba

Bartolinle ilgili konulari okuyorum sizde olmussunuz galiba iliskide kuruluk oluyormu acaba

Bartolinle ilgili konulari okuyorum sizde olmussunuz galiba iliskide kuruluk oluyormu acaba
Evet ben oldum mayıs ayından sonra iyileştim. Bartholin zamanı evet kuruluk oluyordu hatta ilişki zamanı oraya baskı yapıldığı için ağrı oluyordu. Otomatikmen ağrı olunca zevk olmuyordu ve kurulukta oluyordu. Mayısta ameliyat oldum mayıs sonu normale döndüm ama 2hafta falan acır diye korkudan kayganlaştırıco kullandım. Sonrasında kuruluk falan gitti herşey normale döndü

Cok tesekkur ederm

Çok tesekkur ederim ozeldemi yaptirdiniz acaba ins tekrarlamaz
Evet ben özelde yaptırdım ama türkiyede değil yurtdışında. Benim eşimde bakteri olduğunu öğrendik onun tedavisini oldu zaten. O bakteriden oluşmuştu bende. Şükürler olsun 5aydır hiç bir sıkıntım falan yok. Doktorların çoğu direk bartholini tamamen kesip alalım demişti. Ama kesinlikle öyle birşey yapmayın

Çok tesekkur ederim ozeldemi yaptirdiniz acaba ins tekrarlamaz
Ben burda bir doktorun kliniginde yaptirdim istanbulda. Adini falan ozelden yazabilirim. Epey oldu tabi. Doktor bir daha olmaz demedi.baya geniş bir kabal açtım oraya dedi. Tabiki görülmüyor bakılınca. Olursa gene gel dedi :)) çok şükür şimdilik sıkıntı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…