Bana Güvenmiyor Musun?

Kubela28

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2022
156
63
32
Günaydın kızlar
Direkt konuya giriyorum 3,5 yaşında kızım 1 doktora göre atipik otizm 1 doktora göre uyaran eksikliği 1 doktorunda çok kararsiz kaldığı tanı koyamadığı bununla beraber özel eğitime başladık 1 buçuk 2 ay oluyor eğitime başlayalı. Aynı zamanda kreşe basladik 4 gün önce. Hatta buraya konu da açmıştım. Özel bı doktor takip ediyor bizi çocuğa uyaran eksikliği tanısı koyan dün kontrole gittik özel eğitim hocamiz bana aynen şu cümleyi kurdu " ben doktor değilim tani kıyamam ama ben bu çocukta otizim olduğunu düşünmüyorum dedi"
Bende dün kontrolde bunu doktor hanıma söyledim kadın olayı yok bana Güvenmiyorsaniz başka doktorla devam edine getirdi hâlbuki kendiside aynı şeyi dedi. Acayip sinir oldum ne var şimdi bunda anlamadım. Eşim de doğru hocam haklısınız falan deyince iyi ayar oldum ne ima ne bir kırıcı bir şey olmadı sohbet havasında geçen konuşmada söylediğim cümle. Hatta kendisi demişti özel eğitim hocasının fikrini de alırız diye. Ayyyy sinir oldum kadına ne bilim sizce patavatsızlik mi yapmışım

Neden ila tani koymaya calisiyorsunuz otizim cok kapsamli bir hastalik bir suru derecesi var uyaran eksikligide olsa atipik otizimde olsa ozel egitim alacak ve kreste sosyallesecek sifir ekranla yasitlarini yakalayacak yani bu taniya takilmayin kimseye zaten anlatmak zorundada degilsiniz bunu dert ediyosaniz sadece cocugun farkli olan davranislari birakip normallesmesine odaklanin gerisi onemsiz

Tanı koymaya çalışmıyorum doktor hanım bize özel eğitim hocasinin görüşleri de önemli demişti soyleyince de birden sinirlendi

Özel bir sektörde çalışıyorum
Tamam anladım detay yok. Düğün elbisesi diktireceksin iyi bir terziye gidiyorsun. Dikiş işinden az buçuk anlayan komşun elbise öyle değil böyle dikilir diyor. Sen de gidip terziye öyle değil böyle dikecekmissiniz komşum dedi derseniz. Terzi ne der? İyi git komşun diksin der.
Siz doktora özel eğitimin hocası benim sürekli gördüğüm otizme benzemiyor dedi deseniz doktor açıklardi.
Ama doktora gidip hoca otizm değil bu dediyseniz o da gidin özel eğitim hocasına tedaviye der.
Bu arada çok geçmiş olsun.

Evet patavatsızlık yapmışsın konu sahibesi. Karşında tıp doktoru var, hayatının yıllarını bu işe vermiş, tanı koymaya tam yetkin ve yetkili biri var. sen karşısına geçip diyorsun ki ama başka biri öyle dediiiiiiii. Doktorun verdiği tepki gayet yerinde, beğenmiyorsan, inanmıyorsan başkasına git demiş en desin?

Ben ama bu böyle diyor demedim ki hocamızın görüşü de önemli deyince kendisi böyle düşünüyor dedim sadece hayır ne düşündugunu de soran doktorun kendisi zaten

tanı koyamam diyen özel eğitim hocasının dediğine itimat edip dr un koyduğu tanıyı sorguluyorsunuz. hocanın görüşünü nasıl aktardığınız önemli. gene de dr hasta iletişimi çok önemli. içinize sinmeyen bir şey varsa dr değiştirin.

Kardeşim tıp mezunu çocuk doktoru olmayı hiç düşünmedi çok bilmiş anneler yüzünden. Kaç tane arkadaşı çocuk doktorunu bırakır anne ve babalarla uğraşmamak için. Lafım size değil ama biraz karşı taraftan bakmak lazım.

Doktor alınganlık etti galiba otizm de sifasiz faydasız bir hastalık değil birçok türü var hafif ağır . birbirlerine çok yakın hastalıklar uyaran eksikliği dikkat bozukluğu otizm asperger . Karıştırilabilir otizm yoksa da varmış gibi eğitim görmek gerekir

Bu doktorların bu saçma egoları beni deli ediyor ya. Ben de bir kere cildiye doktorunu değiştirmiştim doktor o gün yok diye. Aynı hastanede başka bir doktora göründüm. Sonrakinde diğerine geri gidince kovdu beni odadan. Tekrar niye ona gelmişim diğerine de gidip. Ne anlamsız saçma sapan egoları var. Bak yine sinirlendim ya

ülkenin sorunu empati yoksunluğu...
sizin doktora cevabınız
doktorun size cevabı
buradakilerin okuduğunu anlamadan yaptıkları yorumlar..

1-doktorluk alınmayı gerektirecek bir meslek değil
2-çocuğunuza söylenen teşhis ebeveynlerin kolayca kabullenebileceği bir duru değil. pek tabii olumsuz olan cümleyi dikkate almak ister ebeveyn
farklı doktorlara gidip çocuğunuzu gözlemleyebilirsiniz.
bence doktorun yapması gereken özel öğretmenle birebir görüşmesiydi. bu mesleği yapan öğretmen arkadaşım var. öğrencilerin doktorları birebir onunla görüşür her hafta.
o ne demiş bu ne demiş laf gezdirmeye gerek yok böyle profesyonel olunması gereken bir alanda

K Kubela28 in daha önce açtığı konulara bir bakın. Birden fazla uzmana gitti kendisi. Sorun yok diyen de var; otizm olabilir diyen de. Asıl sorun bu doktora inanmaması değil; sorun yok diyen doktora da inanmadı çünkü.

9.erkek kuralı mıydı neydi öyle bir şey vardı. Bir kadını 8 tane erkek gün içinde rahatsız ediyor, sabır sabır kadın dayanıyor ama doluyor, en son akşam başka bir erkek kötü olmayan niyetle bir şey sormaya çalışınca kadın da bütün dolmuşluk ile ona patlıyor.

Doktorlara da muhtemelen gün içinde onlarca böyle sorunlu kişi gidiyordur. Siz normal bile sorsanız patlamış olabilir. Siz normal sormamış biraz diretmis de olabilirsiniz. Doktor direkt ters biri de olabilir. Bilemeyiz çünkü insan yani o da, çeşit çeşit insan varsa o kadar da doktor var.

Neden konunuzda bahsettiğiniz doktorla devam etmiyorsunuz ? Kızınız 3 yaşında. Çocuğunuzda hiçbir sorun yoksa bile; her görüşü test etmeye çalışırken sorun yaratacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…