• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bankada operasyon eleman ne demek bilen varm?i bankas snavyla ilgili...

• Konu Sahibi Konu Sahibi MaViPaTiKLeR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

MaViPaTiKLeR

Ziyaretçi
kızlar konuyla ilgili bir topik bulamadığım için buraya açtım....

iş bankasından mail geldi...operasyon elemanı sınavı yapacakmış....

fakat ben hiçbişey anlamadım...operasyon elemanı ne demek ne iş yapar ?

bu konuda bilgisi olan varmı aranızda?bankada çalışanlar falan??

ve bu sınava girmeyi düşünenleriniz varmı?

operasyon elemanı gişedekiler arkadaşım. eğer başka seçme şansın varsa gişeyi hiç tavsiye etmem..

canım teşekkür ederim....

ama bazıları şey diyor operasyon elemanı arka tarafta çek senet girişleri falan yaparmış.....:uhm: gişe değil diyorlar yani....sen bankada çalışıyorsun gişe olduğuna eminmisin canım:utangac:

ve neden tavsiye etmessin? başka seçme şansım yok çünkü sınav operasyon elemanı şeklinde....

Merhabalar
Ben bankacı değilim ama babam bankacı (iş bankası) olursa ondan öğrenip mesaj atarım size
yerimseniben

arkadaşlar merhaba bende bankayla ilgili bir sitede gördüm ilanı.başvursammı diye düşünüyorum.ama ne iş yaptığını bilmiyorum.bazıları da çok az maaş veriyo diyolar.nedir bunun gerçeği bilen varsa lütfen yazın

Babamla konuştum.
Operasyon elemanları hiçbir yükselme sınavına giremiyor,emekli olana kadar aynı pozisyonda kalıyormuş,gişeye verilmiyor,550-600 arası bir maaş alıyormuş.
Kimini danışmaya veriyorlar,kimine çek işlerini veriyorlarmış.
Getir-götür işi yaptırılıyormuş genelde.
Bilginize
yerimseniben

arkadaşlar ben bankacıyımbir bankada çalışmaya başlarken iki seçeneğin vardır: 1. si pazarlama 2. si operasyon yani satış yeteneğin yoksa operasyoncu olabilirsin aynı pozisyonda kalma kısmına katılmıyorum pazarlamada çalışanlar müşteri hizmetleri yetkilisi olarak yükselirler operasyoncular operasyon yetkilisi daha sonra operasyon yönetmeni olurlar ki şube müdürü ya da genel müdürlüklerin operayon birimlerinde de yükselebilirlersatışa kabiliyetin yoksa operasyon güzeldir

maaş olarak dünyanın heryerinde olduğu gibi pazarlada çalışanlar daha yüksek maaş alırlar çünkü bankaya asıl parayı onlar kazandırır operasyon da destek verir örneğin pazarlamacı kredi satar evraklarının düzenlenmesi sigortasının yapılması gibi evrak işleriyle de operasyoncular ilgilenir ben genel müdürlük operasyon biriminde çalışıyorum bankalarda başlangıçta maaşlar 650-700 civarıdır zaten yükseldikçe de artar

Fikir belirtmedim 30 yıldır iş bankasında olan ve hala orada çalışan babamdan aldım bilgileri bizzat.
Sınava giriş şartlarında da;
Lise, 2-3 yıllık yüksekokul ya da Bankacılıkla ilgili olmayan 4 yıllık fakülte mezunu olmak. (Ticaret Meslek Liseleri hariç, meslek lisesi mezunu olanların sınav başvurusunda bulunmaları mümkün olamayacaktır.)
ilanı yer almaktadır yani genellikle lise mezunlarına yöneliktir.
Maaşlarda ona göredir.
BeYaZ_KeLeBeK arkadaşım umarım yardımcı olabilmişimdir.
Saygılara.s.

Babamla konuştum.
Operasyon elemanları hiçbir yükselme sınavına giremiyor,emekli olana kadar aynı pozisyonda kalıyormuş,gişeye verilmiyor,550-600 arası bir maaş alıyormuş.
Kimini danışmaya veriyorlar,kimine çek işlerini veriyorlarmış.
Getir-götür işi yaptırılıyormuş genelde.
Bilginize
yerimseniben

cnım senın dediğin operasyon destek elemanı;operason elemanı bildiğiniz memur sadece adı değişti bu yıl bankada köklü değişimler yaşıyoruz hadi bakalım gamyoncuiremsu

bankada pazarlama ve operasyon bölümleri vardır.
operasyon aslında bankanın kalbi olmakla beraber pazarlamaya daha çok önem verilir. çünkü müşteriyi pazarlama bölümü çeker. ama ikiside birbirinin destekleyicisidir. pazarlama kredi satar, operasyon bunu onaylar.
gişede operasyonun içine girmektedir. gişe yetkilisi, operasyon yetkili yardımcısı, operasyon yetkilisi,operasyon yönetmenleri vardır.kredi onayları, çek senet işlemleri, para işlemleri operasyona aittir. gişeden pazarlamayada geçilir, pazarlama yeteneğin varsa, müdüründe onaylarsa pazarlamanın kapıları açıktır. operasyondan yükselinmez falan diye bişey yok.
burdaki arkadaşın babası zamanındaki çalışma sistemini bilemeyeceğim ama şimdi gişeden yükselme imkanları var. mesela bizim şimdiki müdürümüz gişeden gelme. 4 yıl gişede çalışmış, yükselmiş ve şimdide müdür. önemli olan insanın mesleğinde kendini geliştirmesi.

