Barnak kedisi

pukaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
402
2
kızlar 2 gün önce barınaktan 5 aylı bi kız aldık daha yeni kısırlaştırılmış yarası tazeÇok üzgünüm çoook eve geldiği gibi kuma alıştırdım onu tuvaletle ilgii bi sorunumuz yo çok şükür yerimseniben ama bize hala tam alışamadı kızımla sabahtan akşama kadar oyun oynuyoruz kucağımdan hiç düşürmüyorum onu ama bi an gelio benden kaçıo koltukların altına saklanıo beni görünce kaçıverio acaba bize hiç alışamıcak mı ?? bi de kızlar bana pratik bilgiler verirmisiniz kedilerle ilgili ilk defa bi kediye bakıorum bu çok başka bişeymiş:asigim: veterinerle devamlı temas halindeyiz ama sizinde tecrübelerinize ihtiyacım varr

canım eve alışması biraz zaman alabilir
normaldir kaçması ara ara deliriyorlarhihoyyyt
1 aya kalmaz tependen inmez cokacimcoook

ya onu çok seviorum bu sevginin karşılıksız kalması beni mahveder yaaÇok üzgünüm çoook

ya onu çok seviorum bu sevginin karşılıksız kalması beni mahveder yaaÇok üzgünüm çoook

yok canım neden karşılıksız kalsın
arada yediği mamayı elinden yedirmeye çalış :ecrin_bebek:
güveni artsınki daha yakın olsun sana
daha 2 gün olmuş hihoyyyt
bu arada barınakdan bir yavru kurtardığın için kutlarım senikaydirigubbakcemile5
gel bi öpem Şeniz

Çok güzel bir şey yapmışsın canım barınaktan kedi alarak

Bizde Makbule'yi(kendisi kedim oluyora.s)ilk aldığımızda çok utangaçtı.Odadan çıkmazdı,saklanırdı.

Şimdi maşallah hanım ağa gibi oldu.Kapı arkasına saklatıp korkutma mı ararsın,koltuk tepesinden kafana atlama mı ararsın.Her türlü numara var.Medrano Sirki'nden yeni gelmiş gibi.

Düzelir çok kısa zaman içinde.Öp miniği benim içinŞeniz

kızlar ya inşallah bende sizin kedilerinizle yaşadığınız güzellikleri yaşarım nazar değmesin sizinkilerede

kızlar ya kızım kısırlaştırıldı dedim ya yarasında su gibi bişey gelio veterinere sordum normal dedi baticonla dedi bende pnsuman yapıom düzenli ama kızıma bişey olmaz dimi sizlerdede kısırlaştırma sonrası oldumu böle bişey

Makbuş'ta olmadı üzerinde bandaj vardı ama belki de biz görmedik.

Zorlamıştır biraz ondan olabilir,komşumuzun kedisinde öyle olmuştu.Şimdi tosun gibi maşallah.

Veteriner normal dediyse birşey olmaz canım korkma,kediler kendilerini hemen toparlıyor.

Bizim nane molla bile o kadar hastalık atlattı.Senin kızın da atlatır küçük dahaa.s

Benim için öp kedi hanımı

canım ya öpmemmi hep öpüom onu zaten hiç indirmiom kucağımdan a.s kızımın sesi bile çıkmıo o da memnun halinden :jeyyar:

canım ya öpmemmi hep öpüom onu zaten hiç indirmiom kucağımdan a.s kızımın sesi bile çıkmıo o da memnun halinden :jeyyar:

Demek ki sevgine karşılık bulmuşsuna.s

Hiç karşılıksız olur mu zaten boşuna endişelendin,ne kadar seviyorlar zamanla bağlanmasını o sevgisini göreceksin sende.

