• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banka hesabı olmayan birine para gönderme?

değişmiş mi bu? ben 2012de ilk maaşımla öğrencilik ev sahibime borçlandığım kiraları yollamıştım 1000 tl ve 150 kesmişti banka, çok fena koymuştu ilk maaştan 150 lirayı havaya vermek de hiç unutmuyorum
İsme gönderdiyseniz doğrudur. Ptt de hesabı olan kişinin ptt hesabına yatırınca daha az kesiyorlar diye biliyorum.

cepten para gönderme olayı i. Bankasında da var.
Ya da siz hangi bankayı kullanıyorsanız cep şube uygulamasını bir karıştırın derim . Her bankada olmaya başladı. Daha az masraflı olur. Ptt ye 15 lira vermektense bu tarz havalelere 1,5 lira gibi bir ücret vermek daha mantıklı.
Çok kolaylaşmış bu işler zamanında babam bana para gönderecekken resmen karnıma ağrılar girerdi:)

İsme gönderdiyseniz doğrudur. Ptt de hesabı olan kişinin ptt hesabına yatırınca daha az kesiyorlar diye biliyorum.
ay banka yazmıştım ptt olacak. direk isme göndermiştim hesap falan yoktu 2 tarafta da. konu sahibinin gönderdiği kişinin de hesabı falan yok anlattığı kadarıyla. gerçi meblağ küçük olacakmış ama...

ay banka yazmıştım ptt olacak. direk isme göndermiştim hesap falan yoktu 2 tarafta da. konu sahibinin gönderdiği kişinin de hesabı falan yok anlattığı kadarıyla. gerçi meblağ küçük olacakmış ama...
küçükte olsa yine de fazla para bence.Ben 1,25 masrafa 1000 tl yolluyorum yahu.
Bankalar çok kolaylaştırdı artık.
Size de geçmiş olsun mu diyeyim ne diyeyim bilemedim. Saçma sapan şeylere gereksiz para ödemek bana da çok koyar.Anlıyorum sizi ;)

değişmiş mi bu? ben 2012de ilk maaşımla öğrencilik ev sahibime borçlandığım kiraları yollamıştım 1000 tl ve 150 kesmişti PTT, çok fena koymuştu ilk maaştan 150 lirayı havaya vermek de hiç unutmuyorum
Evet eskiden daha ucretliymis sanırım.
Ama suan söylediğim miktarda kesiliyor.
Duzenli bi sekilde ptt ile para gönderiyoruz 2 yıl boyunca.
Hic değişmedi

Evet aynen karşı tarafın hesabı yok.Olmazsa bankadan cebe havale yapayım internet üzerinden.Tekrardan sağolun

Herhsngi bir bankadan ismine gonderebilirsin ,internet subesinden ,
Karsi tarafin ,tam ismi ,tc kimlik no ,gun ay yil dogum tarihi ve cep telefonu lazim

Ben aldım da gönderdim de canım... Şimdi sen gondericeksen olay şu. Bir form var onu dolduruyorsun.. Gideceği yer diye bi kısım var. O paranın yatacağı ptt şubenin adını yazıyosun. Diyelim şilede iki tane ptt var... Şile merkez şubesi gibi.. Sonra yatıracağın miktara göre senden para alıyorlar. Bişey ücreti diyolar ona da unuttum şimdi unuttum. Paranın miktarı arttıkça o parada artıyo... Eğer sana yani senin ismine geldiyse ptt ye gidiyorsun sıran gelince işte gişede ismime havale vardı diyip kimlik istiyolar onu veriyosun. Kim gönderdi ne zaman gönderdi ve paranın miktarını soruyolar. Bu soruların ikisine doğru cevap vermen lazım yoksa her ne kadar seninde ismine yatmış olsa vermiyorlar parsyı

bugun bende ptt den isme para göndereceğim , karşı tarafın banka hesabı yok , normalde havale eft hep internet bankacılığında yaparım , havale 1,5 tş eft 4 tl daha kolay ve hesaplı

Back
X