Bana yardımcı olur musunuz ?

ikarusdaidalos

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2019
9
1
28
Yüreği güzel kendi güzel güçlü cesur fedakar ve cefakar saygı değer hemcinslerim,
Yeni üyeyim, sizlerle bir derdimi paylaşmak istiyorum. 2 senelik ilişkimizi 5 ay önce nişanla taçlandırmıştık, söz konusu kişinin maddi durumu yoktu ve ben seve seve kabullendim. Annesinin rahatsızlığından ötürü yüklü miktarda birikmiş paralarını harcamışlardı ve bu benim için hiç ama hiç sorun değildi. Nişan zamanı annesine eğer yanlış anlamazsanız insanlara mahcup hissetmek istemiyorsanız imitasyon bilezik alabilirsiniz dedim. Bunları anlatıyorum çünkü olayı daha net algılayabilmeniz için, maddi olarak ve aile yapısı olarak birbirimize denk değildik ama aramızda yaşadığımız tüm duygular gerçekti. Beyaz eşyaları ortak aldık, geri kalan her şeyi ben aldım. Evi seçmediğimiz için ev eşyası almamıştık. Bohça istemedim, altın istemedim. Birlikte olduktan sonra her şeyi beraber yapabileceğimize inanıyordum. Evlenme teklifi yüzüğü ve nişan yüzüğümü ise kimseye söylemeden gümüş aldık. Gel gelelim ki nişanladıktan sonra hayatımda ki kişinin tavırları değişti, o eski adam yok ve yerine bambaşka biri gelmişti. Aradaki olaylar çok uzun. Ben onu büyüttüm ve yetiştirdim. En sonunda hakkımı helal ediyorum diyerek ayrıldım, üzerimdeki baskı dayanılmaz olmuştu çünkü. Manevi ve maddi olarak kullanılıyordum.
Ve bu gece uykusuz bir şekilde işime geldim, annesi akşam anneme mesaj atmış. Yüzükleri ne zaman verir diye, annem ise bu konuları konuşmadım, kafasını dinlesin istedim demiş. Fakat kendisi ben şehir dışındayım ben gelene kadar dinlesin kafasını demiş. Şimdi onun yüzünden annem kardeşim ve ben taşınmak zorunda kalacağımızdan, (tutucu bir anane ve dedeye sahibim) beyaz eşyaları ben almak istiyorum. Tabiki şuana kadar ödediği taksitleri vererek.
Bütün vermiş oldukları her şeyi toparladım, annesinin gerçek sandığı gümüş yüzükleri de. Nişanda 3 adet bilezik takmışlardı.
Değerli hemcinslerim, sizce bana taparcasına aşık olan bu adam evliliğe hazır olmadığı için mi yoksa yaşının genç oluşundan dolayı (ben 23 kendisi 24) heveslerinin peşinden mi koşmak istediği için bu duruma getirdi ? Kendisi ile tanıştığımda utangaç, içe kapanık, eli ayağı titreyen bir çocuktu. Ben çevreme ve bir çok etkinliğe dahil ettim, her şeyin iyisini yaptım ve gözü mü açıldı ?
Tecrübeli hemcinslerim bu olay ilgili bir yorum yaparlarsa çok mutlu olacağım.
Çok teşekkürler.

Tabiki durumu olmayabilir ancak siz çok fazla taviz vermişsiniz.Maalesef yine olan size olmuş.Ailesinin dolduruşuna gelmiş de olabilir.Annesinin hemen ne zaman verecek yüzüğü demesinden o havayı sezdim ben.

Çok fazla fedakarlık insanın kendi kul hakkına tecavüzdür diye okumuştum bir yerde. Ben de senin gibi fedakarlıklar yaptım ve bir gün kp
biz seni umursamadığımız için bir şey yapmadık dedi
görümcem ise
yenge herşeyi bizimkilere bıraktın ne sen ne ailen hiçbirşey istemediniz babamın da işine geldi masraf etmedi dedi. kimse Allah razı olsun demiyor yani merak etme

Hiç sorgulama bile iyi ki bitmiş. Aklını kalbinin önüne geçirmişsin helal olsun. İstediklerini ver yüz göz olma kendin gibi birini bul ve mutlu ol.

Sanırım dediğiniz gibi oldu, çünkü abisinin kız arkadaşı yemek yerken ben bulaşıkları yıkıyordum..

Bunlar da ne yüzsüz insanlarmış açık açık söylemişler. Ama doğru gerçek bu ve insan sonradan öğreniyor.

Kavganız falan var mıydı? Ya da kıskançlık? Şöyle ki çok fazla fedakarlık yapmış olabilirsin ama evde huzurlu değildiyseniz sürekli kavga gürültü vardıysa kurtulmuş gibi hissedebilir.
Kavga etmiyorduk, kıskançlıkta abartı derecede yoktu olması gerektiği gibiydi. Sadece ilgilenmiyordu ve bende nedenini sorguluyordum

Sizin iyi niyetinizi suistimal etmis kesinlikle .. Siz gercekten deger verdiginiz icin bütün herseyden vazgecmissiniz onunda isine gelmis sizin üzerinize yikmis herseyi .. bence sevinin yol yakinken ayrildiginiza ..

Bence denk olmayışınız onu rahatsız etmiş, aşağılık kompleksine girmiş. Hayatı boyunca bu ezikliği hissedeceğini görünce de arıza çıkarmaya başlamış. Maddi ve manevi olarak sizi kullanmaya çalışması da, bu ezikliği size hükmederek bastırmaya çalışmasından kaynaklanıyor bence. Ayrılınca millete sizden kurtulduğunu ima etmesi de bu yüzden. Yani sanki o istememiş de olmamış, baskın, güçlü olan taraf oymuş gibi gösterip, kendi egosunu kurtarmaya çalışıyor. Çok güzel yapmışsınız ayrılmakla. Ben de sizin gibi düşünürüm açıkçası, iki taraf da elinden geleni yapıyorsa, çalışıp didiniyorsa, bir tarafın, bu erkek de olabilir, daha az kazanması hiç sorun olmaz. Ama erkekler bu ülkede farklı bir anlayışla yetiştiriliyor ve bu durumu çoğu kompleks haline getiriyor. Siz de bu durumdan nasibinizi almışsınız.

Evet verdiğim emeğin karşılığını alamadım çok haklısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…