• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bartholin absesi

Slnzytn

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2013
17
6
286
İstanbul
Merhaba. 22 yaşındayım ve geçtiğimiz salı günü vajinamin sol girişinde aniden bir sislik çıktı. Forumda yazdıklarınızı okudum ve doktora gittim bartholin absesi tehşisi koydu. Antibiyotik tedavisine başladım bugün 3. Gün ve bir degisim olmadı. Tersine cok fazla ağrım var zonkluyor yürüyemiyorum.. Antibiyotik kullanıp tedavi olabilen var mı? Fazla
Evham mı yapıyorum.cok korkuyorum.daha iki gün kullanicam antibiyotik ama geçmeyeceğinden korkuyorum lütfen yardımcı olun,teşekkürler ..

Merhaba,
Bartolin maalesef benim de çok karşılaştığım bir şey. Tamamen mikrobik, temizleme şeklinden kaynaklanıyor. İlaç geçirir biraz sabır.

Geçmezse mutlaka doktora gidin.

Cevabınız icin teşekkürler,antibiyotik bitene kadar biraz sabretmem gerekiyor galiba cok aceleciyim.. Cerrahi işlemden korktuğum icin kendiliğinden batlasin istiyorum:(

Merhaba. 22 yaşındayım ve geçtiğimiz salı günü vajinamin sol girişinde aniden bir sislik çıktı. Forumda yazdıklarınızı okudum ve doktora gittim bartholin absesi tehşisi koydu. Antibiyotik tedavisine başladım bugün 3. Gün ve bir degisim olmadı. Tersine cok fazla ağrım var zonkluyor yürüyemiyorum.. Antibiyotik kullanıp tedavi olabilen var mı? Fazla
Evham mı yapıyorum.cok korkuyorum.daha iki gün kullanicam antibiyotik ama geçmeyeceğinden korkuyorum lütfen yardımcı olun,teşekkürler ..

merhaba.bartholin bezleri vajinanın her iki yanında bulunuyor ve cinsel ilişkiyi kolaylaştırmak için sıvı salgılıyor.her hangi bir nedenden dolayı bu sıvıyı vajinaya taşıyan kanallar tıkanırsa,sıvı bezin içinde kalıyor ve kist oluşuyor ve kist iltihaplaşırsa,apse yaranıyor.kiste sebep genelde vajinaya travma,tahriş,apseye sebepse,cinsel yolla bulaşan klamidia,gonore ve bağırsakta olan e.coli bakterileridir.antibiyotik tedavisiyle geçiyor,geçmezse,cerrahi işlem uygulanıyor,ama korkulacak bir şey yok,10 dakikalık lokal anestezi altında yapılan bir işlem.büyük apselerdeyse,genel anestezi uygulanıyor ve eşli terapi yapılıyor.ama kistin tekrarlama riski olduğu için tedaviden,yani iyileştikten sonra mutlaka kendine dikkat etmeli,hijyene mümkün oldukça fazla önem vermelisin.ama çok kafana takma,iyileşmeyecek bir şey deyil,pek çok insanın ortak problemi,Allah yardımcın olsun...

Back