Banada yardımcı olurmusunuz lütfeen...

hancek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2012
4.364
3.140
163
Slm arkadaşlar,ben burada henüz çok yeniyim ve yardımlarınıza ihtiyacım var ciddi anlamda.Evleneli 1 seneyi geçti,yaklaşık 10 aydırda korunmuyoruz ama hala mutlu sona eremedik Aile baskısıda artmaya başladı,her regl oluşumda yıkılıyorum.Eşimde bende o kadar çok istiyoruzki sağlıklı bebişlerimiz olmasını,dra gittik korunmadan 1 senenin geçmesini beklemeniz gerekli dedi,stres yapmayın dedi,ama elde olmadan üzülüyor insan ve takıyor kafasına neden olmadığını.Sizden isteğim benimle aynı durumu yaşamış arkadaşlarımız varsa bana yardımcı olmanız,neyi yanlış yapıyorum yardım edermisiniz lütfen.
Doğru yeremi yazıyorum bu konudada bilgilendirirmisiniz beni lütfen...
ŞİMDİDEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..

bende evlendikten sonra 1.5 yıl kadar korundum hap ile sonra bıraktım 8 ay kadar geri dönüşü olmadı dr a gittim acaba hormonal olarak korunuyorum mu ki diye hormon testleri normal çıktı eşim de test yaptırdı o da normal ama biraz stres yapmaya başlamıştım.dr yumurtaların daha çabuk olgunlaşması için bi ilaç başladı ve yumurtlama zamanlarını takip ettik yumurta olgunlaşınca birliktelik önerdi bi kaç ay öyle devam ettik ama baktım stresim gün gün artıyo çok üstüne düşmemeye çalıştım ama menstrüasyon dönemini takip etmeye devam ettim ( bu arada bir de kaplıca tatili yaptık stres sıkıntı da kalmadı:)) sonra müjdeli haberi aldım artık doğumu bekliyorum.Zaten 1 yıl geçmedikce tedavi önermiyor doktorlar inşallah tez zamanda sende müjdeli haberini alırsın..

Beni muayene bile etmedi dr,sıkıntı yapma kendine dedi,1 seneyi mutlaka doldurmam gerekiyormuş.Şimdi yapılacak herşey yıpratır seni dedi,dru değiştirmeyi düşündüm sonra eşim stres yapmamamı kendimi üzmememi ve 1 seneyi dolduralım ne olacakki dedi.Bakalım 2 ay daha sabrediyorum.Herşeyim normal aslında reglim 6 gün gerileyerek gün sektirmeden geliyor.Bugünde tam ovilasyon günüm aslında:)))
Etrafımdaki insanların baskısı yani soruları olmasa belki herşey yolunda gidecek ama neysee sıkıntı yapmayayım kendime bugün güzel bir gün:)))

1 yıl bekleme sartı eriyolar evet ama muayene edip öle bir sorun yokbekle demeliydi akışına bırak canım olmazsa 1 sene dolunca tekrar git umarım kavuşursun bebegine

1 yıl bekleme sartı eriyolar evet ama muayene edip öle bir sorun yokbekle demeliydi akışına bırak canım olmazsa 1 sene dolunca tekrar git umarım kavuşursun bebegine

dünden ve bugünden umutluyum hayırlısıyla inşallah...allahım dualarımızı kabul etsin,mevlid kandilimiz mübarek olsun arkadaşlar...

canım bence başkadoktora daha görün hormon testi falan yaptır temiz çıkarsa eşin görünsün derim ben. 10 ayda kısa bir süre degil arkadaşım 3ay olmadı bebek diye doktora gitti eşiyle eşinin sperm sayısı az çıkmış eşi bir ilaç kullanmaya başladı bir ay sonra hamile kaldı
birde internetten ovulasyon testi alabilirsin oda işe yarıyor benim ilk kullanmada işe yaradı inşallah en kısa sürede hamile kalırsın

Canımm çok teşekkür ederim.İnşallah...Eşim 10 ay bekledik nasılsa 2 ay daha sabredelim diyince baskı yapamadım
Ovilasyon testini alıcam gelecek ay kullanıcam kesinlikle.
Başka doktora görünmeyi bende düşünüyorum Antalyada ilgili bir doktor bilgisi olan varsa yazabilirlermi lütfen..

muayene etmeden bekletmenin anlamı ne bilmiyorum..10ay geçmiş zaten belki olacak ama en azından bir hormon testi yapılabilirdi bir muayene kist kontrolü falan sperm testi bunlar zor değil ki..başka doktora git bekleme ben oyalanıp vakit kaybettim hep bir şey yok dedim bekledim malesef..

Bız de evlılıgımızın ılk yılından sonra ccuk dusunduk ve eylulde korunmamaya basladık,doktora gıtmedık,bır sene bekleyıp olmazsa oyle doktora gıdecektık ve nısanda hamıle kaldım.Oluruna bırakmak en ıyısı.Ama yıne de ıcın rahat degılse doktora gorunebılırsınız canım.
Benım arkadasım da doktora gıttı olmuyor dıye(hatta dalga gecıyordu benım yumurtalıklarım celıkten dıye :) ) bır ıkı ay sonra hamıle kaldı.Hersey ıcın hayırlısı

evet bende başka doktora gitmek istiyorum kesinlikle aşırı ilgisiz bir doktordu,antalyada iyi bir doktor araştırması içindeyim aslında..

Eşim 2 ay ne olacakki bunca ay neler yaşadın oluruna bırak stres yapma 2 ay sonra ne gerekiyorsa yaparız dedi şu aralar cidden hiçbirşey yapmıyorum.oluruna bıraktım ne kadar bırakabilirsem...

