• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

*****Barınak Hayvanları Hakkında Yanlış Bilinenler*****

M e g

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
72.780
118.855
698
Barınak Hayvanları Hakkında Yanlış Bilinenler

barinaklar-hakkinda-gercekler_orig.jpeg

Ailenize yeni bir üye eklemek ve bunu zulüm yuvaları olan pet shoplardan yapmamak mı istiyorsunuz? Eğer sokaktan bir kedi ya da köpeği evinize almıyorsanız en iyi seçenek barınaktan bir dost edinmektir. Barınaklardan ya da sokaktan evlat edinilen bir kedi ya da köpek sahibi olmak hem birinin hayatını kurtardığınız için, hem de yardıma muhtaç bir canlıya yardım ettiğiniz için sizi mutlu kılar ve dostunuz sonsuza dek size minnettar olur.

Fakat bu kararınızı etrafta dolaşan efsaneler gölgeleyebilirler. Peki, bu efsaneler hangileri? Hep birlikte göz atalım.

Barınaktan alınan hayvanlar hastadır
Barınaktan alınan dostunuzun %100 sağlıklı olduğunu tabii ki iddia edemeyiz ama aynı durum pet shoptan ya da anneden alınan bir yavru için de geçerlidir. Üstelik barınaklardaki gönüllüler hayvanların sağlıklı olmaları için gerekenleri de yaparlar. Ayrıca barınaktan bir dost edinirken görevli kişilere evinize götüreceğiniz dostunuzun medikal geçmişini sorabilirsiniz.

Evine yeni bir dost götüren herkesin unutmaması gereken bir başka nokta da ne olursa olsun veterinerinize gidip rutin kontroller ve gereken ilaçları yaptırmanız gerektiğidir.

Barınaktaki hayvanlar bir nedenden dolayı oraya bırakılmışlardırlar
Popüler inanışın aksine, barınaktaki hayvanların orda olmalarının tek sebebi diğer arkadaşlarına göre daha şanssız olmalarıdır. Buraya terk edilen kedi ve köpeklerin büyük çoğunluğunun terk edilme sebepleri sahipleridir, kendileri değil.

Bir evcil hayvan seçerken yavruları tercih etmek daha akıllıcadır
Yavrular tabii ki çok şekerdirler ama sabır ve enerji de gerektirirler. Eğitimlerine en başından başlamak ve onlara uzun zamanlar ayırmak gerekir.

Pek çok insan daha büyük bir kedi ya da köpek evlat edinildiğinde aynı duygusal bağın kurulamayacağından endişe ederler ama aslında durum bunun tam tersidir. Tabii ki barınaktan aldığınız dostunuzun size ve yeni evine adapte olması için biraz süre geçmesine ihtiyacı olacaktır ama sevgi dolu ve sabırlı sahipler sayesinde bu süreci kolayca atlatırlar ve sizi koşulsuz bir şekilde sevmeye başlarlar.

Barınaktan alınan bir hayvanın huyunu asla bilemezsiniz
Bir barınaktan aldığınız evcil hayvanınız, barınakta nasıl davranışlar sergiliyorsa, evde de aşağı yukarı aynı davranışları sergileyecektir.

Barınaklarda safkan evcil hayvan bulunmaz
Bu pek çok insanın yanlış bildiği bir durumdur. Üstelik sanılanın aksine, günümüzde, git gide daha fazla safkan köpek barınaklara terk ediliyor. Özellikle bu aralar popülerliği son derece artan Golden Retrieverlar’dan barınakta pek çok yaş ve ırkta bulmak mümkün.

Çünkü popülerliği için alınan bu evcil hayvanların enerjik ve canlı kişiliği yanlış nedenlerle onları evlerine alan insanlara fazla gelmekte ve bu kişiler çözümü bu şekilde kalpsiz yöntemlerde aramaktadırlar.

Eğer illa safkan bir köpek arıyorsanız, bir değil belki birkaç barınak gezerek istediğiniz ırkı, büyük bir ihtimalle, bulabilirsiniz.

Karışık ırka sahip köpeklerin hastalıklara karşı daha dirençli oldukları ve daha uzun ömre sahip oldukları da araştırmalarca kanıtlanmıştır.

Ailenize eklemek istediğiniz yeni üyenizi barınaklardan ya da sokaklardan almayı tercih ederek hem ihtiyacı olan bir canı kurtarabilir, hem de pet shop terörüne ortak olmamış olursunuz.

İstanbella'dan alıntı..

