arkadasim sana yardimci olayim ama nereye gidiceksin once?
1. mesela Hollanda icin minumum 21 yasinda olman+erkeginde min 21 olmasi gerek- --- ki yasin herhalde 21,, eger degilse kisi bekliyecek 21 olana kadar.
2. esin o radaki aylik geliri belirtilen standart ta olmasi gerek, eger aylik maasi azsa ne yazikki zor.
3. hollandaca kultur ve dil sinavina giricen ordaki konsoloslukta ---bi de onu gecmen gerek---
artik bu sartlari almanya, isvec-danimarkada uyguluyor,,, eger bu sartlarin varsa sinavida gectinmi tamam bitanem ,,,,,,bunlarin hepsi sadece esi zaten yurtdisinda olanlar icin aile birlestirme kanunu icinden,,, yani goruyorsun bir hayli getirmek zor artik,,buradaki turk gencleri bu yasadan sonra,,,artik cok az turkiye den gelin veya damat getirmeye basladi.
AMA simdi dikkat ettim bitanem senin yaza dugun olucak esin nediye yurtdisina gidiyorki? Biraz daha ayrintili yazarsan ne demek istedigini da iyi anlayacagim,, valla bu benim anlattiklarim esi o ulkenin vatandaslari icin,,yani alman veya hollanda pasaportu olan turk esler icin gecerli... esin okumayami gidiyor yoksa calismayami bilmiyorum ama avrupa ulkeleri icin okumaya giden bir kisinin istek yapmasi biraz zor bitanem,,oturum ve calisma izni olucak+ maasi yuksek olucak+ maasinin yuksek olmasi icin dilide malum iyi olmali,,,anca bunlardan sonra sana istek yapabilirmi gene bilemiyecegim,,, ancak ve belki su an bu da zor----belki turist olarak gelebilirsin. seni uzmek istemiyorum ,,bana ayrintili aciklarsan belki daha cok yardimci olurum