• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyo hakkında fikirleriniz

Küvet düşünmüyorsanız duşakabin almayın derim, onun yerine kalebodurla yükselti yaptırın. İç kısmına da yine kalebodur döşetip aralıklı tahtalardan koydurun. Hem kayma vs olmuyor hem duşta ayağınıza su gelmiyor. Hemde çok şık duruyor.
Evet şık durur ama Duş kabini olmazsa dışarıya su Sıçramaz mı yıkanırken

Yok sıçramıyor en az 10 cm lik yükselti oluyor zaten, aşağıdan dışarı su kaçırmaz. Duşakabinlerinde araları kapalı zaten sıçrama olmaz bizde hiç.
Bunu da netten araştırıp fotoğraflarına vs bakim iyiki konuyu açıp yarın ustalarla konuşmadan önce sizlere sormuşum

Bunu da netten araştırıp fotoğraflarına vs bakim iyiki konuyu açıp yarın ustalarla konuşmadan önce sizlere sormuşum
İçine koyduracağınız tahta istediğinizde kolay kaldırılabilir olsun. Alttaki fayansı yada gideri rahat temizleyebilmeniz için.
İçinize sinen şekilde olur inşallah🙏🏼

Yeşil annenin bitkisel kireç çözücüsünden memnun kaldım, çok eski lekelere etkili değil ama 1-2 hafta İçerisinde olan kalıplaşmamış kireçleri söküyor, hem cam hem bataryayı tertemiz yapıyor.
Konu sahibi leke tutmasının dışında, Camların kendi kendine kırıldığı söyleniyor, Komşumun da başına gelmişti, Allah korusun büyük kazalara yol açabilir.
Bizim sitedekilerin arka arkaya 5 tanesinin camı patlamış, yarin bizimkinide kontrole gelecekler, dokunmayın dediler bakalim insallah birşey olmaz. Yeşil anne nedir ilk kez duydum, bir araştırıyım teşekkür ederim

Sprey banyo temizleyicilerden püskürtüp dandik bulaşık süngerinin yeşil tarafıyla köpürte köpürte temizliyorum, duruluyorum. Çizmiyor. Sünger dandik olmalı, yumuşak oluyo çünkü dandikler. Mintax alıyorum ben.
Konu sahibi şeffaf alma bence de. Ayrıca kapı mantıksız geliyo. Yani banyo çok büyükse olabilir ama dolap filan koyacak mısınız, paspaslar engel olur mu hesaplamanız lazım.
☺️ kaliteli 2 3 tane banyo spreyi denedim ama yinede tertemiz olmuyor, özellikle aşağılara doğru daha kötü

Selam bayanlar. Duşakabinimi değiştireceğim ve çok kararsızım. Kapak açılma biçimi olarak klasik sürgülü mü olsun yoksa kapı gibi açılanlardan mı? Hangisi daha kullanışlı pratik ve uzun ömürlü olur tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Hangisinden neden memnunsunuz veya değilsiniz? Camını düz cam istiyorum hem temizlemek daha kolay olur diye düşünüyorum sizce nasıl olur? Yaptırmışken iyi bir şey olsun istiyorum.
Camını bilmiyorum ama tekneli yaptırmayın temizliği zor oluyor banyo yıkanınca altına su birikiyor

Ben dusa kabinleri sevmiyorum belli bir zaman sonra altindan su kaciriyor banyodan cikarken islak paspasa basiyorsun bu 4. Evim hepsinde bunu yasadim. Sürgülü üçgen tarzdaydi bizimkiler (üçgen oval diyim). Düz cam kesinlikle tavsiye etmem buzlu cami temizlemesi daha kolay, ufak tefek su lekeleri belli olmuyor. Duz cami sil sil yine iz kaliyor. Sanki pismisim de hic temizlik yapmiyormusum gibi.
Dusa kabinden sitkim siyrildi en güzeli buzlu cam sürgülü küvet :) ha bi de yeni tarz bolmeli fayansli duvar seklinde ayri duş alani olan banyolar var onlar da guzel geliyor bana. Yeni modern evlerde var. Oraya perde assanda asmasan da yap dusunu cik mis gibi

Son düzenleme:
Bizde duş teknesi vardı...ayakları 15_20 cm yukarıda..ne olursa olsun altına kir giriyor.arada yan kapağını çıkartıp altı temizlemek lazım.hatta bizimki alttan su akıtıyordu. .bir türlü sebebini bulamadık.en son söktürdüm. .sadece zemin kaldı..kenar kısma da 20 cm lik mermer kestirip duşakani mermerin üstüne oturttum. Çok iyi oldu.duş teknesi almayın.bela birşey.
Benimki sürgülü. Hiç sorun yaşamadım.

Sakin normal açılan kapı yaptırma. Duş aldın, çıkacaksın paspasa takılıyor. Islak oluyor, kapıyı açınca yer ıslanıyor. Çok ama çok sinir bozucu. Bizim evde ikisi de kesinlikle sürgülü diyorum. Ayrıca düz cam aşırı derecede su lekesini belli ediyor.

