• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyodan seslenen komsu

:KK70: şuna bakin hele,
kavga etmek için yazilmis bir kac cumle ve yorum :KK70: hadi naş ekmek yok sana burda :KK70:

Peki :KK48: peki de... siz niye sinirlendiniz bu kadar ben onu anlamadım cidden? Anlatım dilinde teşbih-i beliğ, tecâhül-i ârif vardır, bilmem bilir misiniz? Bazen anlatılmak istenen karşılıklı böyle anlatılır... Kavga nereden çıktı ben onu hiç anlamadım? Gülme emojileri ile bezemişsiniz mesajınızı da pek olmamış, bayağı anlaşılıyor çok sinirlendiğiniz ve tepkiselliğiniz, onu da demeden gitmeyeyim dedim :işsiz:

Sonuçta gündüz evimde ister bağırırım ister ortalığı ayağa kaldırırım kime ne? O kadar sesten ne olucak ben gecenin 4 ündr bağırış çağırış duymama rağmen rahatsız olmadım insanlık hali diyip geçtim. Bu ne saçmalık böyle.

Bizim üsstekilerde aynı sizin gibi . Çocuğa bir banyo yaptırıyor . Butun sesler benım evde. Çocuk çığlık çığlaga annesı vurur sesler gelir. Ben utandıgımdan asla banyodan bağırmam ama eşim eve gelince hep eşini aramasını söylüyorum .

Binalarda yaşamayı öğrenmemiz lazım . 6 yıllık evlıyım. Çocuklu mısafırımde oldu. Gerekse ben eşimle kavga ettim.
Evde 2 tane canavar var (kedi). Köpeklere belirli süre baktım . Ama 1 gund 1 gune 1 komşumda yeter sus artık dememiştir.

Lütfen az saygı. Ki siz zaten sucunuz oldugunu söyluyrsuunuz . Gerek sesınız , gerek papağınınız , gereke çocugunuz. Suçluyken sizi daha önceden uyaran bırıne keşke bu kadar sert çıkmasaydınız.

Ya apartmana uyum saglayamayan insanlae lutfen koyde dagda falan yasasinlar. Medeniyetten uzak kalmak icin neden diretiyosunuz? Allah sabir versin komsunuza papagan cok gerekli cunku bi de yazmis hersey serbest diyem bir de yazili olmayan gorgu kurallari vardir bilir misiniz?? Gorgusuz insanlara hic tahammulum uok komsunuza uzuldum

Doktoralı bir çocuk gelişimci olarak söylüyorum ki çocuğun gürültü yapmasını engelleyecek yüzlerce method vardır. EĞEr anne baba sorumlu davranıp öğretirse...

yaa bende aynı sizin gibi düşünüyorum ve gerçekten çok okuyarak kızımı büyüttüm
tamam kızım sakin yapılı bir çocuk ama herkes bana sen gelde benım yaramazı durdur akıllı çocugu tabiki durdurunsun diyorlar birde beni küçük görüyorlar ,
ama ınsanlara anlatamıyorum bu çocugu bu hale sız soktunuz diyorum , anlamak istemiyorlar beni

Sonuçta gündüz evimde ister bağırırım ister ortalığı ayağa kaldırırım kime ne? O kadar sesten ne olucak ben gecenin 4 ündr bağırış çağırış duymama rağmen rahatsız olmadım insanlık hali diyip geçtim. Bu ne saçmalık böyle.
Gündüz diye her türlü gürültüye hakkımız mı var? İnsanlar bizi çekmek zorunda mı?
Apartmanda ortak yaşam var. Sınırları zorlamamak lazım. Herkes birbirine saygılı olmak zorunda. Arada gürültü olabilir herkeste. İdare edilebilir. Düzenli gürültüyü kimse çekmek zorunda değil.

Ya apartmana uyum saglayamayan insanlae lutfen koyde dagda falan yasasinlar. Medeniyetten uzak kalmak icin neden diretiyosunuz? Allah sabir versin komsunuza papagan cok gerekli cunku bi de yazmis hersey serbest diyem bir de yazili olmayan gorgu kurallari vardir bilir misiniz?? Gorgusuz insanlara hic tahammulum uok komsunuza uzuldum

Bu şekilde yorumlar yazınca rahatlıyor musunuz gerçekten ? Ne kadar da ağır bir yorum yapma şeklidir bu .. Neye öfkelisiniz de bu kadar kusmuşsunuz ?

Lütfen , karşınızdaki insanlar sizden fikir bekliyor , yorumunuzu istiyor -olumlu ya da olumsuz- ama köyde yaşasın , dağda yaşasın .. Kimseyi bu denli aşağılama hakkınız yok . Köyde yaşayan , dağda yaşayan insanlar eminim sizden daha vicdanlıdır.

