• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bana yardımcı olun

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

seenna

tatlı annecik
Kayıtlı Üye
8 Mart 2009
11
0
86
36
Ankara
slm arkadaşlar sizlere birşey sormak istiyorum benim 4aylık bebeğim var şuanda onu emziriyorum ama doymuyor ona neler yedirebilirim yardımcı olursanız sevinirim cokacimcoook

canım doymadına eminmısın?kilosu iyise endişe etme.ama yinede birşey vermek istiyorsan pirinç başlangıç tahılıdır.bebelac sütlü pirinçli kaşik maması olabilir.veya hero baby devam maması 2.

eğer herçekten doymuyorsa ve kilo gelişimi iyi değilse 4 aylık olduğu için ek gıdaya başlayabilirsiniz artık. doktorunuzla konuşun isterseniz. önce meyve suyu+püresi ile başlanıyor. sonra yoğurt sonra da çorba sırası ile. ama beslenme programını doktorunuzla planlamanız en doğrusu olur.

teşekkür ederim arkadaşlar kilosu falan iyi ama son zamanlarda sütüm azaldı bebişe yetmiyor bende süt ve bebe bisküvisi birazda su katıp içirmeyi denedim bilmiyorum inşallah yanlış bişi yapmamışımdır

4 aydan itibaren verilen muhallebiler var sanırım bebelac ın sütlü pirinçli olanından ben ondan vermeye başlamıştım yatmadan önce.ama gündüz için dr danışıp bi mama başlaman daha uygun olur.evde kendi yaptığın meyve suyu verebilirsin ben veriyordum.çok az yoğurt falan verdim hep.

ben de mamyla besleniyor diye,4. ayda ek gıdaya başladım.
ama bebek 6. aya kadar ek gıdadan kilo almazmış.ya anne sütü ya mama.6 ay mama ver demişti bir doktor,inanmamıştım :(
normal süt verdin sanırım,9.aydan sonra 1 çay bardağına filan o da bazı doktorlar izin veriyor,kansızlık ve zaka geriliği gibi problemlere yol açabiliyormuş diyorlar.öte yandan 6.aydan sonra kahvaltıda kullanan çok adam var.
yoğurt verebilirsin , dedikleri gibi pirinçle başlanıyor,biz de milupanın sütlü pirinçlisini epey verdik. meyve suyu , sonra püreleri cam rendede. ama azıcık yiyecek tabi başlarda , tadlara alışacak , yutmayı öğrenecek . doymuyorsa emzirip üzerine mama verebilirsin. ya da gece yatmadan mama.( bazıları gece mama ver dinlenir süt çoğalır diyor,bazıları gece anne sütü daha kıymetli diyor, bunlar kişinin vereceği kararlar tabi, bir de doktorun. ama herbiri farklı şey söyler tecrübeyle sabit.bizi bir doktor mamaya başlattı,öbürü onla dalga geçti vs.vs.)

teşekkür ederim arkadaşlar kilosu falan iyi ama son zamanlarda sütüm azaldı bebişe yetmiyor bende süt ve bebe bisküvisi birazda su katıp içirmeyi denedim bilmiyorum inşallah yanlış bişi yapmamışımdır

canım 1 yaşına kadar inek sütü kesinlikle vermemelisin bence doktoruna danış o da aynı şeyi söyleyecektir.
SÜT,ŞEKER,TUZ,BAL 1 yaşına kadar yememesi gerek bebeklerin..

Back