Bankaci olan veya anlayan var mi kizlar

Banka gorevlisi esinizin arkadasi mi?
Kimsenin gunahina girmek istemem ama cok guzel keklenmis gibi gozukuyorsunuz
Bankaci bir arkadas vardi , nickini tam hatirlamiyorum , insallah gorurse konunuzu dogrusunu yazar

Ama ben sizin yerinizde olsam kredi cektigim kisiye degil , baskasina goder gorusurum
😊😊 hayir tabi ki o konuda endisem de yok zaten krediyi ben oderken esim diger tum masraflari karsiliyo zaten mutfak faturalar kredi Krtlari fln onda suphem yok da su an sikistigimiz icin boyle bisi yapmamaiz gerekiyo esim basvuruda bulundu en cok 5 bin cikiyo kredi . Belki ben basvurursam daha fazla cekebilirim.diye boyle bisi dusundum

Hangi banka bu ?
Siz sadece kefilseniz sizin krediyi ödeme gibi bir sorumluluğunuz yok,borçlu kim ise krediden o sorumludur .dediğiniz gibi bir durum söz konusu olamaz .ayrıca artık bireysele kredilerde kefalet adi kefalet oldu .borçlu taksidini ödemediğinde dahi kefile gidilemiyoe ,ancak borçluya tamamen ulaşılamayacak ,aciz belgesi çıkacak ki (bu kısımdan tam emin değilim ) kefile gidilebilen .
Son olarak kefaleti de iptal edemezsin .

Hayir esimin adina resmi olarak cekildi fakatodemesini ben yapiyorum o donem esim yapamadigindan dolayi otomotik odeme talimatıyla venim maas hesabimdan cekiliyo
[/QUOTE]
O zaman bence yeni bir talimat verilerek eşinizin hesabına otomatik ödeme geçirilebilir. Eşinizin üzerinde şu an bir ödeme olmadığı için banka onay verir yeni talimata diye düşünüyorum.

Hangi banka bu ?
Siz sadece kefilseniz sizin krediyi ödeme gibi bir sorumluluğunuz yok,borçlu kim ise krediden o sorumludur .dediğiniz gibi bir durum söz konusu olamaz .ayrıca artık bireysele kredilerde kefalet adi kefalet oldu .borçlu taksidini ödemediğinde dahi kefile gidilemiyoe ,ancak borçluya tamamen ulaşılamayacak ,aciz belgesi çıkacak ki (bu kısımdan tam emin değilim ) kefile gidilebilen .
Son olarak kefaleti de iptal edemezsin .
O donem ben ödemek zorundaydim cunku esim baska kredi oduyordu esimin adina oduyorum yani benim hasaptan otomotik kesiliyo durum bu z....t bankasi

Hayir esimin adina resmi olarak cekildi fakatodemesini ben yapiyorum o donem esim yapamadigindan dolayi otomotik odeme talimatıyla venim maas hesabimdan cekiliyo
O zaman bence yeni bir talimat verilerek eşinizin hesabına otomatik ödeme geçirilebilir. Eşinizin üzerinde şu an bir ödeme olmadığı için banka onay verir yeni talimata diye düşünüyorum.
[/QUOTE]
Demi yaa bende boyke düşünüyorum mantiken dogrusu da bu bence ama bakalim.yarin gorusucem bankayla bildiririm son durumu tesekkur ederim ilgilenip yazan herkese

@
😊😊 hayir tabi ki o konuda endisem de yok zaten krediyi ben oderken esim diger tum masraflari karsiliyo zaten mutfak faturalar kredi Krtlari fln onda suphem yok da su an sikistigimiz icin boyle bisi yapmamaiz gerekiyo esim basvuruda bulundu en cok 5 bin cikiyo kredi . Belki ben basvurursam daha fazla cekebilirim.diye boyle bisi dusundum
E boyle desenize :)
Basvurun siz krediye

Bu ne saçma konu yahu. Adam kredi çekiyor, o ödeyemiyor siz ödüyorsunuz. Madem siz ödüyorsunuz krediyi niye siz çekmediniz ? Madem eşiniz ödeyemiyordu banka nasıl kredi verdi ? Siz niye kendi maaşını eşinize verip onun ödemesini sağlamadınız ? Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi ? :D Ayrıca kredi puanı düşmüş hatta kara listeye bile düşmüştür ödeyemeyince öyle olmaz mı ? :KK53:

Bir bankacı gelip olayı aydınlatsın :halay:

Sanırım kafanız karışık.

Siz şu an kefil olduğunuz için değil, krediyi çeken eşiniz olduğu için ödüyorsunuz. Yani aile içinde böyle bir karar almışsınız. Banka sizi ödemekle yükümlü tutmuş değil. (Ben öyle anladım en azından)

Siz kimseye sormadan gidip kredi çekersiniz zira üzerinizde kredi görünmüyor.

Hesabınızdaki Otomatik ödemeyi kaldırmanıza bile gerek yok, eşiniz kredinin ödenme günü sizin hesabınıza havale/eft yaparsa aynı sistemle devam edebilirsiniz. Kendi çektiğiniz kredi de büyük ihtimalle maaş hesabınıza bağlanır. Toplamda iki kredi de sizin hesaptan çıkar ama sadece yeni kredi sizin maaştan düşer.

