Bana lütfen yardım edin (PKO hakkında)

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.172
15.039
Merhaba.
18 Martta adet gecikmesi sorunuyla jinekoloğa gittim. Ultrasona baktılar çok sıkışarak gel demişlerdi çok sıkıştığım için 10 saniye sürdü sürmedi.
Doktora sonucu gösterdim hiç önemsemedi. Sonuçta da "sağ overde multipl sayıda kist izlendi" yazıyor.
Kadına sordum bir şeyler ama geçiştirdi hiçbir şey anlamadım. Nette araştırırsam kafayı yiyeceğim bunu yaşayan arkadaşlardan yardım istiyorum. Öğrenciyim maddi durumum iyi değil doktora kolay kolay gidemiyorum. Derslerim var çok yoğun bir yandan da çalışıyorum devlete gitmek de kolay bir şey değil. 20 Nisandan önce vakit ayırmam mümkün değil.
Bana tarlusal ve diane 35 yazdı, tarlusal ı 1 tane içtim 1 saat sonra adet oldum. Akşam içmedim, ertesi sabah baktım kesilmiş 1 tane daha içtim. Çok çok az miktarda 2 gün adet olduktan sonra kesildi.
5. gün diane 35 e başla demişti eczaneci. Netten baktım kalp krizinden ölen ölene. Korktum, içmedim. Hata mı ettim?
Önemli notlar:
Bazen çok düzenli adet olurken bazen ikisi arasındaki süre 45 günü buluyor. 45 günü geçtiği hiç olmadı.
Kıllanma sorunum yok, kilo problemim 7 yaşlarımdan beri var. 12 parmak bağırsağı ülseri olmuştum ilaç tedavisi yüzünden kilo almıştım sonra hep öyle gitti. Buna bağlıyorduk ve dukan diyeti yaparak çok güzel kilo vermiştim, sonra böbreğim rahatsızlandı protein yüzünden, bıraktım ve yeniden kilo aldım.
Ne yapmalıyım? Adet olacak mıyım diye 18ini bekliyorum. Doğum kontrol hapını içmeli miyim? Kilo vermem gerektiğini biliyorum dikkat etmeye başladım. Anne olmayı çok çok çok istiyorum benim çocuğum normal bir şekilde olamaz mı? Bir gün eşim işten gelince güzel haberi veremeyecek miyim annemi arayıp sürpriz şekilde hamileyim diyemeyecek miyim? Onlar beni arayıp "bu ay olmuştur inşallah" mı diyecek
Ne yapacağım çok kafam karışık. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

bu hastalıgın en buyuk dusmanı kıloymus malesef 1 ay kdr once bende bun hastalıga yakalangımı ogrendım yılbasında adet olmustum en son o kdr kotuyumkı anlatamam halımı dogum kontrol haplarını ıcıyorum ben az kaldı ıns olur

Telaşlanma canım. Ben pkonun tüm evrelerini yaşamış biriyim. 3 ayda bir adetlerimde oldu yasmin kullandım doğum kontrolü için. Yasmin piyasadaki en iyi d.kontrol ilacı. Devlet ödemiyor ama. Adetlerim düzene girdi. Bebegim de oluyor çok şükür.

Pkolu arkadasim zaten cocuk olma olasiligi az diye korunmayi birakti ve surpriiiz 4. Ayda hamileydi :) umarim kotu seyler olmaz. Ve kola iciyorsaniz icmeyin artik annemin doktoru uyarmisti bu konuda. Annem de pko'lu.

Doğru düzgün bir doktora gidip tedavine başlamalısın. İlaçlar öyle bir alıp bir bırakılmaz. Doğum kontrol hapı öcü değil, mutlaka kullanmalısın pko'luysan. Doktorunun verdiği ilaçtan memnun değilsen değiştirebilirsin ama denemeden memnun kalıp kalmayacağını bilemezsin.
Tedavine başladıktan sonra soğan suyu kürüne de başla. Gayet iyi geliyor.

