- 4 Nisan 2008
- 3.713
- 4.259
- 698
Çok teşekkürler. Yani o düşük sayılmıyorsa iyi. İlla bu ay olacak diye bir şey yok sonuçta. Gerçi incir tavsiyesini uygulayamam diyetteyim:) Hem belki ideal kiloma indikten sonra olur daha da kolay bir hamilelik olur benim için.Aynısını bende yaşadım. O aralar çok araştırıyordum yerleşme kanamasını ilk öğrendiğim zaman bana da olur mu, oldu mu diye deli olmuştum. Ve gerçekten de adetime 5 gün kala damla damla gelmeye başladı kesildi, eşime de 'hamile olabilirim' dedim .. sen düşün artık nasıl yerleşmişse bilinc altina..
Bu da bir gerçek (hamile demeyelim de döllenme) bazen yarıda kesiliyor vücut kabul etmiyor yerleşmeyi, adetle sökülüp atılıyor. Ama düşük yaptın anlamına gelmez ..
Icin ferah tut doktora gidin hersey den önce inşallah sorun çıkmasa sen incir ye esine de fındık ceviz vs yedir Allahın izniyle Kucağın boş kalmaz.
Psikolojik diyemicem cunku yerlesme kanamasida olmus. Bazen biz hic bilmeden adetle birlikte dusuk yaparmisiz tabi daha milimetrkk seviyede oldugu icin hic farketmezmisiz internetten arastirabilirsiniz tibbi bi ismi vardir mutlaka ama bilmiyorumMerhaba arkadaşlar. Bu açtığım ilk konu. İki seneyi geçti evliliğimiz ve çok mutluyuz bir sorunumuz yok eşimle aslında. Ama bu ay bana bir şey oldu. Bebek genel olarak istiyordum bir süredir, eşim de ilk başlarda erken diyordu sonradan olsa da olur demeye başlamıştı. Korunmuyorduk bir kaç aydır ama özel bir çabamız da yoktu. Geçen ay mesela "Adet olur muyum, gecikir miyim?" gibi bir düşüncem yoktu bile, normal şekilde zamanı geldi oldum. Ama bu ay ovülasyon dönemi ile ilgili birşeyler okumuştum ve yumurtlamamın olduğu zamanı net şekilde hissettim, o günleri ve hatta biraz öncesini değerlendirdik.
Sonra oldu işte o birşeyler bana. Kasıklarım hep hafif şekilde ağrımaya devam etti. Göğüslerim şişti (hatta tek göğsüm daha çok şişti), çok sık lavaboya gidiyordum, yumurtlamadan on gün falan geçtikten sonra biraz mide yanması, göz kararması falan da oldu. Ve adetimden 5 gün önce aynen internette anlatıldığı gibi yerleşme kanamasına benzer, damla şeklinde önce çok açık pembe sonra kahverengi kanamam oldu. Daha doğrusu lekelenme diyeyim. Sadece günlük pedle halledilebilecek kadar ve iki gün sürüp geçti. Kasıklarımda tek tarafta batma şeklinde sızlama oluyordu.
Adetim yaklaşırken, 3-4 gün öncesinden itibaren neredeyse her gün test yaptım hep negatifti. Sonra adet günüm geldi, geçti. Adet olmadım. Yine test yaptım yine negatif. Bugün ikinci gündü yine test yaptım yine negatif. Ama ovulasyonumdan beri ateşimi ölçüyordum. Hep yüksekti. Bugün sabah düşmüştü belirgin şekilde. Ve bugün çok yorucu bir gün oldu iş yerimde benim için. Bayağı oradan oraya yürüdüm/koştum. Sonra öğlen olduğunda baktım ki adetim başlamış. Bütün umutlarım gitti yani.
Sorun şu ki, bu belirtiler falan olmasaydı benim bir derdim olmazdı, kafama takmazdım bu ay olmamasını. Herhangi bir aydı benim için. Ama vücudum niye böyle bir oyun oynadı bana? Bu sefer birazcık önemli günleri değerlendirmeye dikkat ettim diye psikolojimi mi bozdum yani hormonlarımı etkiletecek kadar?
