Bana Yardımcı Olurmusunuz ?

SHXIXNE

O Artık 3 Ü 1 Arada
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2008
682
1
38
Öncelikler herkeze merhaba arkadaslar yeni evli bir çiftin eşi yurt dışına giderse eşini ne kadar süre sonra yanına alabilir ? Yurtdışında olanlar yada bu konu hakkında bilgisi olan var ise bana yardımcı olabilir mi ?

benim anlayamadığım eşinmi yeni gitti yoksa eşin yurt dışında yaşıyormuydu

Ben şuan nişanlıyım ve yaza düğünümüz olacak düğünden sonra oraya ilk defa gidecek.

canım onu bilemiyeceğim ama orda yaşayıp seni alsaydı istek kağıdının gelmesini bekleyecektin sen

Öncelikle sorumu cevapladıgın için teşşekkür ediyorum. Biz uzun süredir nişanlıyız ve nişanlıma güzel bi iş teklifi geldi bol maaşı var yani Amerikaya gidiceğiz ama tam olarak hangi semtine gidicegimizi bilmiorum

Son düzenleme:
waşhington a gidecekmiş ama ben bişey ögrendim eşleri 1 yıl sonra eger eşin deilse 6 ay sonra yanına alabiliormuş öylemi ?

arkadasim sana yardimci olayim ama nereye gidiceksin once?
1. mesela Hollanda icin minumum 21 yasinda olman+erkeginde min 21 olmasi gerek- --- ki yasin herhalde 21,, eger degilse kisi bekliyecek 21 olana kadar.
2. esin o radaki aylik geliri belirtilen standart ta olmasi gerek, eger aylik maasi azsa ne yazikki zor.
3. hollandaca kultur ve dil sinavina giricen ordaki konsoloslukta ---bi de onu gecmen gerek---

artik bu sartlari almanya, isvec-danimarkada uyguluyor,,, eger bu sartlarin varsa sinavida gectinmi tamam bitanem ,,,,,,bunlarin hepsi sadece esi zaten yurtdisinda olanlar icin aile birlestirme kanunu icinden,,, yani goruyorsun bir hayli getirmek zor artik,,buradaki turk gencleri bu yasadan sonra,,,artik cok az turkiye den gelin veya damat getirmeye basladi.

AMA simdi dikkat ettim bitanem senin yaza dugun olucak esin nediye yurtdisina gidiyorki? Biraz daha ayrintili yazarsan ne demek istedigini da iyi anlayacagim,, valla bu benim anlattiklarim esi o ulkenin vatandaslari icin,,yani alman veya hollanda pasaportu olan turk esler icin gecerli... esin okumayami gidiyor yoksa calismayami bilmiyorum ama avrupa ulkeleri icin okumaya giden bir kisinin istek yapmasi biraz zor bitanem,,oturum ve calisma izni olucak+ maasi yuksek olucak+ maasinin yuksek olmasi icin dilide malum iyi olmali,,,anca bunlardan sonra sana istek yapabilirmi gene bilemiyecegim,,, ancak ve belki su an bu da zor----belki turist olarak gelebilirsin. seni uzmek istemiyorum ,,bana ayrintili aciklarsan belki daha cok yardimci olurum

Son düzenleme:
Arkadasim mustakbel esin o zaman H1 B vizesi almasi gerek yani bu vize nin anlami amerika da calisma izni saglayan vize turu .
sana bazi bilgiler gondereyim

İş ve Mesleğe dayalı Green Card

H1-B vizenize sponsorluk eden bir işveren tarafından kalıcı olarak işe alınabilirsiniz. Böyle bir durumda, H1-B vizesiyle çalışma süresi altı yılla kısıtlı olduğundan, işinizi sürdürmeniz için Green Card'a ihtiyacınız olacaktır.

1. İşveren, İş Kurumu'na (Department of Labor) çalışma ruhsatı (Labor Certification) başvurusunda bulunmalıdır. Çalışma ruhsatı başvurusu iki türlü yapılabilir:

• Normal çalışma ruhsatı (Regular Labor Certification): Daha uzun olmakla beraber daha güvenli bir yoldur. ETA 750A ve ETA 750B formlarını doldurup İş Kurumu'ndan gelecek talimatları beklemelisiniz. 1 ila 3 yıl sürer.
• İhtiyaçtan dolayı verilen çalışma ruhsatı (Reduction in Recruitment Labor Certification): Daha kısa fakat aynı zamanda daha riskli bir yoldur. İşveren, İş Kurumu'na, söz konusu mevki için sizi uygun bulduğunu bildirmek ve gazate, internet ilanları, meslek fuarları, vb. yoluyla o mevkiye uygun bir ABD vatandaşı bulamadığını kanıtlamak zorundadır. Bu süreç 3 ila 8 ay sürer.

2. Çalışma ruhsatınız onaylandıktan sonra işvereninizin başvuracağı kurum INS'tir. Bu başvuruda kullanılacak olan I-140 formunda eş ve çocuklar da belirtilmelidir. Bu başvuruların da normal tamamlanma süresi 3 ila 8 aydır.

3. I-140 formunuz onaylanınca statünüzün değiştirilmesi (Adjustment of Status) gerekmektedir. Bu işlem için yapacağınız başvurudan sonra çalışma izniniz (Work Authorization) 90 gün içinde çıkar.

Green Card sahibi olmadan önceki son aşama, mülakattır. Eşiniz ve çocuklarınıza da Green Card sahibi olma hakkı tanınması için başarıyla tamamlanması gereken bu işlem, 6 ila 36 ay içinde gerçekleşecektir.

Daha sonra, 'Department of State' başvuru sahibine Amerika'da olsa bile bir göçmen vize numarası verir. Vize numarasının verilmesi başvurunun kabul edildiği anlamına gelmektedir. Vize kontenjanında son durumu 'Department of State'ın Vize Bülteni'nden öğrenebilirsiniz.

Son olarak, göçmenlik vizesi için size numara verildiğinde Amerika dışında bulunuyorsanız, size en yakın Amerikan konsolosluğuna giderek prosedürü tamamlamanız gerekir. Eğer halihazırda Amerika'daysanız, kontenjan müsait olduktan sonra vizenizin statüsünü değiştirmek üzere başvuru yapabilirsiniz. Bu yolla göçmenlik vizesini almanız daha güvenli olacaktır.

canım benim ablamda senin gibi evlendi ancak 7 sonra gidebildi canım sıkma canını zaman o kader cabuk geçiyo ki

canim gidersin ama en az alti ay sonra benimde esim fransa caliyordu bana istek yaptikdan alti ay sonra gelebildim gidecegin ulkenin sartlarina bagli

X