Nişan Bana karsi taraftan ne alinirsa hepsini sözlüm ödüyor buda beni rahatsiz ediyor!

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

genckiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2010
1.255
201
123
Merhaba arkadaslar,
ben sözlendikden bu yana hic birsesy görmedim dogru dürüst karsi taraftan, ben cok sek beklemiyorum fakat kendimi bedavadan gidiyormusum gibi hissediyorum. Bakiyorum cevreme herkes bir sürü seyler aliyor özeniyor bizde öyle degil. Alinsada bunlarin hepsini sözlüm karsiliyor ailesi degil. Buda beni rahatsiz ediyor. Hepsini neden sözlüm ödesinki kendiside calismiyor sonucta okuyor. Harcligini bana harcamasini istemiyorum.Ya cevremdeki millet cok abartiyor hediye bilezik yok kiyafet vs. diye yada gercekten ben bedava gelin gidiyorum!

seni anlıyorum aynısını bende yaşadım anlız senle tek farkımız bana alınanları sadece eşim değil çoğunu ben ödedim hatta düşünki altınlarıı bile almadılar ben ve eşiiminde gücümüz kalmadığı için mecburen kuyumcudan ödünç getirdik ailemin haberi yok halada olmadı ama ne yaparsın kafasızlıkmı sevgimi adını sen koy işte...

bu tarz şeyler bi çogumuzun başına geldi emin ol bende ilk evlediğimde yalnız ben kaba tabiriyle bedavaya gittim die düşünüodum ama öle diilmiş
ama sana tavsiyem eger durumlarının olduğunu biliyorsan istediğin şeyleri söle kayınvalden ve kayınpederine onlar da görevlerini bilsinler

Aslına bakarsanız ben de aynı şeyi yaşıyorum benim de sözlüm ödüyor. nankörlük etmek istemem ama açıkçası burda anlatılanlara bakınca bende bedava gidiyormuşum gibi geliyor. Hemde çalışan bir bayan olarak . Ama altınları borç alınmaıs gibi birşeyle karşılassam ben o nişanı atarım arakadaş. Şimdiki ailler ne güzel kolayından alıyuorlar gelin hiçbişrey yapmıyorlar kendi kendilerine evleniyor çocuklar sonra sonsuz saygı bekliyorlar ,ya eskiden kız almak kolaymıydı. bende kayınpederim kalp ameliyatı oldu,çalışamıcak diye nişan yapmaktan vazgeeçtim. bana demediler vazgeç diye ama napim zor durumda kalmalarını istemedim. Sürekli yanlarında oldum . Sonrada pişman oldum bu kadar içli dışlı olmaktan. Sadece acaba değermi diye düşünüyorum bu zamana kadar hbeni hep iyi karşıladılar ama yine de benim istediğimi biliyorlardı. Bana şunu demelerini isterdim. Er yada geç bu nişan olucak benim gelinim çok istiyor diye ama demediler. Kafam çok karışık ağlağalağal

o nişan olmadan önce ben bunu biliyodum ama buna rağmen eşim ailseinden taraf olsaydı elbette atardım ama biz birbirimizi seviyoruz buda etkili oldu tabi sonuç olarak eşim benimle ya canı cehenneme paranın altının ama başkalarınıda kıskanmıyor değilim görünce

ya arkadaslar aslinda kiskanma degil ama insana dokunuyor zoruna gidiyor, onlar hak ediyorda biz neden hak etmeyelim? Bende hicbirzaman saygsizilik etmedim telefonla arar hallerini hatirlarini sorarim, gelir gideriz aradabir. Nankörlük etmeyi bende istemem. Tamam kendileride varlikli degil ayni bizim gibiler ama ufak tekef hediye alincada batmazsin, kendileri ödesinler sözlüm degil tek derdim bu. Cocuk harcligindan bana hediyeler aliyo ne degeri kaliyorki kendisi SIKINTIYA girince benim icin? Babasi ardindan soruyomus para biriktirdinmi diye nasil biriktirsin? Cicegini cikolatasini o aldi bi yüzügü onlar aldi oda ucuzdu pahali degildi yani

ayrica durduk yere birseyler isteyemem ben öyle birisi deiglim, fakat kendileri ufak tefekde olsa biseyler vermeliler bence. Istemiyor diyede hepten bedava kiz almak olmazki!!! Sonucta durumlari okadrda kötü degilki desem paralari yok falan diye. millet soruyo bende hep yalan söylüyorum harclik veriyolar diye. Hediye aldilar desem görmek isticekler gösteremicem. En iyisimi harclik diyorum hep! Hic degilse gösterebilirsin :D

