Bana neler oluyor yeniden.

serapakel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2011
205
4
46
İzmir
1-2 yıl önce çok ağır bir depresyon yaşadım. Ama tedavi olmadım kendi kendime atlattım. Şimdilerde yine kendimi bir tuhaf hissediyorum ama bu durum bilinçli değil. Hayatım güzel gidiyor sadece bazı vicdan azaplarım var, aslında bunlar cok canımı yakıyor ama kendimi yormuyorum. Her neyse sorunum gün boyunca nefes almakta zorlanıyor olmam,hırıltılı nefes aldıgım da oluyor ve bazen olan çarpıntı. Gördüğüm kabuslar çok çarpıcı ama etkisi kısa sürüyor. Ne kadar nefes alırsam alayım yetmiyor,artık göğüs kafesim ağrıyor kendimi kasmaktan çünkü çok zorlanıyorum. Özellikle kalabalık yerlere girince,üzülünce,ağlayınca (boğulacak gibi oluyorum),sıcak havada,korkunca aşırı derecede rahatsız oluyorum. Tüm muayeneler yapıldı ama ciğerlerim ve kalbim tertemiz. Başkalarından destek almayı sevmiyorum yani bir doktorla sıkıntılarımı paylaşmayı istemiyorum. Açıkcası manevi sorunlarımı çözsün de istemiyorum tek istediğim nefes alabilmek. Sanırım çok şey istiyorum:44:

belirtiler panik atak gibi görünüyor.ilerlemeden uzman yardımı almalısın.öncesinde netten araştırma yaparsan panik atak hakkında bilgi sahibi olabilirsin.geçmiş olsun.

Son düzenleme:

merhaba canım geçmiş olsun.anlattıklarına bakılırsa depresyondan sonra panik atak yaşıyosun.bende 4 senedir panik atak hastasıyım.ve 23 yaşındayım henüz.dışarıdan duyanlar aman ne varda bu yaşta neyi dert ediyosunda kendine fln filan bir sürü laf kalabalığı yapıyolar.hani demişsinya destek almayı seviyorum diye bi panik ataklı olarak yanında olduğumu söyleyebilirim.bi kere yalnız değilsin bunu hiç unutma.bu sorunu sadece sen yaşamıyosun.benim kaygı ve endişe nöbetlerimi bir duysan gerçekten gülersin bile.en olmadık en saçma şeylerden hastalanıp kriz yaşayabiliyorum.paranoyak oldum her gördüğüm manzaradan kesin ölcem o yüzden bunu görüyorum diyorum.herşeyi ölüme bağlıyorum bunları ben istemesemde içimde bi ses sürekli fısıldyor.ve şuanda hamileyim o kadar ağr ve zor geçiyorki yalnz değilsin benden çok var diye düşün ve azda olsa kendini rahatlatmaya çalış.bu gerçekten işe yaryor

Şuan başarmam gereken cok fazla iş var cok fazla risk var hayatımda belki bunun getirdiği bir sıkıntıdır. Yoksa geçmişten gelen bütün dertlerimle baş edebilirim ben. Çünkü geçmişe değil bugun ve yarına odaklı bir insanım. Ama panik atağa ben de ihtimal vermiştim. Senin şikayetlerin gün boyu sürekli oluyor muydu canım? Bende nedene bağlı korkular olmuyor işte genel bir sıkıntı ve korku var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…