Kadın zamanında insan gibi uyarmış kapınıza gelip. Anlamamışsınız ki bu sefer bağırmış. Anladığınız dilden konuşmaya çalışmış niye zorunuza gitti?
Hem suçlu hem güçlüsünüz.
Sürekli çocuk çocuk, başka bir çocuk konusunda da insanlara saldırır nitelikte mesajlarınızı hatırlıyorum. Sanki çocuğu olanın her şeye hakkı var. Apartman hayatına uyum sağlayamıyorsanız siz taşının insanların huzurunu bozmaya hakkınız yok.

Evde yalitim olsun veya olmasin,banyolardan ses cok gider cunku havalandirmaya baglidir butun banyolar. Bunu hesaplamak lazim konusurken. Gece veya gunduz bagris cagris is yapmak yanlis. Komsu zamaninda gelmis kapiniza soylemis,tamam simdi bagirmasi yanlis ama canina tak etti demek ki. Sizin de “insan gibi kapiya gelsene” tarzi soyleminiz cok tehditvari olmus. Bence boyle yapmayin ve kapisina gidin,guzelce ozur dileyin tatliya baglansin is. Komsusunuz yuz yuze bakacaksiniz. Birbirinize hakaret etmeyin coluk cocuk duyuyor hep bunlari,kiziniz kimbilir ne dusundu sizin hakkinizda.

Bu şekilde yorumlar yazınca rahatlıyor musunuz gerçekten ? Ne kadar da ağır bir yorum yapma şeklidir bu .. Neye öfkelisiniz de bu kadar kusmuşsunuz ?

Lütfen , karşınızdaki insanlar sizden fikir bekliyor , yorumunuzu istiyor -olumlu ya da olumsuz- ama köyde yaşasın , dağda yaşasın .. Kimseyi bu denli aşağılama hakkınız yok . Köyde yaşayan , dağda yaşayan insanlar eminim sizden daha vicdanlıdır.
Ne mi yasiyorum? Mesela bu kafadaki insanlarla komsuluk yapmis olabiliri degil mi? Ayni kafa iste ev benim papaganda beslerim bagiriirm da.

Maalesef her an hatta gündüzde olsa gürültü yapmanın bir sınırı var. Apartman Gürültü Yönetmeliği şöyle diyor;
"İlgili yasalara göre hafta içi yani mesai günlerinde öğle istirahat saatleri olan 13:00 ile 15:00 arasında; geceleri ise 19:00- 07:00 arasında gürültü yayacak hareketlerin yapılması yasak.

Hafta sonu ve resmi tatil günlerinde ise bütün gün "istirahat vakti" olarak kabul edilmesi nedeni ile gün boyunca gürültülü davranışlardan kaçınmak gerekiyor.

Ayrıca, mekanik ve elektronik müzik aletlerinin ve ses aygıtlarının sesi genel olarak sadece odanın içinde duyulacak kadar açılması gerekiyor."

Konuya gelince, benimde böyle rahatsız olduğum bir komşum vardı. Hiç ağız dalaşına gerek yok. Uyarmama rağmen hala gürültü tam gaz devam ediyordu. Belediyeye şikayet ettim. Komşumun haberi yoktu. Geldiler ve ses ölçümü yaptılar. Sonuçta kanuni ses desibelinin üstünde çıktı. Gerekli işlemler yapıldı.
Toplu alanlarda yaşıyoruz ve kurallara uyup, karşımızdakilere saygı göstermeliyiz. Bizim özgürlüklerimiz karşımızdakini rahatsız ettiği yerde biter.

Gündüz diye her türlü gürültüye hakkımız mı var? İnsanlar bizi çekmek zorunda mı?
Apartmanda ortak yaşam var. Sınırları zorlamamak lazım. Herkes birbirine saygılı olmak zorunda. Arada gürültü olabilir herkeste. İdare edilebilir. Düzenli gürültüyü kimse çekmek zorunda değil.
Gündüz ne gürültüsü olabilir ki anlamadım kadın sadece biraz sesli konuşmuş. Kendi evinde sessiz fısıldırçyarak mı konuşucak bu kadın?
Ne kadar gürültü olabilir bir evde?

Maalesef her an hatta gündüzde olsa gürültü yapmanın bir sınırı var. Apartman Gürültü Yönetmeliği şöyle diyor;
"İlgili yasalara göre hafta içi yani mesai günlerinde öğle istirahat saatleri olan 13:00 ile 15:00 arasında; geceleri ise 19:00- 07:00 arasında gürültü yayacak hareketlerin yapılması yasak.

