Bana ne oluyor? (Bebek mevzusu)

mydilemma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
3.083
3.701
248
Merhaba arkadaşlar. Bu açtığım ilk konu. İki seneyi geçti evliliğimiz ve çok mutluyuz bir sorunumuz yok eşimle aslında. Ama bu ay bana bir şey oldu. Bebek genel olarak istiyordum bir süredir, eşim de ilk başlarda erken diyordu sonradan olsa da olur demeye başlamıştı. Korunmuyorduk bir kaç aydır ama özel bir çabamız da yoktu. Geçen ay mesela "Adet olur muyum, gecikir miyim?" gibi bir düşüncem yoktu bile, normal şekilde zamanı geldi oldum. Ama bu ay ovülasyon dönemi ile ilgili birşeyler okumuştum ve yumurtlamamın olduğu zamanı net şekilde hissettim, o günleri ve hatta biraz öncesini değerlendirdik.
Sonra oldu işte o birşeyler bana. Kasıklarım hep hafif şekilde ağrımaya devam etti. Göğüslerim şişti (hatta tek göğsüm daha çok şişti), çok sık lavaboya gidiyordum, yumurtlamadan on gün falan geçtikten sonra biraz mide yanması, göz kararması falan da oldu. Ve adetimden 5 gün önce aynen internette anlatıldığı gibi yerleşme kanamasına benzer, damla şeklinde önce çok açık pembe sonra kahverengi kanamam oldu. Daha doğrusu lekelenme diyeyim. Sadece günlük pedle halledilebilecek kadar ve iki gün sürüp geçti. Kasıklarımda tek tarafta batma şeklinde sızlama oluyordu.
Adetim yaklaşırken, 3-4 gün öncesinden itibaren neredeyse her gün test yaptım hep negatifti. Sonra adet günüm geldi, geçti. Adet olmadım. Yine test yaptım yine negatif. Bugün ikinci gündü yine test yaptım yine negatif. Ama ovulasyonumdan beri ateşimi ölçüyordum. Hep yüksekti. Bugün sabah düşmüştü belirgin şekilde. Ve bugün çok yorucu bir gün oldu iş yerimde benim için. Bayağı oradan oraya yürüdüm/koştum. Sonra öğlen olduğunda baktım ki adetim başlamış. Bütün umutlarım gitti yani.
Sorun şu ki, bu belirtiler falan olmasaydı benim bir derdim olmazdı, kafama takmazdım bu ay olmamasını. Herhangi bir aydı benim için. Ama vücudum niye böyle bir oyun oynadı bana? Bu sefer birazcık önemli günleri değerlendirmeye dikkat ettim diye psikolojimi mi bozdum yani hormonlarımı etkiletecek kadar?
En kötüsü şu an ne düşünüyorum biliyor musunuz? Adet için olan bugünkü kanamalarım değişik geliyor bana. İlk başladığında resmen hissettim aktığını, hemen lavaboya koştum. Önceden hep rastgele farkederdim. Ve çok az oldu, sonra biraz adetin en sonunda olan gibi kahverengi geldi. Ve bitti sanki. Sonra devam eder herhalde. Sanki hamile değilmişmişim gibi değil de bebeğim varmış ama ölmüş içimde gibi hissediyorum.
Yarın doktora gideceğim. Bana abartma bir gün gecikmişsin sonuçta ne çok gaza gelmişsin diyecek herhalde. Eşimin canını çok da sıkmak istemiyorum zaten ümitlendirdim çocuğu yazık. Heveslendi sonra hevesi kursağınd kaldı. Önemli değil diyor ama.. O yüzden buraya yazdım, belki içimden atarım rahatlarım, belki birileri yardımcı olur diye. Teşekkür ederim şimdiden.

Psikolojik herhalde bu.
İçten içe çok istemişsin.
Ama bunun bilincinde değilsin anladığım kadarıyla.
O yüzden de vücudun öyleymiş gibi belirtiler göstermiş.
Bir de hamile kalınca göğüslerde hassasiyet gibi şeyler hemen olmaz diye biliyorum ben.

Gercekten cok isteyince hepimiz kendimizi hamile gibi hissetmisligimiz olmustur...ben bir keresinde hamile olduguma o kadar inandirmisimki kendimi kaplicaya gitmistik bebek dusmesin diye hamama girmemistim....esinize belli etmeyin sizde takmayin olacagi varsa gun saat pozisyon beklemeden oluyor...tecrubeyle sabittir....

