Banyo sonras yaplan souk duun zarar var m?

cansuyum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2006
146
4
39
arkadaşlar ben elimden geldiğince banyo sonunda ayaklarımdan başlayarak tüm bacağıma kalçama kollarıma yüzüme ve azda olsa göğüslerime soğuk su tutuyorum.
yani kesinlikle ılık değil soğuk. bu mevsimde bile.
peki yüzüme tutunca sinizüte yol açarmı?
göğüslere tutunca ki sonuçta göğüsler bildiğim kadar ile çoğunlukla yağdan oluşuyor normal vücut ısısına dönmek için yağ yakıp küçülürmü?
gerçi ben yaptığım zaman böyle olumsuz bir etki görmedim aksine daha az üşümeye başladım normal zamanda. ama sizden yorum ve akıl bekliyorum arkadaşlar..

ben faydalı olduğunu biliyorum,banyodan sonra soğuk suyla titreme geliyor ya o hücreleri yeniliyomuş,banyodan sonra ayaklarına soğuk su tutarsan baş ağrılarına iyi geldiğini duymuştum

canım göğsü küçültmez aksine daha diri ve dolgun gösterir zaten göğüs bakım bölümünü incelersen görürsün ayrıca doktorların her zaman banyodan sonra soğuk suyla şoklama yapın dediğini biliyorum yani bence faydalıdır kan dolaşımı ve vücudun sıkı olması açısından soğuk su tutmak iyi bence, bende yapıyorum

ya ben soğuk su tuttamıyorum soğuk suyu açıorum çok az da sıcak suyu açıyorum öyle tutuyorum direk soğuk hayatta tutamıyorum yazın bile soğuk su ile duş alamam nasıl alışcam ben bu soğuk suya

göğüslere soğuk su iyi gelir ama ayaklarına tuttuğunda karın ağrısı yapmaz mı ya da idrar yollarına bi zararı olmaz mı üşüdüğün için??

bende kan dolaşımı için banyodan cıkmadan mutlaka ayaklarma titreyene kadar soğuk su dökerim
daha dinç hissederim kendimi

hem sıcak hemde soğuk duşun sağlık için faydalı olduğunu biliyorum kan dolaşımını hızlandırıyor yaza selilütsiz girmek isteyen arkadaşlar sabah akşam soğuk duşun altında kese yapmakta iyi geliyomuş bilginize:))

soguk su cıldı sıkılastırı ve dırı tutar kısın hasta olabılırsız belkı ama yazın mutlaka yapın

aksine çok faydalı bişey yapıyosun tatlım :lepi:

kan dolaşımı hızlanıyoo vucut gerginleşiyoo selülitler gidiyooo göğüs dolgun taş gibi oluyoo alkisalkisalkis
daha ne olsunn kaydirigubbakcemile

yapmaya devam ettikçe vucudunda sarkma falan olmaz ne güzelll:nazar:

keşke bende yapabilsemmbenneyaptımki ayaklarımdan yokarı çıkamıyorumm:1rolleyes:

Son düzenleme:
ben de yapıyorum bunu yaz-kış
fakat özellikle kışın göğüslere soğuk su tutmak üşütebiliyor vücudun diğer yerlerine de değdiği için
ben bunun çözümünü buldum;banyo tasıma soğuk su doldurup göğüslerimi sırayla sokup bekletiyorum içinde bir süre:)

kaçlama ve bacaklarıma da soğuk su tutarım
ve mutlaka yüzüme 10 defa soğuk su çarparım
kızıma da alıştırdım:)

bende yıllardır yaparım tüm vücuta soğuk su kullanırım ve kendimi daha dinç hissederim doktorlar kesinlikle tavsiye ediyo kan doşalımını hızlandırıyomuş

ben de yapıyorum bunu yaz-kış
fakat özellikle kışın göğüslere soğuk su tutmak üşütebiliyor vücudun diğer yerlerine de değdiği için
ben bunun çözümünü buldum;banyo tasıma soğuk su doldurup göğüslerimi sırayla sokup bekletiyorum içinde bir süre:)

kaçlama ve bacaklarıma da soğuk su tutarım
ve mutlaka yüzüme 10 defa soğuk su çarparım
kızıma da alıştırdım:)

kıs vallahi iyi akılsırnaşık şey bende soğuk suyla şoklama yapıyorum.duş başlığımı değiştirdim su çok tazyikli akıyor ve bacaklarıma resmen masaj yapıyor tavsiye ederim

bende her zmn yaparım bunu yaz kış.
soğuk su kan dolaşımını hızlandırdığı için zararndan çok yararı olur.

ben de banyodan sonra hep kalçama,göğüslerime ve selülit olabilecek yerlere tutarım.
ancak bence ayaklarına tutma. karnın ağrır hasta olursun.(anne gibi konuştum ya)
yüzüme de azıcık tutuyorum.
göğüslerim de daha diri gözüküyor,küçülme sezmedim..

kızlar banyo sonrası spguk duş hakkında bır fıkrım yok fakat Peygamber efendimiz banyodan sonra ayaklara soguk su dokulmesını tavsıye edıyor sunnet yanı bas agrısını onluyormuş . BıLGıNıZE

ne gelırse aclıktan ve soguktan gelır derler
ben kaynar kaynar yınanınca kendımı daha hafıflemıs ve temız hıssedıyorum

aslında çok faydalı yazın bende yapıyorum ama kışın malesef...sıcak sudan genişleyen gözeneklerin sıkılaşması açısından çok faydalı...ayrıca selülit ve göğüslerin sıkılaşması için de iyi..sen devam et..

X