Hepinize çoook teşekkür ederim. Ben düz camı basitçe o araba camı silinen çekçekle temizlerim sanmıştım ama öyle olmuyor demekki. Bunu kesinlikle göz önünde bulunduracağım.
banyomda yaklaşık 140*150 bir girinti var. Orası duş ve sadece önünde duşakabin var.Gömme dolap gibi düşünün. Oraya Kapaklı da yaptırabilirim Yani açılıp kapanma sorun olmaz. Bir duş teknesi yök, zeminden başlıyor duşakabin. Kapaklı olanlar sızdırma yapar mı?

Kapaklı olanın kapağı ne tarafa açılacak ona bak

Yani kapı yönü gibi

İçeri açılırsa olur ama banyonun kuru kalması gereken tarafına açılırsa kapı açılınca üstündeki sular ortalığı ıslatıyormuş

Biri de çıkıp yazmamış ki "bu da dert mi? " , diye:)) Her şey gönlünüzce olsun 😇
😊 teşekkür ederim. Valla bnm için dertti kararsız kaldım. Bayanların tecrübesine güveniyorum. Düz cam yaptırmayacağım Ve Kapaklı da yaptırmayacağım. Normal sürgülü hafif buzlu cam ya da desenli bşy olabilir. Ama birkaç farklı alternatif fikri geldi onlara da bakacağım. Evlenirken kimseyi karıştırmam diyip herşeyi sadece Bn beğenince evet istediğim herşeyi aldım ama kullanırken sorun yaşıyorum. O nedenle sordum😊

duz cam ve surgulu tavsıye ederım
daha oncekı evımde yuzeyı duz olmayan bır dusakabınım vardı onda yoksa bıle hep kıreclı gıbı duruyor parlamıyor duz cam daha kolay temızlenıyor ve pırıl pırıl duruyor

bırde dusakabınde ız olmaması ıcın kucuk hanı tezgah ustu araba camı ıcın falan kullanılan cekcekler varya mınık boy , banyoda ondan duruyor her dustan sonra cıkarken onunla dusakabının suyunu cekıyorum veya kucuk bır parca bez havlu ıle kurumadan bır kurular cıkarsınız her dustan sonra bu yapılırsa zaten dusakabınde ız de olmuyor :)

Bizim sürgülü cam-dı. Sürülen cami tuzla buz oldu. Binanın yarısına da öyle olmuş. Yaptıracağım zaman açılır kapı şeklinde yaptıracağım..

Duş teknesi asla yaptırmayın onun temizliği eziyet oluyor. Her banyodan sonra temizlenmezse kenarları kapkara olur. Onun dışında kabin önerisini diğer üyeler söylemiş zaten

duz cam ve surgulu tavsıye ederım
daha oncekı evımde yuzeyı duz olmayan bır dusakabınım vardı onda yoksa bıle hep kıreclı gıbı duruyor parlamıyor duz cam daha kolay temızlenıyor ve pırıl pırıl duruyor

bırde dusakabınde ız olmaması ıcın kucuk hanı tezgah ustu araba camı ıcın falan kullanılan cekcekler varya mınık boy , banyoda ondan duruyor her dustan sonra cıkarken onunla dusakabının suyunu cekıyorum veya kucuk bır parca bez havlu ıle kurumadan bır kurular cıkarsınız her dustan sonra bu yapılırsa zaten dusakabınde ız de olmuyor :)

Ya Nisa

Samimiyetle soruyorum ben duşa kendimi zor atıp zor yıkanıyorum bir de çıkarken onu silecek gücü nasıl buluyorsun

Saçımı kurutmak bile gözümde büyürken onu çekçeklemek silmek

Bir de evde tek yaşamıyoruz ki eş var çocuk var

Mesela oğlum onu nasıl silecek boyu yetmez yetse de uğraşmaz

Zaten duştan çıkmışsın banyo ateş gibi nasıl kaçsam diye bakarken burayı çekçekle diyen birisi

Ya Nisa

Samimiyetle soruyorum ben duşa kendimi zor atıp zor yıkanıyorum bir de çıkarken onu silecek gücü nasıl buluyorsun

Saçımı kurutmak bile gözümde büyürken onu çekçeklemek silmek

Bir de evde tek yaşamıyoruz ki eş var çocuk var

Mesela oğlum onu nasıl silecek boyu yetmez yetse de uğraşmaz

Zaten duştan çıkmışsın banyo ateş gibi nasıl kaçsam diye bakarken burayı çekçekle diyen birisi
e sonradan onu temızlemek ıcın daha fazla efor sarfedeceksın deger mı :KK70: dustan hemen sonra 1 dk da bıtecek bırsey üşenme :KK70: ertelersen sonra zamanını daha cok alır ugrastıgına degmez ıkı kırec lekesı ıcın daha cok ter dokersın
esımde dustan sonra cıkarken kurular cıkar 4bucuk yasındakı kızımda kendınce cekcek ıle yapmaya calısır :KK70: kızımın arkasından kuruluyorum

Back
X