En kötüsü şu an ne düşünüyorum biliyor musunuz? Adet için olan bugünkü kanamalarım değişik geliyor bana. İlk başladığında resmen hissettim aktığını, hemen lavaboya koştum. Önceden hep rastgele farkederdim. Ve çok az oldu, sonra biraz adetin en sonunda olan gibi kahverengi geldi. Ve bitti sanki. Sonra devam eder herhalde. Sanki hamile değilmişmişim gibi değil de bebeğim varmış ama ölmüş içimde gibi hissediyorum.
Yarın doktora gideceğim. Bana abartma bir gün gecikmişsin sonuçta ne çok gaza gelmişsin diyecek herhalde. Eşimin canını çok da sıkmak istemiyorum zaten ümitlendirdim çocuğu yazık. Heveslendi sonra hevesi kursağınd kaldı. Önemli değil diyor ama.. O yüzden buraya yazdım, belki içimden atarım rahatlarım, belki birileri yardımcı olur diye. Teşekkür ederim şimdiden.
Çok teşekkürler. Yani o düşük sayılmıyorsa iyi. İlla bu ay olacak diye bir şey yok sonuçta. Gerçi incir tavsiyesini uygulayamam diyetteyim:) Hem belki ideal kiloma indikten sonra olur daha da kolay bir hamilelik olur benim için.
Tam tersine ilk gogusler sızlar ben öyle anladim üstüne yatamıyodum dokunamiyodum ve sanki ağır geliyordu sizlarken . Bide hep ateşim vardı bunun dışında belirtim olmadiPsikolojik herhalde bu.
İçten içe çok istemişsin.
Ama bunun bilincinde değilsin anladığım kadarıyla.
O yüzden de vücudun öyleymiş gibi belirtiler göstermiş.
Bir de hamile kalınca göğüslerde hassasiyet gibi şeyler hemen olmaz diye biliyorum ben.
Hamilelikten önce aynı şeyleri yaklaşık 6 ay yaşadım bir tanıdığımıza aynen böyle sizin gibi anlattım oda bana rahmin hamileliğe hazırlanıyor dedi. Ve çok kısa süre sonra hamile kaldım.Merhaba arkadaşlar. Bu açtığım ilk konu. İki seneyi geçti evliliğimiz ve çok mutluyuz bir sorunumuz yok eşimle aslında. Ama bu ay bana bir şey oldu. Bebek genel olarak istiyordum bir süredir, eşim de ilk başlarda erken diyordu sonradan olsa da olur demeye başlamıştı. Korunmuyorduk bir kaç aydır ama özel bir çabamız da yoktu. Geçen ay mesela "Adet olur muyum, gecikir miyim?" gibi bir düşüncem yoktu bile, normal şekilde zamanı geldi oldum. Ama bu ay ovülasyon dönemi ile ilgili birşeyler okumuştum ve yumurtlamamın olduğu zamanı net şekilde hissettim, o günleri ve hatta biraz öncesini değerlendirdik.
Sonra oldu işte o birşeyler bana. Kasıklarım hep hafif şekilde ağrımaya devam etti. Göğüslerim şişti (hatta tek göğsüm daha çok şişti), çok sık lavaboya gidiyordum, yumurtlamadan on gün falan geçtikten sonra biraz mide yanması, göz kararması falan da oldu. Ve adetimden 5 gün önce aynen internette anlatıldığı gibi yerleşme kanamasına benzer, damla şeklinde önce çok açık pembe sonra kahverengi kanamam oldu. Daha doğrusu lekelenme diyeyim. Sadece günlük pedle halledilebilecek kadar ve iki gün sürüp geçti. Kasıklarımda tek tarafta batma şeklinde sızlama oluyordu.
Adetim yaklaşırken, 3-4 gün öncesinden itibaren neredeyse her gün test yaptım hep negatifti. Sonra adet günüm geldi, geçti. Adet olmadım. Yine test yaptım yine negatif. Bugün ikinci gündü yine test yaptım yine negatif. Ama ovulasyonumdan beri ateşimi ölçüyordum. Hep yüksekti. Bugün sabah düşmüştü belirgin şekilde. Ve bugün çok yorucu bir gün oldu iş yerimde benim için. Bayağı oradan oraya yürüdüm/koştum. Sonra öğlen olduğunda baktım ki adetim başlamış. Bütün umutlarım gitti yani.