Anlayabilmeniz icin yorumlari dikkatli okuyun lutfen detayli aciklama yapmistim evet karisik gorunuyor hatta sacma ama durum bu maalesef

Bu ne saçma konu yahu. Adam kredi çekiyor, o ödeyemiyor siz ödüyorsunuz. Madem siz ödüyorsunuz krediyi niye siz çekmediniz ? Madem eşiniz ödeyemiyordu banka nasıl kredi verdi ? Siz niye kendi maaşını eşinize verip onun ödemesini sağlamadınız ? Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi ? :KK70: Ayrıca kredi puanı düşmüş hatta kara listeye bile düşmüştür ödeyemeyince öyle olmaz mı ? :KK53:

Bir bankacı gelip olayı aydınlatsın :halay:
Sanırım kafanız karışık.

Siz şu an kefil olduğunuz için değil, krediyi çeken eşiniz olduğu için ödüyorsunuz. Yani aile içinde böyle bir karar almışsınız. Banka sizi ödemekle yükümlü tutmuş değil. (Ben öyle anladım en azından)

Siz kimseye sormadan gidip kredi çekersiniz zira üzerinizde kredi görünmüyor.

Hesabınızdaki Otomatik ödemeyi kaldırmanıza bile gerek yok, eşiniz kredinin ödenme günü sizin hesabınıza havale/eft yaparsa aynı sistemle devam edebilirsiniz. Kendi çektiğiniz kredi de büyük ihtimalle maaş hesabınıza bağlanır. Toplamda iki kredi de sizin hesaptan çıkar ama sadece yeni kredi sizin maaştan düşer.
Cok tesekkur edrim aciklamaniz icin evet adima kredi yok da bunu odedigim icin acaba cikar ki cikmaz mi endiselenmistim tekrar tesekkurler

Ama siz sadece ödeme yapıyorsunuz

Ha maaşınızı yattığı anda çekmiş yastık altı yapmışsınız ha otomatik ödeme ile krediye yatırmışsınız bankaya ne

Siz gider krediyi çeker aile içinde de nereye ne kadar ödeyeceğinize elinizle karar verirsiniz

Bu ödememin kefil olma ile banka ile ilgisi yok ki bankaya ödeme yapılıyor

kimin yaptığına banka bakmaz ben de o krediyi ödesem sen kimsin niye ödüyorsun demez banka

Cok tesekkur edrim aciklamaniz icin evet adima kredi yok da bunu odedigim icin acaba cikar ki cikmaz mi endiselenmistim tekrar tesekkurler
İyi de kredi çekeceğiniz banka bilmiyor ki sizin o krediyi ödediğinizi?

Çok uzun zaman oldu ben finans sektöründen çıkalı ama o zamanlar müşteri kredi vs için gelince ilk yapılan şey KKB sorgusuydu. Bu sorguda diğer bankalardaki mal varlığı ve borçlarınız da görülüyordu. Sizin müşteri numaranız altında bir borç görülmediği için KKB sorgunuz da çok riskli çıkmayacaktır. Eşinize yeni kredi vermemelerinin nedeni de bu. Sistemde borç onun üzerinde.

Kredi çekebilirsiniz yani. Kolay gelsin.

Ama siz sadece ödeme yapıyorsunuz

Ha maaşınızı yattığı anda çekmiş yastık altı yapmışsınız ha otomatik ödeme ile krediye yatırmışsınız bankaya ne

Siz gider krediyi çeker aile içinde de nereye ne kadar ödeyeceğinize elinizle karar verirsiniz

Bu ödememin kefil olma ile banka ile ilgisi yok ki bankaya ödeme yapılıyor

kimin yaptığına banka bakmaz ben de o krediyi ödesem sen kimsin niye ödüyorsun demez banka
Tesekkur ederim aciklamaniz icin sadece o krediyiodedigim icin cekebilir miyim cekemez miyim onu merak etmistim mantiken cekebilmem gerekiyo cunku adima kredi yok bakalim yarin gorustukten sonra detayli bilgiyi yazarim

Çok uzun zaman oldu ben finans sektöründen çıkalı ama o zamanlar müşteri kredi vs için gelince ilk yapılan şey KKB sorgusuydu. Bu sorguda diğer bankalardaki mal varlığı ve borçlarınız da görülüyordu. Sizin müşteri numaranız altında bir borç görülmediği için KKB sorgunuz da çok riskli çıkmayacaktır. Eşinize yeni kredi vermemelerinin nedeni de bu. Sistemde borç onun üzerinde.

Cok tesekkurlee rahatladim

Ama soyle bisi var su an odemeyi yaptigim bankayla kredi cekmek istedigim banka ayni sorun olur mu ki z.....t bNkasi

Asil borclu esim ben onjn adina oduyorum . Bu durumu esime devredip ben yeni kredi cekebilir miyjm acaba
Asıl borçlu eşiniz gözüküyorsa sizlik bir durum yok ki.banka parasına bakar eşinizin kendi ödesin kredisini sizin adınıza kredi olmadığı için bence size kredi çıkar.kefil olmanız etkili olmaz.kefil olarak sizin ödeme zorunluluğunuz eşinizin ödemediği durumda doğar yani.kefilim diye ben ödemek zorundayım diye birşey değil.ayrica kişi kendine kefil olamaz yani eşiniz kendi borcu için kendi kefil olamaz.kefilligin mantigi borç asıl borçludan alınamayınca kefilden alınabilme ihtimalidir.

Ama soyle bisi var su an odemeyi yaptigim bankayla kredi cekmek istedigim banka ayni sorun olur mu ki z.....t bNkasi
Kredi risk durumunuz uygunsa neden sorun olsun ki?. Başvurun değerlendirsinler. Sizin otomatik kredi ödemeniz önemli değil çünkü eşinizin üzerine. Başvuracağınız bankanın kredi politikası önemli. Bir taksidi, maaşınızın yarısı (yaklaşık) ile ödeyebiliyor musunuz buna bakacaklar.

Back
X