Merhaba.
18 Martta adet gecikmesi sorunuyla jinekoloğa gittim. Ultrasona baktılar çok sıkışarak gel demişlerdi çok sıkıştığım için 10 saniye sürdü sürmedi.
Doktora sonucu gösterdim hiç önemsemedi. Sonuçta da "sağ overde multipl sayıda kist izlendi" yazıyor.
Kadına sordum bir şeyler ama geçiştirdi hiçbir şey anlamadım. Nette araştırırsam kafayı yiyeceğim bunu yaşayan arkadaşlardan yardım istiyorum. Öğrenciyim maddi durumum iyi değil doktora kolay kolay gidemiyorum. Derslerim var çok yoğun bir yandan da çalışıyorum devlete gitmek de kolay bir şey değil. 20 Nisandan önce vakit ayırmam mümkün değil.
Bana tarlusal ve diane 35 yazdı, tarlusal ı 1 tane içtim 1 saat sonra adet oldum. Akşam içmedim, ertesi sabah baktım kesilmiş 1 tane daha içtim. Çok çok az miktarda 2 gün adet olduktan sonra kesildi.
5. gün diane 35 e başla demişti eczaneci. Netten baktım kalp krizinden ölen ölene. Korktum, içmedim. Hata mı ettim?
Önemli notlar:
Bazen çok düzenli adet olurken bazen ikisi arasındaki süre 45 günü buluyor. 45 günü geçtiği hiç olmadı.
Kıllanma sorunum yok, kilo problemim 7 yaşlarımdan beri var. 12 parmak bağırsağı ülseri olmuştum ilaç tedavisi yüzünden kilo almıştım sonra hep öyle gitti. Buna bağlıyorduk ve dukan diyeti yaparak çok güzel kilo vermiştim, sonra böbreğim rahatsızlandı protein yüzünden, bıraktım ve yeniden kilo aldım.
Ne yapmalıyım? Adet olacak mıyım diye 18ini bekliyorum. Doğum kontrol hapını içmeli miyim? Kilo vermem gerektiğini biliyorum dikkat etmeye başladım. Anne olmayı çok çok çok istiyorum benim çocuğum normal bir şekilde olamaz mı? Bir gün eşim işten gelince güzel haberi veremeyecek miyim annemi arayıp sürpriz şekilde hamileyim diyemeyecek miyim? Onlar beni arayıp "bu ay olmuştur inşallah" mı diyecek
Ne yapacağım çok kafam karışık. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler