Bartholin Bezini Aldıranlar

ressamhanim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2020
61
36
30
Merhabalar benim bartholin apsesi hikayem o kadar uzun ki... Cerrahi drenaj mi yapılmadı, hastaneye yatış yapıp ameliyat saati beklerken mi patlamadı, ağzı açık bırakılıp mi dikilmedi. Neler neler. Son iki seferdir evde antibiyotik tedavisi alırken patladı kendisi. Hatta az önce patladı sonuncusu.
Benim sorum şu ; bartholin apsesi yapan tarafındaki salgı bezini aldıran var mi? Diğer taraftaki yeterli oluyor mu birliktelik sırasında. Çocuğum yok ve istiyoruz ama bartholin apsesi beni çok yordu yıllardır... Aldıran varsa yorumlarını rica ediyorum.

Merhaba. Bu bela basima 3 kere geldi. Ilk ikisi kendiliginden patladi iltahap altı. 3. Tekrarda enfeksiyonlasmis marsupilozasyon islemi yapıldı. Direk kesildi ve dışa dikildi. Bir arkadaşımınsa bir bezi alındı. Digerinde de cıktı onda da marsupilizasyon yapıldı. Tek bez yeterli oluyor canım hiç merak etme aldıracaksan. Aldırma benim için en son çare.

Arkadaşınızın bir bezi alındıktan sonra da diğer tarafta mi tekrarladı? En çok da bundan korkuyorum. Tekrar edecekse neye yarar ki aldırmak

Arkadaşınızın bir bezi alındıktan sonra da diğer tarafta mi tekrarladı? En çok da bundan korkuyorum. Tekrar edecekse neye yarar ki aldırmak
Evet diğerinde de cıktı. Ama onu almadılar. Başka işlem yaptılar. Aldirdiktan sonra bir daha cikmiyorki. Şöyle soyleyim. 2 tane bez var. Arkadaşımda 2 sinde de cıktı....Birini aldılar...diğerine marsupilozasyon yaptılar.yani oraya kanal açtılar........Yanı bu durumda 1 bez ile devam ediyor...sorun yok

Biliyorum tabiki iki tane bez olduğunu. Yıllardır çekiyorum bu çileyi her 6 ayda bir. Drenaj yapıldı, kendi patladı, ağzı açık bırakılarak dikildi vs. Arastirmadigim okumadığım şey kalmadı sayılır. Ben arkadaşınızın sonradan diğer taraftaki apse yapmış sandım zaten oluyormuş. Allah yardımcımız olsun inşallah.

Aminnn. Bu rahatsızlık 50 kadindan 1 in de olurmuş istatiksel olarak. O da bizi buldu. Allah beterinden saklasin ne diyim :)) geçmiş olsun

Aminnn. Bu rahatsızlık 50 kadindan 1 in de olurmuş istatiksel olarak. O da bizi buldu. Allah beterinden saklasin ne diyim :)) geçmiş olsun
Merhaba bende aynı durumdayım daha yaşım genç 18 yasindayim iki taraf da da nohut büyüklüğünde şişlik var ama ağrı yok sadece kaşıntı var ne yapmam gerekiyor

Merhaba bende aynı durumdayım daha yaşım genç 18 yasindayim iki taraf da da nohut büyüklüğünde şişlik var ama ağrı yok sadece kaşıntı var ne yapmam gerekiyor
Şişliğin nerde olduğu önemli .yani bartholin mi eminsen buna doktor antibiyotik verir. Sıcak suya otur acilir kanal belki. Ama maalesef bu tekrarlayan bir şey. Belki benimki gibi 15 dakkalık bir operasyon gerekebilir. Önce ise iyi bir doktor bulmakla başla benc E

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Bende 3 yıldır çok çekiyorum bendede ağızlaştırma,drene yapılması sayısız antibiyotik tedavileri bitkisel kürler her şeyi denedim . Artık 2-3 haftada bir bartholin apsesi çıkar hale geldi. Gezmediğim doktor kalmadı sayılır yada bir doktoruna mı düşemedim bilmiyorum. Aldırdım tamamen yine tekrarladı. Artık bana illet geldi . Doktor tavsiye edebilecek arkadaşlar var mı yada bundan kurtulan. Bez tamamen aldırıp yenilemeyen ve zararı veya faydasını gören lütfen cevap yazın.

Benim sol tarafta vardi 3 gun once bezi cikardi oradan artik boyle bisorunun olmayacak dedi su an iyiyim ayaktayim iyilesme surecindeyim

bende 3 ay önce ameliyat oldum. ama doktorum bezi almadı ben karşıyım almaya dedi. ağızlaştırma ve gümüş nitrat uyguladı. ameliyattan sonra hoplaya zıplaya çıktım ordan çok şükür sıkıntım olmadı. istanbul özgür kartal kesinlikle öneririm herkese

Kist aci vermiyo genellikle fiziksel olarak rahatsiz ediyo sadece abselesirse agri sizi zonklama oturamama yurume zorlugu oluyo o durum seni durdurmuyo zaten

Kist aci vermiyo genellikle fiziksel olarak rahatsiz ediyo sadece abselesirse agri sizi zonklama oturamama yurume zorlugu oluyo o durum seni durdurmuyo zaten
nerde ameliyat oldunuz ve durumunuz nasıl şuan acaba ben 2 hafta önce marsupializasyon ameliyatı oldum fakat şişlik var perşembe randevu aldım kontrole gidicem ama ben tekrarlaması ile uğraşmak istemiyorum

Bezi tamamen aldırdım sol tarafı yani o gün içinde taburcu oldum 1 haftada normal hayata döndüm dikiş yaralarım 2 haftada tamamen kapandi 2 ay oldu su an cok iyiyim

Marsupulizasyon işleminde hic bahsetmedi doktor ama ben netten araştırmıştım ama bahsettiğiniz gibi bi durum olduysa iyiki yaptirmamisim

Merhaba sumeyyeote
Ben de bartholin illetini cekiyorum tam 10 senedir,suan yine sisti,sen nereye aldirdin doktor ismi verirmisin cok caresizim,herkes baska birsey soyluyor.aldirinca kuruluk yaptimi surec nasildi?

Baska bartholin ameliyati olan var mi,bezimi yoksa kisti mi aldirdiniz iyilesme ne kadar surdu ve cinsel hayat etkilendimi, cvp verebilirseniz
Canim benim ben de care ariyorum bana da dr tavsiye edin 10 senedir cekiyorum aldirmaya korkuyorum senin gibi tekrar ediyo diyenler var, kuruluk yapiyo diyen var,orada bosluk olusuyo diyen var.

Ben ameliyat oldum bez alındı dediler ama tam alamamışlar . Doktora gittim iki gün önce çok kurcalamışlar kökünü bulamamışlar dedi.gümüş nitrat deneyecek yarın. Bakalım bu sefer fayda edecek mi olursa size yazarım. Aldık dedikten sonra kuruluk olmamıştı yada diğer bez yeterli geliyordu bilmiyorum.tam alınmadığı içinde kuruluk yaşamamış olma ihtimali de var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…