canım benden sana bi tavsiye, nişan için takıları sözlün alacakmış ya bence aldırma çünkü sözlün alacak annesi veya ailesi takacak onları sana nişanda çevreye gösteriş yapacaklar. sözlünle konuş güzel bir dille bana altın takmak isteyen takar ama sen alacağın altınları bana kendin tak de. yani bak benimşu an bulunduğum şehirde düğünlerde (ilk kez gördüm ben bunu) gelin damat içeri giriyor ilk danstan hemen sonra yada önce damat cebinden bilezikleri çıkarıp takıyor sonra dans ediyorlar. bence böyle bişey yap hem farklı olur hemde takıları ailesi takıpta gösteriş yapmamış olur.
kusura bakmayin kizlar ama "bedavaya gittik" diyerek biz kadinlari alinip satilan bir mal olarak goren zihniyeti onaylamis olmuyor muyuz?
zaten bu yuzden, "parasini odeyip aldik" diye dusundukleri icin evlendikten sonra uzerimizde her hakki kendilerinde gormuyorlar mi?
bence erkek ne kadar ne yaparsa yapsın, aile gelin alırken biraz cefa çekmediyse sonradan kötü oluyor. ben sana hak veriyorum, önemli olan sürekli hediyeler almak vs değil elbette, önemli olan onun ailesinin sana değer verdiğini, senin için belki sırf senin ailene görünürde jest olsun diye bir şeyler yapmaları. kimse alınanı mezara götürmüyor, bu tarz şeyler yarım elma gönül almadır. maddi bir şeylerle değer verdiklerini göstermiş olmayacaklar elbette. dünyaları alıp sonradan laf eden aileler de yok değil. ama insan gelin olacak haliyle ilgi görmek, şımartılmak istiyor. neticede bu insanlar sıradan insanlar değil, ileride ailen olacak insanlar. doğum gününde hediye alınması gibi yani, kimse mecbur olduğundan yapmıyor bu tarz şeyleri, gönüllerinden isteyerek senin için bir şeyler yapmalarını bekliyorsun anladığım kadarıyla ki bu gayet normal. bedavaya gitmek derken ne kast ettiğini de anlıyorum, yanlış yönlere çekmeye gerek yok bence o lafıda. o zaman gelin almak, kız vermek vs hepsi aynı kapıya çıkar, kimse satılık değil ki karşılığını maddi beklesin, bedavaya gitme lafını böyle anlayanlar ayıp etmiş bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?