Sorun şu ki, bu belirtiler falan olmasaydı benim bir derdim olmazdı, kafama takmazdım bu ay olmamasını. Herhangi bir aydı benim için. Ama vücudum niye böyle bir oyun oynadı bana? Bu sefer birazcık önemli günleri değerlendirmeye dikkat ettim diye psikolojimi mi bozdum yani hormonlarımı etkiletecek kadar?
En kötüsü şu an ne düşünüyorum biliyor musunuz? Adet için olan bugünkü kanamalarım değişik geliyor bana. İlk başladığında resmen hissettim aktığını, hemen lavaboya koştum. Önceden hep rastgele farkederdim. Ve çok az oldu, sonra biraz adetin en sonunda olan gibi kahverengi geldi. Ve bitti sanki. Sonra devam eder herhalde. Sanki hamile değilmişmişim gibi değil de bebeğim varmış ama ölmüş içimde gibi hissediyorum.
Yarın doktora gideceğim. Bana abartma bir gün gecikmişsin sonuçta ne çok gaza gelmişsin diyecek herhalde. Eşimin canını çok da sıkmak istemiyorum zaten ümitlendirdim çocuğu yazık. Heveslendi sonra hevesi kursağınd kaldı. Önemli değil diyor ama.. O yüzden buraya yazdım, belki içimden atarım rahatlarım, belki birileri yardımcı olur diye. Teşekkür ederim şimdiden.
Bende de aynisi oldu...Sıkıntı yok, beynin hamilelige hazir demek ki.
ben hayatımin ilk regl gecikmesini korunmayi biraktigim ay yasadim.
artik bebek dusunmeye baslayinca psikolojik olarak etkiliyor insan bünyesini.
sonraki ay da hamile kaldim.
darisi basina inşallah.
Hepsi ve daha fazlası tamamen psikolojik olabilir.Merhaba arkadaşlar. Bu açtığım ilk konu. İki seneyi geçti evliliğimiz ve çok mutluyuz bir sorunumuz yok eşimle aslında. Ama bu ay bana bir şey oldu. Bebek genel olarak istiyordum bir süredir, eşim de ilk başlarda erken diyordu sonradan olsa da olur demeye başlamıştı. Korunmuyorduk bir kaç aydır ama özel bir çabamız da yoktu. Geçen ay mesela "Adet olur muyum, gecikir miyim?" gibi bir düşüncem yoktu bile, normal şekilde zamanı geldi oldum. Ama bu ay ovülasyon dönemi ile ilgili birşeyler okumuştum ve yumurtlamamın olduğu zamanı net şekilde hissettim, o günleri ve hatta biraz öncesini değerlendirdik.
belkide kimyasal düşük yaşıyorsun yani kese oluşmadan tutunmadan giden gebelikler ,nerdeyse her kadının yaşadığı ama farketmediği bir de bir kez dahi acaba dersen o ay belirtilerin dibine vuruyorsun 8 günlük gecikmem bile var ,var gerisini sen hesap et..Allah sağlıcakla nasip etsin inşallah en kısa zamanda.Merhaba arkadaşlar. Bu açtığım ilk konu. İki seneyi geçti evliliğimiz ve çok mutluyuz bir sorunumuz yok eşimle aslında. Ama bu ay bana bir şey oldu. Bebek genel olarak istiyordum bir süredir, eşim de ilk başlarda erken diyordu sonradan olsa da olur demeye başlamıştı. Korunmuyorduk bir kaç aydır ama özel bir çabamız da yoktu. Geçen ay mesela "Adet olur muyum, gecikir miyim?" gibi bir düşüncem yoktu bile, normal şekilde zamanı geldi oldum. Ama bu ay ovülasyon dönemi ile ilgili birşeyler okumuştum ve yumurtlamamın olduğu zamanı net şekilde hissettim, o günleri ve hatta biraz öncesini değerlendirdik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?