Bankacılar sanıldığı gibi çok fazla para falan almazlar. Garanti bankasında gişede çalışan kızlara soruyorum 950 TL alıyoruz diyorlar. Dalga geçer gibi resmen. Bir de stresli bir iş geç saatlere kadar çalışmak gerekiyor.
Bir bayana göre değil bence bankacılık. Şu internet çağında kadınlar kendi işlerini yapabilmeli, tüm gün değil, istedikleri zaman çalışmalılar.
Yaşam koçluğu, imaj danışmanlığı, kariyer koçluğu, yönetim danışmanlığı vs. bir sürü yeni alan var, bu alanlarda rekabet yok ve ileride inanılmaz derecede patlama yapacak meslekler. Bende Türk kadını olarak biraz daha girişimci olabilmeliyiz. Özellikle de imaj danışmanı olmayı bir kadına çok yakıştırıyorum. Çünkü iş insanların gerek dış görünüş, gerekse davranış olarak olabilecek en iyi seviyeye gelmesini sağlıyorlar. Zaten biz kadınlar başta kendimiz olmak üzere kocalarımızı, çocuklarımızı sürekli iyi görünme ve davranma konusunda eğitmiyor muyuz? Bir site keşfettim rüya meslekler diye. Kendim de ilk alışverişimi yaptım da ondan size bilgi veriyorum :)
Bu arada aklıma gelen bir detay daha var. Bir arkadaşım Halk bankası sınavlarına girdi. Dil puanı falan da vardı. Kayın validesi bir torpil bulup puanla girilen yere arkadaşımı soktu. Ama 1 sene dayanamadı bile. Şimdi otelde çalışıyor. Boşverin bankaları