şuandada şiddetli kasık ağrısı çekiyorum nedenini bilmediğim ama yüksek ihtimal üşüttüm ondan galiba

bak mesela sen 7. Ayda hamile kalmışsın ne güzel darısı başıma canım ya.bu aralar çok düşünmemeye çalışıyorum elimden geldiğince..
Bi arkadaşım vardı 10 senelik evli artık tüp bebeğe başlayacaklardı şubat ayında birisi ona hayıt otunu tavsiye etmiş 1 ay kullandıktan sonra hamile kaldı ve yumurtalıkları kist doluymuş kendi tabiriyle patates çuvalı gibiymiş
hayırlısı diyorum her zaman,ama her regl olduğumda tahmin edersinki moraller sıfır..

Ama moral verdiğin için teşekkür ederim ladymillion

Canım stres yapma hıc.Ben 6 aydan sonra umıdı kesmıstım,olmayacak heralde dedım ve dusunmemeye basladım.Kı sen de bılıyorsun her regl donemı buyuk bır husran.Hıc takmadım olsa da olur olmasa da.Ama nısan ayında farkettımkı reglım 2 hafta gecıkmıs ve hıc aklıma bıle gelmıyor hamıle olabılecegım Kuzenımın zoruyla test aldım,bosu bosuna aldırdın bunu bana derken pozitifi gorunce çook şaşırdım.Insallah sızın de oyle olur canım

yazdıklarınızı okuyunca kendi hallerim geldi aklıma. nerdeyse 8 yıllık evliyim 5 yıl uğraştım olmadı. Tabi eşimi ikna etmekte hiç kolay olmadı. Aşırı utangaç olduğundan tahlil için testi evde alıp ben laboratuvara götürdüm okadar yani. 5 yıl sonra aşılamaya karar verdik hadi bide hormon testi yaptırayım dedim guatr çıktı tedavi ameliyat derken 2 yıl daha geçti. Geçen nisan ayında dr um artık hamile kalabilirsin dedi ama hiç ümidim yoktu. Bu arada eşim arı sütü bende yumurta geliştirici bitkisel bir ilaç içtik. ramazan girerken üst solunum enfeksiyonu geçirdim dr bana 6 tane ilaç verdi 2 gün kullandım. Sonra bir hesap yaptım 3 gün geçmişti ne olur ne olmaz diye tahlil yaptım okadar ilaç içiyorum diye. Daha dün gibi aklımda çift çizgiyi gördüğüm de inanamadım herhalde 5 dk içinde 20 defa bakmışımdır hayal mi diye. Şimdi 31 haftayı doldurduk Allahın izniyle kızımı dört gözle bekliyorum. Sabırlı olun ve gerçekten düzgün bir dr a gidin. İkide birde dr değiştirmek çok işe yaramıyor çok zaman kaybettiriyor. özellikte ne yapacağını bilmek işin yarısıdır derler ya
yumurta takibi
hormon testleri (bana 7 yıl kaybettiren sorun bu tahlili dr istemedi tesadüfen yaptırdım)
sperm testi
ilaçlı rahim filmi
bunlar çok önemli sırayla yapılması gerekenler umarım mutlu haberleri en kısa zamanda alırsınız.

o stres elde değilki be hayatım eşimin ailesi her telefon görüşmemizde yokmu güzel haberler diyorlar,benim ailem eee artık yaşınız geldi düşünmüyormusunuz diyorlar..yani belkide bizimki birazda baskısal olabilir bilemiyorum çünkü herşey olması gerektiği gibi reglim 6 gün geriden her ay gelir yumurtlamalarım düzenli,hayırlısı diyorum artık test yapmayı bıraktım 2 aydır stres yapmamaya çalışıyorum elimden geldiği kadar umarım o güzel günleri bende yaşarım ve tüm isteyen herkes inşallah

bizde 1 ay daha bekleyeceğiz bu testler için hayırlısı bakalım o zaman daha net belli olacak sorun olup olmadığı hayırlısıyla:44:

çok teşekkür ederim verdiğin moral için allahın izniyle sağ salim kucağına alırsın kızını canımm allahım banada ve tüm isteyenlere yaşatsın bu güzel duyguları inşallah...

inanaın stres yapmanız çok normal hatta benim pisikolojim alt üst olmuştu öyleki yengemin ikinci kez hamile kaldığını öğrendiğimde 1 hafta yataktan çıkmadan ağladığımı bilirim. Bu kıskançlık değildi sadece eşimle bizde sorun yok neden olmuyor diyordum. Ama sonra öğrendim ki guatrım varmış ve tedavi edilmezse sakat yada erken doğum olabiliyormuş. Şimdi o günlerime bakıp Rabbimden af diliyorum ve çok dua ediyorum bana o zaman vermedi diye . Size nazaran ikinci iyi durumumsa iki tarafın aileside sıkmadı hiç, olmuyorsa Allahtandır ne zaman nasıl olacağını o bilir vermezsede hepimiz için bir sınav deyip bizi teselli ettiler.

Acaba yumurtanın çatlama gününü mü ayarlıyamıyorsunuz??istersen bi eczaneden ovülasyon testi al..birde eşinde de sorun olabilir oda bir sperm testi yaptırsın bence..benim babamın spermleri mesela yumurtaya ulaşamadan ölüyormuş.bu nedenle suni döllenmeyle dünyaya geldim..sen bence önce bi ovülasyon testiyle dene o arada eşinde bir gitsin doktora..en kısa zamanda gebe kalman dileğiyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…