Durumu yaklaşık 1-1,5 yıldır yaşayan biri olarak başlığı açmak istedim. Yaşadıklarımı anlatmak istiyorum çünkü fazla konuşulan bir konu değil bilgilenmek isteyen arkadaşlar olabilir. Ben ilk şişliği hissettiğimde fındık boyutundaydı ve ağrı sızım yoktu. Apseye dönüşmeden kendiliğinden indi. Bir kaç ay sonra şişlik arttı ve yürüme ve oturmada biraz zorluk yaşadım ama ağrım olmadı. Doktora gittim şırınga ile çekerek içini boşalttı ama şişlik inmedi. 2-3 gün içinde ceviz boyutuna geldiğinde tekrar gittim ve doğumhanede lokal anesteziyle uyuşturarak apseyi boşalttı. Enfeksiyon olduğundan kaynaklı anestezi vurulması inanın etki etmiyor acayip bir acısı var. 4-5 ay geçti yine şişlik olmaya başladı doktora gidene kadar oturma banyosu denedim antibiyotik kullandım fakat etki etmedi. Gittiğimde şırıngayla çekerek içini boşalttı. Bir daha olursa bezi alalım dedi. Şişlik inmedi aksine çoğaldı. En son yürüyemez hale geldim ve çok fazla sızlama oldu uyutmadı. Portakal büyüklüğüne doğru gidiyordu. Bugün gittim lokal anestezi Vurarak içini boşalttı. Bendeki ödem olmuş biraz o yüzden şişlik tamamiyle inmedi ama aşırı rahatladım. Ödem geçtikten sonra gel bezi alalım dedi. Aldırmayı düşünüyorum çünkü tarif edemeyeceğim bir acısı var. Siz ameliyat konusunda ne düşünüyorsunuz yaşayanlar bilgilendirebilirmi? Bu arada marsupializasyon tekniği içinde açıkçası görünüşte bir açıklık olması beni
estetik olarak tedirgin etti ve tekrarlayan kişiler fazlaydı o yüzden tercih etmek istemedim.