Bartholin Belası

ladylilly

Guru
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2012
131
39
298
merhaba arkadaşlar. Şu an çok büyük acılar içindeyim. 6 sene içinde bu 4. Bartholin apsesi yaşayışım. Diğer 3'ünde hep kendi kendine drene oldu. Bu sefer 4. Günüm. Antibiyotik ve vajinal fitil kullanıyorum. Aynı zamanda saraçoğlunun bartholin kisti kürlerini kullanıyorum. Gittikçe daha kötü oluyor gibi. Ameliyat olmak da istemiyorum çünkü ameliyat olunsa da tekrar ediyormuş. Boşuna ameliyat acısını stresini yaşamak istemiyorum. Başına gelen bu sorunu çözen birileri var mı deneyimlerini paylaşacak?
Öyle kötü bir durumdayım ki sürekli ağlıyorum. Tuvaletim gelmesin diye doğru dürüst bişeyler yemiyorum. Çünkü en kötüsü tuvalete girmek. Hayatım zindan olmuş durumda. Allah bunu kimsenin başına vermesin. Çok dayanılmaz bir hastalık

Bende de aynı durum üç dört gün önce tekrarladı ilk başta şişmeye başlayınca antibiyotikle indirebilirim sandım ama mutlaka apseye dönüşüyor büyüyor.Bende senin gibi cerrahi işlem falan istemediğim için internetteki çoğu yeri okudum en sonunda ağrısı artınca kara merhem aldırdım o bölgeyi yıkayıp sürdüm.ilk sürdüğümde korktuğum için sadece dokundurmuştum bir işe yaramadı.gece uyumadan iki kez bolca parmağıma sıkıp o bölgeye çok yaymadan yoğun bir şekilde bırakıp uyudum.Sabah uyandığımda kendiliğinden patlamıştı çok rahatladım.Bu sorunu çekenleri çok iyi anladığım için belki yardımcı olur diye yazıyorum.Tabiki patladıktan sonra antibiyotik kullanmaya devam etmek gerek ki orayı kurutsun yoksa tekrarlar...:)

Canm bendede çıkmıştı bartholin sol tarafımda ama nisanda ameliyat oldum yani küçük bi operasyon doktorum iyice temizlenir tekrar başlamadım olusmasin diye birsürü işlem yaptı sonradan ilaç kullandım şimdi şükür bi sorun yok canm ama seninki çok ağrı veriyo galiba ben bilmiyodum bile olduğunu hissetmedim muayene sonucu tesadüfen diloktorum anlamıştı

Evet canım benimki apseye dönüşüyor iki seferdir kendiliğinden patladığı için cerrahiden kaçıyorum tekrarlıyo dedikleri için.Nasıl oldu işlemden sonra ağrıların oldu mu kaç gün sonra normal hayatına döndün çok merak ediyorum bu cerrahi işlemin sonucunu

Canm aynı gün normal hayatına donuyosun benim o bölgeyi uyusturdular öyle yaptılar benmkide içi sivi değildi katıydi zor oldu biraz tabi ama antibiyotik kullandım soRUN kalmadı canm 3 gün ağrı oldu ama çok degil

nasıl zorluklar yaşadınız? yarından önce yazabilirseniz çok sevinirim.
benim kistim de apselenmeden önce yumuşaktı. apseden sonra ufak ufak küçülürken sertleşti. katı olarak aktı çamaşırıma. antibiyotik dün bitti fakat halen duruyor o kese içi kısmen dolu haliyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…