Bankanın Parasını Tahsil Edebilmesi İçin Açtığı Hesaba Hesap İşletim Ücreti Talebi

MyLO

Hep Mokoko Hep Mokoko
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2008
1.259
0
156
İstanbul
Valla durduk yere insanın sinirini hoplatıyorlar resmen.

1.5 senedir AKBANK' a İhtiyaç Kredisi ödemekteyim. Bu ay ki taksidimi her ay olduğu gibi günü gününe yatırmış olmama rağmen dün telefonuma “İhtiyaç kredinizin ödemesinde gecikme bulunmaktadır” şeklinde mesaj atmışlar.
Nedenini ise kredi için yatırdığım hesaptan 27.50 L. Hesap İşletim Ücreti kesilmiş olmasını bankaya teşrif etmem ile öğrenmiş bulunmaktayım.

Bankaya gidip Müşteri İlişkileri Temsilcisi ile görüştüm. Malum bilirsiniz Akbank' ın avukatı edasında zorunlu ödeyeceksin efendim bakanlık 2009 senesinde karar çıkarmışmış falan fistan diyorum 1,5 senedir ben bu borcu ödüyorum böyle bir şey yoktu da birisinin canı çekti karar çıkardı diye bunu ödemek zorunda değilim ki sonuçta bana bu krediyi alırken böyle bir bildirim yapılmadı kaldıki karar çıktığında da bildirim yapılmadı yapacağım bir şey yok diyor müdürü ile görüşmek istiyorum ısrarla onada cıkk... beyfendi feriştah sanırım yasakmış müşteri ile görüşmesi.

444 25 25 ' e havale ediliyoruz.

444 25 25 teki memurda müşteri ilişkilerindekinden farksız ya zorunlu olarak 2 adet fatura ödeme talimatı vereceksiniz ya da ödeyeceksiniz hesabı.

Kadına soruyorum bankaya geliyorum borç yatırmaya neden böyle bir ödeme olduğu söylenmiyorda kredi için yatırdığım paranın içinden tırtıklar gibi para çalıyorsunuz bide yetmezmiş gibi üstüne borcunuz var diye mesaj atıyorsunuz diyorum cevap yok.

Kaldı ki bu hesabı açmanızı ben istemedim ve herhangi bir şekilde şahsi olarak kullandığımda yok bu hesap sizin paranızı tahsil edebilmek için zorunlu olarak açtığınız bir hesap olduğuna göre ve 1,5 senedir böyle bir durum olmadığı halde birinin canı çekip bunu yasalaştırmışsa beni ne ilgilendirir neden ücret ödeyeyim onada cevap yok… 2009’ da uygulanmaya başlamışmış cevabı.
( Çok açıklayıcı gözlerimi yaşarttı resmen aşırı derece de duygulandım. )

Tutturmuş 2 adet fatura artık dayanamadım kardeşim sizene benim faturamdan ben faturamı ödemesini bilmiyormuyum nerden istersem ordan öderim.

Sonuç itibari ile biraz atıştık sinirler gerilince ilk başta şikayet almayan hanfendi meğersem şikayet alabiliyormuş onuda öğrenmiş oldum bizzat almış bulundu.

Bu konuda öğrenmek istediğim banka hiç bir bildirimde bulunmadan kafasına göre ücret belirleyebilir mi? Veya zorunlumudur bilgisi olan var ise paylaşırsa memnun olurum.

Açıkçası bu ücreti ödemeyi düşünmüyorum ilk olarak TÜKODER' e şikayetimi bildireceğim ordan sonuç çıkmaz ise parasında değilim ama sırf insanı keriz yerine koydukları için yasal yola başvurmayı düşünüyorum.

Bir yandan da kararsız kalmadım desem yalan olur başımın gözümün sadakası olsun vereyim yakamdan düşsünler diyorum ne bileyim.

Ne yapayım sizce?

canım bankanın o parayı almaya hakkı var , iade edebilirler hesabına ama çok uğraşman lazım maalesef

Akbank aynı Şeyı banada yaptı.ev kredısı kıptaŞtan almıŞtım o kurumda akbanka yÖnlerdırmıŞtı.3 yıldır ÖdÜyordum ama bu yıl hesap ıŞletım Ücretı almıŞlar ayrıca 6 ayda bırde alacaklarmıŞ. Ya fatura ver 2 tane yada Ödeyeceksınız dıyorlar yaa

Valla bu gidişle de paşa paşa ödeyeceğiz gibime geliyor TÜKODER' le görüştüm bu konuda kesin bir şey yok sözleşmenizde varsa ödeyeceksiniz diyor velhasıl.

Sanki kaç müşterinin oturupta sözleşme okumasına izin veriliyor okumaya çalıştığınızda yok sıra var, biraz çabuk lütfen siz imzalayın daha sonra okursunuz gibi diyaloglara maruz kalıp sonuçta ihtiyaç için orda olduğumuz için imzalamaya mecbur bırakılıyoruz. Ondan sonrada her canı sıkıldıklarında bişeyleri yasalaştırıp onu isteriz bunu isteriz diye çıkıyorlar karşımıza.

Sonuç itibari ile ödemesine ödeyeceğim ama 2 adet kredi kartım var bizzat onlara iadesini de zevkle yapacağım. Ondan sonra ararlar efendim bankamızdan ne gibi memnuniyetsizliğiniz var? Neden dolayı iptal ettirdiniz falan fistan işte o zaman ben ne diyeceğimi biliyorum.

Finansbank da bana aynısını yaptı. Öddiğim borcu iki kere ödemedin diye tel açtı hemde kefilime tel açtı. dünya aleme rezil oldum. Bide genel merkezden aramazlar mı meğer açtıkları hesapta tutup parayı kredi merkezine göndermezler miş
ben yatırırım onlar yatırmadın der
kavga ettim bende
sonra yeni evlenmiştik altını akçeyi satıp lanet osun dedim yatırdım paranın tamamını kurtuldum. Yok şu parası keslir yok bu didik didik yediler valla.

bütün bankalar aynı demekki hepsi birbirinden beter iş bankasıda aynı.geçen sene Kasa kiraladık bu malum bankadan elden alamazlarmış kasa bedelini hesaptan çekiceklermiş neyse açtılar hesap bu sene kasa kirası 180 lira verdik yanındada 45 tl hesap ücreti gelde sinir olma bütün çabalarımızın sonuçsuz kalacağını bildiğimiz için mecburen ödedik sizinki gene 27 lira iyiymiş iş bankası kadar berbat bir banka daha yoktur her işi problem her işi sıkıntı elden alsan sanki kasa bedelini nolcak hem kasaya kira hem hesaba kira oh vallaa klava:

aynı şey akbank kredi hesabımızda bizimde başımıza geldi
ama önce arayıp uyardılar hesap işletim ücreti alınacak eğer otomatik fatura ödemesi verirseniz alınmayacak diye
bizde paşa paşa verdik mecburen bu konuda pek bişey yapabileceğini sanmıyorum arkadaşım
keriz gibi yoluyolar bizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…