• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyo hakkında fikirleriniz

Teachergirl26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2017
887
1.273
63
Selam bayanlar. Duşakabinimi değiştireceğim ve çok kararsızım. Kapak açılma biçimi olarak klasik sürgülü mü olsun yoksa kapı gibi açılanlardan mı? Hangisi daha kullanışlı pratik ve uzun ömürlü olur tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Hangisinden neden memnunsunuz veya değilsiniz? Camını düz cam istiyorum hem temizlemek daha kolay olur diye düşünüyorum sizce nasıl olur? Yaptırmışken iyi bir şey olsun istiyorum.

bizim banyodaki sürgülü, pratik rahat oluyo.senelerdir kullanıyoruz.ama düz cam asla tavsiye etmiyorum.bizimki düz cam ve leş gibi iz kalıyo, su lekesi oluyo , duşta kullandıkların değiyo sıçrıyo ya da buharla tutunuyo vs. Onun kendi camsil benzeri temizleyici sıvısı var her banyo sonrası onunla temizlemek gerekiyo ki iz kalmasın.Üzerinde bilmemkaç yıkamaya kadar etkili falan diyo ama olmuyo öyle .

yıllardır sürgulu kullaniyoruz hep ayni sorun kapi tekerlekleri yerinde cikip ustumuze dusme ihtimali oluyor.
duz kapi hic kullanmadim ama en azindan boyle bir sorun olmuyordur heralde diye dusunuyorum
buzlu cam daha kullanisli bu arada digerinin temizligi cok can sıkıyor

Selam bayanlar. Duşakabinimi değiştireceğim ve çok kararsızım. Kapak açılma biçimi olarak klasik sürgülü mü olsun yoksa kapı gibi açılanlardan mı? Hangisi daha kullanışlı pratik ve uzun ömürlü olur tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Hangisinden neden memnunsunuz veya değilsiniz? Camını düz cam istiyorum hem temizlemek daha kolay olur diye düşünüyorum sizce nasıl olur? Yaptırmışken iyi bir şey olsun istiyorum.
Benim camim düz .her iki banyoda da .uuuff çok kireç belli ediyor surgulu benim.siyah banyolardan

Önceki evimde buzlu cam ve surguluydu temizliği kolaydı. Şimdiki evimde yine sürgülü ama tamamen cam. Temizliği cok kötü, kireç izleri var beyaz beyaz temizlenmiyor. Kesinlikle düz cam yaptırmayın. Hazir herkes banyo hakkında konuşurken, camları nasil temizliyorsunuz yahu benimkiler ne denediysem çıkmıyor

Genel olarak tavsiyem duştan çıkmadan şu arabalar için kullanılan kısa çekçekle duşa kabin ve fayanstaki suları akıtın.Su izi elbette oluyo ama çekmediğiniz halinden kat kat daha temiz görünüyor ve yüzeyde su kalmadığından kolay kolay kireçlenmiyor da.

Düz cam kesinlikle almayın. Su lekesiyle baş etmek mümkün değil. Ama düz buzlu cam tam bir kurtarıcı bu konuda. Leke, kir hiçbir şey belli etmiyor. Ayrıca sürgülü de kesinlikle tavsiye etmem. Bir süre sonra takılmaya başladı benimki. Lafta tamir oldu ama hala açıp kaparken sürtme yapıyor gibi. Eski evimde normal kapaklı vardı, çok memnundum.

Önceki evimde buzlu cam ve surguluydu temizliği kolaydı. Şimdiki evimde yine sürgülü ama tamamen cam. Temizliği cok kötü, kireç izleri var beyaz beyaz temizlenmiyor. Kesinlikle düz cam yaptırmayın. Hazir herkes banyo hakkında konuşurken, camları nasil temizliyorsunuz yahu benimkiler ne denediysem çıkmıyor
Sprey banyo temizleyicilerden püskürtüp dandik bulaşık süngerinin yeşil tarafıyla köpürte köpürte temizliyorum, duruluyorum. Çizmiyor. Sünger dandik olmalı, yumuşak oluyo çünkü dandikler. Mintax alıyorum ben.
Konu sahibi şeffaf alma bence de. Ayrıca kapı mantıksız geliyo. Yani banyo çok büyükse olabilir ama dolap filan koyacak mısınız, paspaslar engel olur mu hesaplamanız lazım.

Ben hiç sevmiyorum duşa kabinden ruhum daralıyor.Ama ablalarım buzlu cam yaptırdı ve sürgulu yaptırdılar çok memnunlar

Yeşil annenin bitkisel kireç çözücüsünden memnun kaldım, çok eski lekelere etkili değil ama 1-2 hafta İçerisinde olan kalıplaşmamış kireçleri söküyor, hem cam hem bataryayı tertemiz yapıyor.
Konu sahibi leke tutmasının dışında, Camların kendi kendine kırıldığı söyleniyor, Komşumun da başına gelmişti, Allah korusun büyük kazalara yol açabilir.

Hepinize çoook teşekkür ederim. Ben düz camı basitçe o araba camı silinen çekçekle temizlerim sanmıştım ama öyle olmuyor demekki. Bunu kesinlikle göz önünde bulunduracağım.
banyomda yaklaşık 140*150 bir girinti var. Orası duş ve sadece önünde duşakabin var.Gömme dolap gibi düşünün. Oraya Kapaklı da yaptırabilirim Yani açılıp kapanma sorun olmaz. Bir duş teknesi yök, zeminden başlıyor duşakabin. Kapaklı olanlar sızdırma yapar mı?

Düz cam kesinlikle almayın. Su lekesiyle baş etmek mümkün değil. Ama düz buzlu cam tam bir kurtarıcı bu konuda. Leke, kir hiçbir şey belli etmiyor. Ayrıca sürgülü de kesinlikle tavsiye etmem. Bir süre sonra takılmaya başladı benimki. Lafta tamir oldu ama hala açıp kaparken sürtme yapıyor gibi. Eski evimde normal kapaklı vardı, çok memnundum.
Size vazelin sürün diyecektim ama biri yazmış 🙂

Back
X