Buna benzer belirtileri tüm bebek düşünenler yaşıyor sanırım.
13 aydır ben de hamileyim bana sorarsan

Aynı anlattığın şekilde adet dönemim oldu. Her zamankinden farklı azlığı, yoğunluğu, rengi.
Yerleşme kanaması mı diye düşünürken o tembel teneke eşim kalktı gece gece nöbetçi eczane bulmaya gitti test almak için..
Garibimm sonuç hüsrannn

Teşekkür ederim cevaplarınız için, sanırım bir çok kadın bu yoldan geçmiş :) Ben yabancı olduğumdan şimdiye kadar yadırgamışım.

cok bebek ıstedıgın ıcın piskolojikmen tum bu belırtılerı yasıyorsundur canım ınan bebek ısteyen herkez hepımız boyle belırtıler yasıyoruz ben dugunden 2 hafta sonra dk gıttım bulantım felan var hamılemıyım dıye dusunsıtresten 3 ay sonrada tum vudm dısarı attı heryerım kızamıkdan daha beterdı vucudum kabardı... 2 senedırde beklıyorum bakalım hayırlısı bıkere hamıle kaldım 2 ayllıkken kalbı durdu bebegmın ama ınan hamıle kaldıgım ay hıc bır belırtı yasamadım adet donemındekı belırtılerle aynıydı oyuzden artık belırtı aramıyorum allah en kısama zamanda sanada ısteyen herkeze ıclerındede bana nasıp etsın sıtres buyuk etken elınden geldıgınce sıtres yapma canım

Normalde hamilelik öncesi kontrol için, bir sorun var mı diye ya da nasıl hazırlanmalıyım diye gidilebilir doktora ama bir de doktora gidip hazırlık yaparsam artık her ay böyle olurum diye korkuyorum :)

göğüslerin şişmesi,kasıkların ağrıması bunlar adet belirtileri zaten
gebeliktede buna benzer şeyler çıkıyor ortaya
kafanız o yüzden karışmıştır,birde bebeği çok istediğiniz için
benimde belirtilerim vardı adet olucam sanıyorum
midem bulanıyor sabahları,hala bekliyorum
en sonunda test yaptım,pozitif çıktı
hemen doktora gittim 51 günlük hamileymişim haberim yok
üzülmeyin,Allah en kısa zamanda hayırlısıyla çocuk isteyenlere çocuk nasib etsin.

Psikolojinin oynadığı oyun.. "sen hamilesin"
bilinç altına şöyle hissetin ,böyle oldu diye yerleşiyor kafana

Arkadaşlar gerçekten teşekkür ederim, bugün öğlenden beri perişandım. Yüzüm gülmeye başladı sayenizde. Bebeğim oldu ama öldü falan sandım. Bunun normal olduğunu öğrenince çok rahatladım gerçekten.

Kimyasal gebelik nasıl oluyor acaba?
Bacim bende bir kere yasamistim...
Hamileligimde yasadigim belirtilerdendi yani diger aylardan farkliydi...
bhcg cok az yukselip tam olusmamis gebeligi vucut atiyor...
Adet gunumden iki gun once yaptirmistim bcg 15.51 cikmisti...
Adrt gunumde ise sokulmeye baslamisti kendiliginden sifirlanmisti deger...
Hemen ertesi aya ogluma hamile kalmistim darisi basina ♥

Psikolojinin oynadığı oyun.. "sen hamilesin"
bilinç altına şöyle hissetin ,böyle oldu diye yerleşiyor kafana
İşte ama yerleşme kanamasını dâhi nasıl kendi kendime yapabildim onu anlamıyorum. Gerçi bunların hepsi hormonlarla alakalı sonuçt değil mi?

Teşekkür ederim bunu bilmiyordum. Belki böyle olmuştur. Bu hemen sonra bebek olmasına engel değil yani. O zaman çok sorun değil.

İşte ama yerleşme kanamasını dâhi nasıl kendi kendime yapabildim onu anlamıyorum. Gerçi bunların hepsi hormonlarla alakalı sonuçt değil mi?

Aynısını bende yaşadım. O aralar çok araştırıyordum yerleşme kanamasını ilk öğrendiğim zaman bana da olur mu, oldu mu diye deli olmuştum. Ve gerçekten de adetime 5 gün kala damla damla gelmeye başladı kesildi, eşime de 'hamile olabilirim' dedim .. sen düşün artık nasıl yerleşmişse bilinc altina..

Bu da bir gerçek (hamile demeyelim de döllenme) bazen yarıda kesiliyor vücut kabul etmiyor yerleşmeyi, adetle sökülüp atılıyor. Ama düşük yaptın anlamına gelmez ..

Icin ferah tut doktora gidin hersey den önce inşallah sorun çıkmasa sen incir ye esine de fındık ceviz vs yedir Allahın izniyle Kucağın boş kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…