Son düzenleme:
Super paylasimlar Meg tesekkurler..

Saf cins kedi kopek arayanlar hakkinda hic iyi seyler dusunmemisimdir oldum olasi..

Sevgi vermenin ayrimi olamaz...

Pet shoplardaki eziyetlerden sonra gidip de bu kirli ticarete destek olmamaliyiz..

Ben de petshop işletiyorum birkaç senedir....
(Asıl mesleğim/mezun olduğum üniversite çok başka..O işten sıkılıp bıraktım)
İnternet evcil hayvan sitelerinde 10 senedir yönetim kadrosundayım.
Deli gibi hayvansever biri olduğum için bu işteyim..(Keşke veteriner hekim olsaymışım zamanında o da başka)
Diyorum ki;

MAMA PETSHOP'TAN
KEDİ/KÖPEK SOKAK VEYA BARINAKTAN ALINIR.

Bu söz iş yerinde camda asılı duruyor.

Deli gibi hayvansever biri olduğum için bu işteyim..(Keşke veteriner hekim olsaymışım zamanında o da başka)
Diyorum ki;

MAMA PETSHOP'TAN

Hayvansever bir petshopcu ilk jez goruyorum soktayim :)
Keske her pet shopcu senin gibi olsa diyorum Meg :(
Haytapin mucadele ettigi buyuk bir sorun malesef bu :(

Sokaktan belki 100'lerce kedi sahiplendirdim bugüne kadar..
Çuval çuval mamaları adalara/kışın terkedilen sayfiye yerlerine/barınaklara taşıdık kış boyunca arkadaşlarla..
Senelerce bu böyle idi..
Petshop işi yapmadan önce de!

Haklısın bu işi yapanlar esnaf zihniyeti ile yapıyorlar..
Ben esnaf değilim..

Teşekkürler:KK19:

Diyorum ki;

MAMA PETSHOP'TAN

:KK52: hayvan beslemeyen,sevgisini anlayamaz...

Bende eklemek istiyorum.Barınaktan yada sokaktan sahiplenilen hayvanlar sevgisizliği,açlığı ,soğuğu bilip yaşadıkları için daha duygulu daha sahibine düşkünlerdir.Çünkü sevgisizliğin ne oldugunu bilirler tekrar öyle kalmak istemezler,Özelliklede köpekler.
Barınağa gidildiğinde kafes ardından size bakışları zaten çok şeyi anlatır.Suçum ne bakışları vardır gözlerinde.Kafese yaklaştığınızda hemen hepsi toplaşır sevgiye açlar çünkü.
Birde ziyaretçilere hiç yaklaşmayanlar uzaktan izleyenler vardır.Onlarda muhtemelen umutlarını yitirmiş,terkedilmiş ve artık insanları güvenmeyi unutmuştur.
O kadar suçsuz ve masumlarki bu birebir gözlerine yansır.
Sevgili Meg tebrik ediyorum,bu şekilde petshoplar çok az sayıda var.Onlardan biri olmak çok güzel birşey.

Blackangel dostum teşekkür ederim:KK60:

Ve sokaktan ya da barınaktan sahiplendiyseniz şayet, nasıl sevginizin kıymetini biliyor olurlar o canlar..
Nasıl müteşekkir bakarlar..

Harbikız bayıldım sizinkine de maşallah ona:nazar::KK46:
Ve teşekkürler:KK60: Amin

Apartmanımızda bahçede bir tane fıstığımız vardı:KK54:ama apartman
Sahibi istemediği için Başkasına verdiler :KK53:oysa her gün çocuklar sevmeye geliyordu :KK51:

Apartmanımızda bahçede bir tane fıstığımız vardı:KK54:ama apartman
Sahibi istemediği için Başkasına verdiler :KK53:oysa her gün çocuklar sevmeye geliyordu :KK51:
Öyle insanlar için bol bol biiipppppli şeyler demek geliyor içimden!
Siz de apt sahibini kovalayın.

Şuanki kızımı biliyorsunuz zaten imzamda kendileri eski dostumu oglumuda göstereyim.Malesef gecen yıl kaybettim.Ölmedi yaşıyordur belkide evlenirken bursada ablama emanet etmiştim bir surelıgıne istanbula geldıgım balayına falan gıtcegımız için.Salmışlar yavrumu bulamadık aradık ama bulunmadı acısı dün gibi içimde.Sebep olanlarıda afeetmedim hiç
424623_336397733066190_1311777191_n.jpg

Back