Canım öncelikle bir sakin ol. Benim mesleğim olmasına rağmen ilk teşhis konulduğunda haftalarca ağlamıştım. Seni çok iyi anlayabiliyorum. Ama zamanla anlayacaksın. Nette binlerce şey yazıyor her okuduğuna kesinlikle inanma. Ben yaklaşık 6 senedir PKOs luyum ve hatta 3 seneden fazladır Diane35 kullanıyorum. Kilo en büyük düşman. Kilo vermeye başladım şimdi ciddi diyet ve spor yapıyorum iki aydır adetlerim düzenlenmeye başladı bile.

Doktorumun benim hayatımı kurtaran birkaç önerisi vardı sana onları söyleyeyim.

Öncelikle tüm abur cburları hayatından çıkarman gerekiyor. Aldığın şeylerin etiketlerine mutlaka bakmalısın. İçerisinde glikoz şurubu olan şeyleri yemeyeceksin. Beyaz ekmeği hayatından çıkarmalısın. Yerine tam buğday, bol tahıllı, kepekli, çavdarlı.. Başka bir çeşit ekmek al ama beyaz ekmekten kesinlikle uzak dur. Mutlaka sabahları bir haşlanmış yumurtan olsun. Akşamları uyumadan bir bardak süt iç. Öğünlerine yoğurt ekle. Ve en önemlisi yediğin hiç birşeyi light ya da yarım yağlı alma mutlaka tam yağlı olanları kullan. Ben sadece bunlara dikkat ederek bile ciddi farklar gördüm. İnan toparlarsın. Son dönemde de diyetisyen yardımı alıyorum ve spora gidiyorum. İnan zor değil.

İlaçlarınla ilgili dikkatli olmalısın. Hormon ilaçları ağrı kesicilere benzemez. Başlyıp bırakmak bir alıp bir almamak daha kötü bir hale getirebilir durumu. Tüm sistemin zarar görür. Ya hiç kullanma ya da düenli bir şekilde kullan. Saati bile önemli... Diane kullanırken vücudunu iyi takip et sadece. Bazı kadınlarda şişkinlik ödem yapabiliyor. Eğer böyle bir etki gözlersen başka bir ilaç önersinler. Korkacak birşey yok. Sadece düzenli bir hayat gerekiyor ve sen de süpriiizz hamileyim diyebileceksin

Başka sorun olursa özelden de yazabilirsin

Yorumlarınız için çoook teşekkür ederim arkadaşlar, o zaman Diane 35 kullanmaya başlayacağım, sınavları atlattıktan sonra tekrar doktora gideceğim, sanırım pat diye şimdi kullanmaya başlayamam. O zamana kadar da diyete dikkat etmeye devam. Umarım her şey yolunda gider

ohooo bu ne yahu bu ne korku.....zaten o kıstler bırçok kadında var...neyı dert ettın bu kadar....bende yılardır pko vardı kıstler vardı hatta 6,5 cme kadar buyumuştu bırı.adet 3-4 ayda bır göruyordum.....hımmm bebeği soruyosan hapı bıraktıgımın ertesı ay geldı karnıma prensesım......dert edılcek bırşey degıl ama ılaçlarını duzenlı kullan. dıane 35 korkulcak bır hap değil çoğu kadın kullanıyo....
boşuna dert edınmışsın kendıne

Gecmis olsun. Bu kadar cok korkma, tavsiyem baska bir doktora daha görün. Durumunu netlestir. Ve ilaclarini düzenli kullan.
ben de pkoluyum ve cok sukur bir kizim var.hicbir sikintisi olmadigi halde bebegi olmayan insanlar var. Bebek isini hastalığa baglama.
dogum ko trol hapini degistirebilirsin belki zamanla. Ama istetsen once bir dene, baktin yan etkilerini hissediyorsun, o zaman degistirirsin.
ben de doktor takibiyle dönem dönem kullandim. Kendi kafana gore asla hareket etme. Guvenecegin bir dr bul ve duzenli kontrellerini yaptir.

hiç başlamadıysan adetin bugün gitmş gibi düşünüp başlayabilirsin. Bence bi paket diane bitir doktora öyle git. en azından arada bir fark olup olmadığını görsünler. ona göre tedavi planın değişebilir. ben mesela düzenli gidiyourm bazen değerler değişiyor antiandrojen veriyorlar sonra tekrar diane devam. dolayısıyla önce bitir öyle git derim. başucuna koy ilacını sabah uyanır uyanmaz iç mesela alışkanlı khaline geliyor bir süre sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…