Bana yardımcı olabilrmisiniz?

aylayasemen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2009
22
0
52
selam arkadaşlar eşim kanadaya gelmek istiyor akrabasının yanına orda iş bulup çalışmayı palnlıyor kanada daki yaşayan arkadaşlara sorularım şunlar: eşim kanadaya gelince orda iş bulup çalışınca bizi yanına hemen alabilirmi uzun sürermı? artı oradakı yaşam koşullarrı nasıl maddi açıdan yani.yaşam pahalımı lütfen bana cewap yazarsanız çok sewinirim teşekkürler..

canim buraya pek kimse ugramiyor o yuzden cevap yazilmiyor. kanada'da hayat cok pahali, ev kiralari 1000 kanada dolarindan basliyor. devlete her yil vergi oduyorsun(hangi iste calisirsan calis) mesela benim esim insaat isinde calisiyor, bu yil 4000-5000 dolar falan vergi odedi!! esimin kazancina gore cok fazla!! hayat burda cok zor, hic gulluk gulistanlik sanmayin. esin kanada'ya hangi sifatla gelecek? yani demek istedigim kalici gocmen olarak mi gelecek, burdan ona yakini davetiye mi gonderecek, yoksa kacak olarak gelip iltica mi edecek? bunlari soruyorum cunku esinizin size buraya aldirip aldiramamasi bu konuya bagli. nasil bir iste calisiyor bilmiyorum ama bir meslegi olsa bile ilk gelenler is bulmakta cok zorlaniyor, mesela muhendis olsan bile ya da en guzel universitelerin birinde ogretmenlik, fizik, isletme vs. okumus olsan bile burada o diploma pek ise yaramiyor. etrafimda ve akrabalarimda bu ornegi cok goruyorum cunku. baska bir sey sormak istersen ozelden ulasabilirsin cevap yazarim. ama sunu hic bir zaman unutmayin ki gurbetlik cok zor. yabanci bir ulkeye alisabilirsiniz ama kendi kulturunuzden, ailenizde, yakinlarinizdan uzakta kendinizi hep oksuz gibi hissedeceksiniz. zor is, agir is gurbette yasamak...iyi dusunun derim ben...ben simdiki aklim olsa gelmezdim...evlenip geldim ben

rica ederim canim. bilmiyorum gozunuzu cok mu korkuttum ama eger esinin iyi bir isi olursa ve az cok sen de calisirsan guzel bir hayatiniz ollabilir Kanada'da. ama dedigim gibi zaten iyi bir is bulmak sorun, hele ki belli bir meslegin yoksa aldigin para anca kirana yetiyor, onun disinda ac kalirsin yani. belli bir isi olmayanlar genelde insaat isine giriyor burda cunku daha iyi para kazanmak icin baska bi secenek yok(insaatta calisanlar genelde yazin para kazanip biriktirip kisin yiyorlar cunku kisin is pek olmuyor bu arada) hakkinizda hayirlisi canim. akrabalarinizla iletisim icinde olun, iyice bilgi edinin ne isi yapabiliriz Kanada'da falan diye sonra esin gelmek isterse gelir, ardindan sizi de aldirabiliyorsa aldirir.

canım i,lgilendiğin için çok teşekkürler özelden mesaj yazıcaktım ama 50 mesajım olmadığı için buraya yazıyorum öncelikle ilgilendiğin için çok çok teşekkürler.diyelimki oraya yerlermeye karar werdik ev eşyalarımızı nakliye şirketi ile oraya getirmrkmi daha mantıklı yada orada yeni eşya almakmı yada orada eşyalı ev kiralamakmı sence hangissi daha ii olur

canim burayi pek takip etmiyorum kusura bakma simdi gordum bana yazdiklerini. vallahi nakliye sirketleri ne kadar para aliyorlar bilmiyorum o yuzden bu konuda pek bilgi veremeyecegim sana.
burada kiralik evler bile cok pahali iken((mesela 1 mutfak+oturma odasi(bu oda ve mutfak birlesik oluyor), bir banyo ve bir yatak odasindan olusan bir daire $1000 Kanada dolari civarinda)) esyali ev tutmak icin ne kadar cok para gerekir tahmin edemiyorum. yani demek istedigim esyali daireler pahaliya gelebilir.
tum kiralik dairelerde ocak, firin, buzdolabi oluyor burada, ayrica apartman dairelerine camasir makinasi sokmak yasak onun yerine apartmandaki camasirhaneler kullaniliyor. o yuzden beyaz esya sorununuz olmaz.

esya ev falan dusunulecek en son seyler tatlim, siz burada yapayalniz yapabilecek misiniz bence once bunu dusunun. inan insan kendini kimsesiz hissediyor uzaklarda

uyuyan guzel kanadayi senin su yazdiklarindan daha iyi anlatacak biri olamaz her halde butun solediklerine katiliyorum buraya gelmek isteyen degil 1, 10 defa dusunmeli bence hani bi laf vardir ya gelmeyen 1 gelen bin pisman diye.
az once bayagi bi uzun yazdimdi ama yanlis yaptim silindi simdi aklima gelmiyo ne yazdimdi ne guzelde doktormustum haa:)) nese sona yine yazarim

canim benim bildigim yasadigim herseyi anlatip yardimci olmaya calisiyorum boshayallersmile begenmene sevindim canim sagol
bi ara bir daha yaz bi de seninkileri okuyalim aklinialirimsmile
kesinlikle cok cok cok cok cok iyi dusunulmeli baska bir memlekete gitmek icin. eskiden insanlar yurt disina gider para kazanir sonra koseyi donermis kisa zamanda ama artik devir degisti yurt disinda da para kazanilmiyor. ha Turkiye ha Kanada ben bir fark goremiyorum, para geldigi gibi gidiyor yani ama insanlar hala eskisi gibi koseyi doneriz diye hayal kurup buralara gelmeyi dusunuyorlar. aman diyim haa para icin gelmek isteyenler sakin rahatlarini bozup gelmesinler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…