canim buraya pek kimse ugramiyor o yuzden cevap yazilmiyor. kanada'da hayat cok pahali, ev kiralari 1000 kanada dolarindan basliyor. devlete her yil vergi oduyorsun(hangi iste calisirsan calis) mesela benim esim insaat isinde calisiyor, bu yil 4000-5000 dolar falan vergi odedi!! esimin kazancina gore cok fazla!! hayat burda cok zor, hic gulluk gulistanlik sanmayin. esin kanada'ya hangi sifatla gelecek? yani demek istedigim kalici gocmen olarak mi gelecek, burdan ona yakini davetiye mi gonderecek, yoksa kacak olarak gelip iltica mi edecek? bunlari soruyorum cunku esinizin size buraya aldirip aldiramamasi bu konuya bagli. nasil bir iste calisiyor bilmiyorum ama bir meslegi olsa bile ilk gelenler is bulmakta cok zorlaniyor, mesela muhendis olsan bile ya da en guzel universitelerin birinde ogretmenlik, fizik, isletme vs. okumus olsan bile burada o diploma pek ise yaramiyor. etrafimda ve akrabalarimda bu ornegi cok goruyorum cunku. baska bir sey sormak istersen ozelden ulasabilirsin cevap yazarim. ama sunu hic bir zaman unutmayin ki gurbetlik cok zor. yabanci bir ulkeye alisabilirsiniz ama kendi kulturunuzden, ailenizde, yakinlarinizdan uzakta kendinizi hep oksuz gibi hissedeceksiniz. zor is, agir is gurbette yasamak...iyi dusunun derim ben...ben simdiki aklim olsa gelmezdim...evlenip geldim ben