arkadaşım eğerki bankayı kesinlikle istiyorsan iş bankasının sınavına gir derim ben. zamanla yükselebilirsin. benim bir arkadaşım geçen ay iş bankasında işe başladı. iş bankası ilk alımda gişeden başlatıyor ama devamlı aynı pozisyonda çalışmıyorlar. dönüşümlü olarak diğer işleride yapıyorlar. yani her alanın işini öğrenme fırsatı var.
bu arada operasyon için getir götür işi diyen arkadaşada tekrar bir araştırma yapmasını tavsiye ederim.
umarım yardımcı olmuşumdur
sevgiler

crescentmoon arkadaşım çok teşekkür ederim açıklayıcı bilgilerin için.arkadaşın yazdığı yükselme imanı yok yazısına gelince..... bankanın ilanında kariyer yolu kapalı operasyon elemanı alınacaktır şeklinde bir ibare belirtilmiş.sanırım buna dayanarak arkadaş yle birşey söyledi

bende 2 yıllık yuksekokul mezunuyum bankada calışmayı cok istıyorumama bı turlu eleman alım ılanlarını duymuyorum acaba 30 yasında eleman alınıyormu

crescentmoon arkadaşım çok teşekkür ederim açıklayıcı bilgilerin için.arkadaşın yazdığı yükselme imanı yok yazısına gelince..... bankanın ilanında kariyer yolu kapalı operasyon elemanı alınacaktır şeklinde bir ibare belirtilmiş.sanırım buna dayanarak arkadaş yle birşey söyledi

Banka ilanınındaki yazıdan haberim yok.
Ben 1.ağızdan aldım bilgileri.
İş bankası yeni bir sisteme geçti ve
İş bankası bu pozisyondaki çalışanı gişeye vermiyor.
Neyse arkadaşlar yardımcı olmaya çalıştım iş bankasında olup biteni şube müdüründen daha iyi biliyorsanız bana artık susmak düşer.
saygılar.

canlarım önce bir hangi pozisyonu sorduğunuzdan emin olun.
'OPERASYON DESTEK ELEMANI FARKLI - OPERASYON ELEMANI FARKILI' ben iş bankası mensubuyum neyi tam olarak öğrenmek istiyosanız onu sorun .. antrenör arkadaşımız yardımcı olmaya çalışıyor ama sizin sorularınız çok karışık .. ben bile karıştım :bbo:

arkadaşlar ben bankacıyımbir bankada çalışmaya başlarken iki seçeneğin vardır: 1. si pazarlama 2. si operasyon yani satış yeteneğin yoksa operasyoncu olabilirsin aynı pozisyonda kalma kısmına katılmıyorum pazarlamada çalışanlar müşteri hizmetleri yetkilisi olarak yükselirler operasyoncular operasyon yetkilisi daha sonra operasyon yönetmeni olurlar ki şube müdürü ya da genel müdürlüklerin operayon birimlerinde de yükselebilirlersatışa kabiliyetin yoksa operasyon güzeldir
aynı pozisyonda kalma kısmına katılmamak gibi bi seçeneğiniz yok...
eğer operasyon destek elemanı adı altında alım yapılıyorsa (yani ODE) yükselme yolu kapalı ve maaşlarda çok az.ama operasyon diye alınıyorsa bilemiyorum.
benim eşimde iş bankalı ve şu anda operasyonda yetkili.
ordan biliyorum yani:1closedeyes:

aynı pozisyonda kalma kısmına katılmamak gibi bi seçeneğiniz yok...
eğer operasyon destek elemanı adı altında alım yapılıyorsa (yani ODE) yükselme yolu kapalı ve maaşlarda çok az.ama operasyon diye alınıyorsa bilemiyorum.
benim eşimde iş bankalı ve şu anda operasyonda yetkili.
ordan biliyorum yani:1closedeyes:

osm1 mi osm 2 mi? yoksa herti mi ..tanıyorumdur garanti eşini sırnaşık şey

bilemiyeceğim, arkadaş sorusunu sorarken kariyer yolu kapalı ilan falan diye bişey söylememiş.

kızlar ben başvurmaktan vazgeçtim.operasyon elemanlarını hangi bölüme vereckleri önceden belli olmuyormuş.mesela çek,kredi kartı....vs .bu bölümlerden bazıları vardiyalı oluyormuş.yani şansa bağlı artık.ben zaten vardiya lafını duyunca olmaz dedim. bu arada antrenör arkadaş biraz kırılmış veya sinirlenmiş gibi görünüyorsun.ben bilgilerin için teşekkür ederim.ama biz bilmediğimiz için bilenlere danışıyoruz.herkes iyi veya kötü bilgisini paylaşsın ki birşeyler anlayalım değilmi

Back