Ay kedicikler,hepsi ayrı bir alem:asigim:

şanslıymış,barınaklara gidip de hayvan sahiplenen çok az.sizi tebrik ederim o yüzden,çok iyi bir düşünce.
bizim kedimiz de kısırlaştırıldı ve bandajsızdı,herhangi birşey olmamıştı bizde.umarım sorun yoktur.bizimki çabuk toparlanmıştı,darısı sizin kıza.
size gelene kadar neler yaşamıştır,Allah bilir o yüzden çekingen olması normal.6 ay karanlık bi odada yaşamış bir kediyi yatak altından çıkarmam 2 haftamı almıştı.2 hafta sonra da 2 dk ayrılmaz olmuştu,artık bunalıp itiyordum ama hemen geliyordu yalaka :1rolleyes: sabırlı olmak,ürkütmemek lazım.ki sizinki çok daha iyi durumda,yakında güvenir.yeter ki sabırlı ve sakin olun.kediler köpekler gibi değil,yapılanı affetmiyor pek.
bakımlarına dair çok bir şey yok aklımda.kediler temiz,titiz hayvanlar.sık tazelenen su,biraz mama(market mamalarını tavsiye etmem),mümkünse her hafta yıkanan bir kedi tuvaleti(pis kumu küreğiyle alsak da altta birikme olacaktır).sosyalleşmesi için eve gelen giden olması iyi olur.kısır olduğu için gürültü sorunu olmayacak,şanslısınız :lepi:
ve önemli bir konu;hergün düzenli fırçalarsanız etrafta uçuşan tüylerden kurtulursunuz.

canım yawsiyelerin için çook sağol veteriner dikiş atmadıbi daha elizabeth taktık başına :1rolleyes: mamasını veterinerden alıoruz kumu da kristal bi kum idrarını direk emio içine koku falan yapmıo kristaller dolunca kumu değiştireceğiz onun gözlerine bakınca ürkekliğini ve yalnızlığını çok iyi görebiliorum eve biri gelsin tüm hünerlerini gösterio benim kızım canım ya takıldığım noktalatda yine bana yardmcı olursan sevinirma.s.

tabii zevkle kaydirigubbakcemile5 karşımda bilinçli bir sahip gördüm o yüzden fazla zorlanma olmayacak gibi a.s
ne güzel,sevgi dolu bir kediymiş.elizabethi kullanabildiğine göre çok da uslu olmalı,bizimki ilk dakikada attı,bir daha takamadık :jeyyar:
bu fıstığı bir gün biz de görürüz umarım :)

bizimkini sokaktan bylmuştuk..kaçıyordu habire koltuk arkasına..şimdi koltuk arkasına kaçsa die dua ediyoruz kaydirigubbakcemile3

canım tebrik ederim öncelikle uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum kedikıza ve size:)

eve alışamamıştır canım henüz sana alışsa da eve alışması biraz zaman alabilir

benim oğlum da ilk geldiğinde koltuk altından çıkmazdı hatta yanına gitmek istediğimizde bize tıslar saldırmaya çalışırdı

o yerini benimseyene kadar beklemeniz lazım ama sen özleyince ortaya çıkmasını isteyince eline bir ip al uzunca koltuğun önünde ipi hareket ettir o oynamak için çıkacaktır öyle öyle eve alışır zaten bir süre sonra evin hakimi ev sahibi o olacak ohoo görürsün çok fenalar bunlar :)))

canım kısırlaşttırma olayı hakkında açıkçası bir fikrim yok ama kısırlaştırma ameliyatları sonra iyileşme sürecinde ufak tefek sorunlar olabileceğini duymuştum veteriner de bunun normal olduğunu belirtmiş zaten üzülme canım bişey olmaz miniğe canım bir de arkadaşın dediği gibi market mamalarından kaçın veterinerle görüşüp onun uygun görüp size vereceği mamayı kullanın mutlaka

:1hug:

Son düzenleme:

canım yaa çok teşekkür ederim resim eklemeyi becerebilsem elizabethli fotosunu koycam amma...:sm_confused:

canım benim zten biyere saklansın hemen ip sallıom dayanamıo delikafadulden alıştı artık bize çok şükür gece yüzüstü yatıodum sırtımda bi ağırlık hisssettim baktım lokum sırtıma yatmış uyuyo :teytey: ohh be dedim alıştı sonunda :Saruboceq:

Barınaktan bir kediyi daha kurtardığın için teşekkürler.Bizimkini de komşumuz sokakta iki gözü kapalı halde buldu.İyileşti; sonra iki arka patisi ezildi ;sonrada ağır bi grip oldu.Veteriner yürüyemez belki demişti.Ama şimdi canavar gibi.Bazen yüksek seslerden ürksede bize alıştı hatta bizsiz yapamıyor.Kim evde değilse onun odasının kapısına gidip miyavlıyo.Sen böyle sevdikten sonra alışmaması imkansız.Sevgin kesinlikle geri dönüyor.Hiç merak etme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…