Hafta sonu ve resmi tatil günlerinde ise bütün gün "istirahat vakti" olarak kabul edilmesi nedeni ile gün boyunca gürültülü davranışlardan kaçınmak gerekiyor.

Ayrıca, mekanik ve elektronik müzik aletlerinin ve ses aygıtlarının sesi genel olarak sadece odanın içinde duyulacak kadar açılması gerekiyor."

Konuya gelince, benimde böyle rahatsız olduğum bir komşum vardı. Hiç ağız dalaşına gerek yok. Uyarmama rağmen hala gürültü tam gaz devam ediyordu. Belediyeye şikayet ettim. Komşumun haberi yoktu. Geldiler ve ses ölçümü yaptılar. Sonuçta kanuni ses desibelinin üstünde çıktı. Gerekli işlemler yapıldı.
Toplu alanlarda yaşıyoruz ve kurallara uyup, karşımızdakilere saygı göstermeliyiz. Bizim özgürlüklerimiz karşımızdakini rahatsız ettiği yerde biter.

Ben konu sahibinin konusuna göre torum yaptım açıkçası biraz sesli konuşmaktan kime zararı olabilir ki?
En ufak sesten rahatsız olan insanlar var.
Ben evimde gayet sessizim bebeğimin bile sesi çıkmıyor ama biraz abartıldığını düşünüyorum. Bilemem nasıl sesler çıkartıyor ama sadece mesele sesli konuşmak ise abartılıyor.

Gündüz ne gürültüsü olabilir ki anlamadım kadın sadece biraz sesli konuşmuş. Kendi evinde sessiz fısıldırçyarak mı konuşucak bu kadın?
Ne kadar gürültü olabilir bir evde?
Siz gürültücü komşuya denk gelmemişsiniz anlaşılan.
Konu sahibi en başta kendi sesinin normalde de yüksek olduğunu söylemiş zaten.
Anlattığı kadarını biliyoruz.
Benim eski evimdeki üst komşum da yüksek sesle çok konuşurdu. İnsanın beyninde yankılanıyor o ses. Torunları sürekli koştururdu. Tavan gümbür gümbürdü. Tvnin sesi hiç kısılmazdı. Ev değiştirdik sayesinde.

Benim üst katımda da sizin gibi bir aile var. Sağ olsunlar hayattan bezdirdiler artık bizi. Sadece ses de değil, çırpmalar, balkondan çekirdek, yumurta kabuğu toplamalar, kahvaltı soframın üstüne bir şeyler silkelemeler. Defalarca uyardık. Kibar kibar konuştum, kadın selamı sabahı kesti. Bu sefer eşim gitti, yöneticiye gittik olmadı. En son bir gece üçte çocuklarının depar atarak koşturması ve eşlik eden zılgıtlarıyla uykudan zıplayınca kendimi kaybettim. Aynı komşunuz gibi yeter be insan var burada diye bağırdım bir süre. Çıt yok. Ne oldu, o günden beri sakinler. Yine ses oluyor ama dikkat ediyorlar saatlerine. Evin içinde maç yapmıyorlar mesela artık. Ben de gurur duymuyorum yaptığımdan ama medenice uyarınca anlamayan insanların dilinden konuşmak gerekiyor bazen sanırım. Daha sonra gittim özür de diledim ama o raddeye getiren de biraz kendisini sorgulasın lütfen.

kadın bıkmış bakti ki olacak gibi degil banyodan bagiriveriyo
siz de ne diye bagira cagira bi perde yikiyosunuz ki yani biraz dikkatli olun
yalitiminiz iyi degilse bunlari hesaba katip ona gore papagan beslemicektiniz heleki iki papagan cok ses yapar papaganlar.
apartmanda yasiyosaniz bunlari dusunmelisiniz
komsu hakli

Komşunun yaptığu ayıp onda hem fikiriz ama sizinki de çok doğru değil bende gıcık oluyorum yan komşunun sesine gelip kapıdan uyarsaydı düzgün söylemesi gerekmez miydi diyorsunuz da kadın bir defa uyarmış e yalıtım olmadığını da biliyorsunuz kaç kere uyaracak ki benimde çocuğum yok ama üst ve yan komşum sayesinde on tane var gibi çözümü duvara matkap dayamakta buldum anca öyle sesler kesiliyor bir daha karşılaştığınızda herhangi bir tavrınız olmasına gerek yok karşılıklı gerilmişsiniz olmuş bitmiş
Ses gelince matkap mi yapiyorsunuz duvara:KK57:

Back