Bartholin Hastalığı (acill)

uzgunsuperi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2017
3
0
28
Bugün ağrı ve şişlikten dolayı hastanenin acil jinekolog bölümüne gittim şişliğin bartholin kisti olduğunu söyledi ve tek bir iltahap kurutucu yazıp geri yolladı bu konuda bilgisi olan var mı ? Oldukça büyük bir şişlik yaşayan varsa yardımcı olsun :hasta:

Ge
Bugün ağrı ve şişlikten dolayı hastanenin acil jinekolog bölümüne gittim şişliğin bartholin kisti olduğunu söyledi ve tek bir iltahap kurutucu yazıp geri yolladı bu konuda bilgisi olan var mı ? Oldukça büyük bir şişlik yaşayan varsa yardımcı olsun :hasta:
Geçmiş olsun. İnş ilaç fayda gösterir.

Teşekkür ederim acaba yaşayan yokmu bu hastalığı acil doktoru olduğu için hiç bilgi vermedi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum başından savar gibi oldu anlamadım doğrumu yanlış mı ameliyatla alalım dedi direk korkuyorum da
Bende de oldu asiri büyük degildi ama oturamadim üstüne
Dayanabildiginiz kadar sicak suya oturun
Ben duş başlığını tutmustum ve ondan sonra gecti cok şükür sıcak su iltihabin akmasini sağlıyor

Bende de oldu asiri büyük degildi ama oturamadim üstüne
Dayanabildiginiz kadar sicak suya oturun
Ben duş başlığını tutmustum ve ondan sonra gecti cok şükür sıcak su iltihabin akmasini sağlıyor
Günde kaç kere oturmam gerekiyor ? Oturduğum zaman ağrı yapıyor ve çok şiş duruyor geçince tekrarladı mı sizde ?

İlk 6 yıl önce bartholin kisti ile tanıştım.yumurta büyüklüğüne ulaştıgında doktora gittim,rahatsızlık vermiyordu agrı yoktu sadece büyüklüğü ve görüntüsü sinir bozucuydu.neyse hmn küçük bi kesi ile içi boşaltıldı ve gümüş nitrat kondu.çok kısa sürüyor işlem acı vermedi bana.ama bi kaç gün sonra gümüş nitratın toplayacagı kistin kesesini canlı canlı cekince çok canım yandı anlık bi acı.antibiyotik fln derken iyileştim 6 yıl çıkmadı.6 ay önce tekrarladı.tekrar gittim aynı işlem tekrarlandı bu sefer kistin kesesi kesi olan bölgeyi temizlerken elime geldi bende bi cesaret cektim çıkardım.doktora gittim tabi keseyi almışsın temiz dedi.ama şu an yine basımdaydı dert.bu kez operasyonsuz kendim bekleyecektim patlamasını.çok sinir bozucu bi durum bu.sağlık ocagına gidip eski operasyonda yazılan antibiyotikleri aldım.travazol krem ve kara merhemide:) cipro ve benical di sanırım sntibiyotikler.ilaçlar bitti hafif küçüldü kara merhem işe pek yaramadı.antibiyotikler bitti bide mantar oldum :) travazolla yola devam ettim.en sonda eczaneden vajinal mantar için fitil aldım.fitili koyduktan 15 dk sonra kaşıntı ve yanma oldu dayandım:)fitilin 2. Günüydu,artık ümidi kestim son care bi teyzeye cıbanım var bana okurmusun demiştim:) tuvalete girdim çıktım travazol sürüyordum yine sürerken kist patladı:) inanamadım kanla iltihap karışımı bişe aktı kokusuz.ve şu an batikonla aşk yaşıyorum.sürekli batikonla temizliyorum.insallah bi fikir verebilmişimdir.ben bu forumları o kadar cok okudumki kistle yasarken:KK43:ne işe yaradı inanın tam bilmiyorum ama fitil çok etkili oldu bence fitilden sonra bi şekli degişti deri inceldi o bölgede ve kaşıntı basladı hani ucuk kaşınır kanayınca rahatlar öyle bi kaşınti.ya çok uzun oldu ama umarım iş görür.iman gücünüde unutmamak lazım dünya duayla durmuş:)

Sanırım bu bartholin kisti bi başladımı kesin kurtuluş yolu yok bezi aldırmaktan baska.ben kesi yapılıp içi boşaltıldıkca yer ettiğini düşünmeye basladım artık.o yüzden inat ettim gitmedim bu sefer doktora.ne kadar doğru tartışılır tabi.

X