Valla durduk yere insanın sinirini hoplatıyorlar resmen.
1.5 senedir AKBANK' a İhtiyaç Kredisi ödemekteyim. Bu ay ki taksidimi her ay olduğu gibi günü gününe yatırmış olmama rağmen dün telefonuma “İhtiyaç kredinizin ödemesinde gecikme bulunmaktadır” şeklinde mesaj atmışlar.
Nedenini ise kredi için yatırdığım hesaptan 27.50 L. Hesap İşletim Ücreti kesilmiş olmasını bankaya teşrif etmem ile öğrenmiş bulunmaktayım.
Bankaya gidip Müşteri İlişkileri Temsilcisi ile görüştüm. Malum bilirsiniz Akbank' ın avukatı edasında zorunlu ödeyeceksin efendim bakanlık 2009 senesinde karar çıkarmışmış falan fistan diyorum 1,5 senedir ben bu borcu ödüyorum böyle bir şey yoktu da birisinin canı çekti karar çıkardı diye bunu ödemek zorunda değilim ki sonuçta bana bu krediyi alırken böyle bir bildirim yapılmadı kaldıki karar çıktığında da bildirim yapılmadı yapacağım bir şey yok diyor müdürü ile görüşmek istiyorum ısrarla onada cıkk... beyfendi feriştah sanırım yasakmış müşteri ile görüşmesi.
444 25 25 ' e havale ediliyoruz.
444 25 25 teki memurda müşteri ilişkilerindekinden farksız ya zorunlu olarak 2 adet fatura ödeme talimatı vereceksiniz ya da ödeyeceksiniz hesabı.
Kadına soruyorum bankaya geliyorum borç yatırmaya neden böyle bir ödeme olduğu söylenmiyorda kredi için yatırdığım paranın içinden tırtıklar gibi para çalıyorsunuz bide yetmezmiş gibi üstüne borcunuz var diye mesaj atıyorsunuz diyorum cevap yok.
Kaldı ki bu hesabı açmanızı ben istemedim ve herhangi bir şekilde şahsi olarak kullandığımda yok bu hesap sizin paranızı tahsil edebilmek için zorunlu olarak açtığınız bir hesap olduğuna göre ve 1,5 senedir böyle bir durum olmadığı halde birinin canı çekip bunu yasalaştırmışsa beni ne ilgilendirir neden ücret ödeyeyim onada cevap yok… 2009’ da uygulanmaya başlamışmış cevabı.
( Çok açıklayıcı gözlerimi yaşarttı resmen aşırı derece de duygulandım. )
Tutturmuş 2 adet fatura artık dayanamadım kardeşim sizene benim faturamdan ben faturamı ödemesini bilmiyormuyum nerden istersem ordan öderim.
Sonuç itibari ile biraz atıştık sinirler gerilince ilk başta şikayet almayan hanfendi meğersem şikayet alabiliyormuş onuda öğrenmiş oldum bizzat almış bulundu.
Bu konuda öğrenmek istediğim banka hiç bir bildirimde bulunmadan kafasına göre ücret belirleyebilir mi? Veya zorunlumudur bilgisi olan var ise paylaşırsa memnun olurum.
Açıkçası bu ücreti ödemeyi düşünmüyorum ilk olarak TÜKODER' e şikayetimi bildireceğim ordan sonuç çıkmaz ise parasında değilim ama sırf insanı keriz yerine koydukları için yasal yola başvurmayı düşünüyorum.
Bir yandan da kararsız kalmadım desem yalan olur başımın gözümün sadakası olsun vereyim yakamdan düşsünler diyorum ne bileyim.
Ne yapayım sizce?