Merhaba arkadaslar,
ben sözlendikden bu yana hic birsesy görmedim dogru dürüst karsi taraftan, ben cok sek beklemiyorum fakat kendimi bedavadan gidiyormusum gibi hissediyorum. Bakiyorum cevreme herkes bir sürü seyler aliyor özeniyor bizde öyle degil. Alinsada bunlarin hepsini sözlüm karsiliyor ailesi degil. Buda beni rahatsiz ediyor. Hepsini neden sözlüm ödesinki kendiside calismiyor sonucta okuyor. Harcligini bana harcamasini istemiyorum.Ya cevremdeki millet cok abartiyor hediye bilezik yok kiyafet vs. diye yada gercekten ben bedava gelin gidiyorum!
aynen ben evleneli 6 yıl oldu cnm sözlendiğimden bu yana kadar eşimin ailesinin bir iğnesini bile görmedim.inan bana bu tarz insanlar hiç değişmiyor. yani bizde değişmedi hep imrenirim hediyeler alan kaynanalara kayınpederlere, ne yapalım kısmet böylemiş eşimi seviyorum gerek yok onların aldıklarına sonra bide başımıza kalkarlar :19:

Benimde hep eşim aldı ne aldıysa...
4 Bilezik aldı kayınpeder oda Sigortaya para ödemiş eskiden orda Allahtan varmış yani.
Başkada hiçbişeylerini görmedim durumumuz yok diyorlar ama 1 erkek çocuğuna insan hiçmi birikim yapmazdı ya.
Ama düğüne bayrama gidileceği zaman takılarını taksaydın , süslü terliklerini giyseydin demelerini biliyorlar.Benim paramla millete hava heee ancakk hava alırsınız....
aklıma geldi bak yine sinir bastı beni..:19:

Merhaba arkadaslar,

hiç takma canım şimdikiler hep böyle sanırım. bende ailesinden bir iğne bile görmedim. nişanda düğünde takı taktılar ama öyle ahım şahım bişey değildi hiç biri. onuda yapmak zorundalar zaten. eşim o zamanlr bana para yollardı git istediğini al derdi kimse benimle ilgilenmezdi çünkü. hiç kimse bişey almadı almaları gerektiği şeyleri eşim aldı kendi ödedi. bende çok üzülüyordum sinirleniyordum. hatta bu yüzden çok laf söyledim kavga bile ettik. ama olan bize oluyordu kimsenin ruhu bile duymuyodu. sakın bu konu yüzünden sözlünü kırma. uygun bi dille söyle neden bunları ailen almıyor sen parayı nerden buluyosun sende okuyosun de. yani hiç bi zaman kavga etme tartışmaya gime. yeri geldiği zamanda lafını esirgeme. mesela ben düğünümde takı kesesini erkek tarafına tutturmadım ablama verdim vermeyin onlara dedim onlarda çok beklediler tabi almayı umdular. sonra görümceme benim için bişey yapmadınızki neden keseyi size tutturim dedim. yeri geldiğinde tabiki.

nişanlımı çook seviyorum o yüzden önemsemiyorum ama arada bana da geliyorlar.. benim de nişanlım yapmaya çalışıyor onlara düşenleri, nişanlımın maaşı da benden az ben de ona kıyamadığımdan çoğu şey ortak oldu. benim ailemin de katkısı olmadı pek.

nişanlımın ablası da çok zengin biriyle evli. görümcem evlenirken de ne nişan yapmışlar ne de kına. kınayı bile erkek tarafı yapmış. kendi kızları olunca böyle, başkasının kızı olunca böyle.. ne diyeyim. aile olarak çok şükür hiç problemimiz olmadı ama bu durum bazen canımı sıkıyor. ben de o kadar okumuşum, çalışmışım bazı şeyleri hakediyorum gibi geliyor ama para hesabı yapmak zoruma gidiyor. keşke okumasaydım hiç çalışmasaydım belki daha şanslı olurdum diye bile düşünüyorum bazen. o zaman kimse bişey beklemezdi benden.

4 yıllık evliyim 4 yıldır hep bunu düşünüorum bedava gelin sahibi oldular
kına bile istemedim düğünle beraber verem savaşın toplantı salonunda oldu:)
benim yaşadığım yerde gelinlikler pahalı die eşim kendi yaşadığı şehirden benim tarifimle bir gelinlik aldı geldi sözdür nişandır ne bohça ne hediye görmedim tatlılarımızı bile babam yaptı (pastanemiz vardı)
herşeyi bedavaya getirdiler yani buda yetmezmiş gibi düğünde kendi akrabalarımın taktığı altınları görümceme verdim çünkü kaynanamların bana düğünde taktıkları 4 ince bilezik için ondan borç para alınmıştı:) evliydim ama bir kolyem bile yoktu şimdi gülüorum tabi bunlara ama arasıra aklıma gelmio değil
bunlarlada bitmio canım malesef sözlüyken daha bi kıymetli olursun hani köprüyü geçene kadar derler ya ii davranırlar ama görüorumki seninkilerde öyle değil şimdi yapmıolarsa zamanla hiç yapmazlar
4 yıldır ne bana ne evime nede çocuğuma bi iğneleri bile geçmedi
seninkilerde öyle olur eminim ha durumu yoktur ayrı bişey
eğer ben seviorum sözlüm değer verio ileride yaşayacaklarımı sorun etmem dersen devam et
tersiyse eğer bu durumdan hoşlanmadığını açıkca söyle ama sözlüne değil annesine
çünkü sözlün sana haklısın demekten başka hiçbirşey yapmayacaktır bir süre sonrada haksız duruma düşüceksin zaten ben yapıorum ya boşver dicek
ben mutsuzmuyum hayır onların alabileceğinin 2 mislini alabilecek durumdayım şimdi eşim fazlasıyla alıo herşeyimi ama gözümde kaldı birkere onlar yapılanları görünce imreniorum bende üzülüorum ama iş işten çoktan geçti
seninde böyle demeni istemediğim için bunları yazıorum çok uzun ayzdım kusuruma bkmayın

benim de nişanlım bişiler yapmaya çalışıo sadece.üstelik kayınpederim bana soruo ne beğendiysen alalım die ama parasını nişanlım ödeyecek tabi...bende ilerde borç ödemektense almayın diyorum.ama ne yalan söleyim daha şimdiden içimde kalıyo bazı şeyler nişanlım da üzülüo.sırf ona sevgimden bişi demiyorum :50:

Merhaba arkadaslar,

Canım seni o çok iyi anlıyorum çünkü aynı şeyleri ben yaşıyorum... ekimde Sözlendim ben söz bohçasıda dahil herşeyi sözlüm karşıladı ailesi hiç yardımda bulunmadı. Kurban bayramında geline bişeyler alınırmış onuda almadılar bilezikte takmadılar tabi çevrem nası bi kayınvaliden var demeye başladı. Tabi ben önemsemiyodum durumları yok diyodum ama nişanımız olucak bana takıcakları bilezikleri, nişan alışverişini bile sözlüm karşılıcak para biriktirmesi lazım bu yüzde uzuyoda uzuyoo...

Canım seni o çok iyi anlıyorum çünkü aynı şeyleri ben yaşıyorum... ekimde Sözlendim ben söz bohçasıda dahil herşeyi sözlüm karşıladı ailesi hiç yardımda bulunmadı. Kurban bayramında geline bişeyler alınırmış onuda almadılar bilezikte takmadılar tabi çevrem nası bi kayınvaliden var demeye başladı. Tabi ben önemsemiyodum durumları yok diyodum ama nişanımız olucak bana takıcakları bilezikleri, nişan alışverişini bile sözlüm karşılıcak para biriktirmesi lazım bu yüzde uzuyoda uzuyoo...

benim sirf sözüm oldu ne bohca glördüm ne baska bisey tektas alindi onuda ben sectim ucuzundan gercek pirlantali degil tabi okadar durumlari yok diye, abrtmak istemedim birde alyanslar alindi, normal kiz istemeye gelirken cicek cikolata, bu zamana kadarda biraz harclik bir tshirt bir ayakkabi bir yelek okadar milllete bakiyorum masallah dolduruyolar söz kiyafetimi bile kendim ödedim :D ama ALLAH vr sordu kayinvalidem alinacaklar vamri diye ama ben önceden almis oldugumicin yok dedim

bakalim simdide kuzeninin nislandi bir sürü altin takmislar kiza sirf nisanda :D bakalim benim degerim ne kadar olacak. Ben altin meraklisi oldugumdan degil, gelenler bakiyor ne almislar kiza diye orada rezil olmayi istemedigimden bir kac sey alsinlar istiyorum kuru kuru olmazki ben utaniyorum ya

canım benden sana bi tavsiye, nişan için takıları sözlün alacakmış ya bence aldırma çünkü sözlün alacak annesi veya ailesi takacak onları sana nişanda çevreye gösteriş yapacaklar. sözlünle konuş güzel bir dille bana altın takmak isteyen takar ama sen alacağın altınları bana kendin tak de. yani bak benimşu an bulunduğum şehirde düğünlerde (ilk kez gördüm ben bunu) gelin damat içeri giriyor ilk danstan hemen sonra yada önce damat cebinden bilezikleri çıkarıp takıyor sonra dans ediyorlar. bence böyle bişey yap hem farklı olur hemde takıları ailesi takıpta gösteriş yapmamış olur.

Evlendikten sonra ailenize değer vermez bakma şimdi yüzüne göstermediğine annen babanda sevinmesin cebimizden para çıkmıyor diye

kızlar benim babam da adanalı adanada adet liste yapılıyor onu tamamlayınca evleniliyor yani bizde öyleymiş.neyse babaannem gelmiş ne istersiniz demiş anneannem de öyle şey mi olur şanınıza ne yakışırsa demiş:) onlar da babamın parasıyla bir bilezik almışlar gelinlik teyzeminmiş düğün salonu parasını takılardan ödemişler üstüne üstlük annem altın bozmuş ertesi gün gideceklermiş otobüs bileti alacak paraları yok diye ne bileyim hala annemin içinde uhtedir bu hala aklına gelince üzülür benden önce gelin yatağımda bile yattılar der..

Back