Bana geçecek diyin...

tirami_su

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
141
99
13
31
Daha önce konu açmıştım. Boşanma için protokol imzaladım. Sonra bu kararımdan pişman oldugumu söylemiştim. Ben vazgecince eşimde vazgeçer sanmıştım ama yanıldım. Zaten anlasamiyorduk hiçbir konuda. Ben mutsuz bir evliliği sürdürme konusunda ısrarcıydım. Sanırım kabullenmek zorundayım bu boşanma büyük ihtimalle gerçekleşecek.

Boşanmış hanımlar. Yaş surecini ne kadar sürede atlattiniz? Yüreğinizin ortasına oturmuş o düğümden ne zaman kurtuldunuz? Eski hatıralar ne kadar süre sonra içinizi acitmamaya başladı? Sudan çıkmış balık gibiyim desteğe inanılmaz ihtiyacım var

Daha önce konu açmıştım. Boşanma için protokol imzaladım. Sonra bu kararımdan pişman oldugumu söylemiştim. Ben vazgecince eşimde vazgeçer sanmıştım ama yanıldım. Zaten anlasamiyorduk hiçbir konuda. Ben mutsuz bir evliliği sürdürme konusunda ısrarcıydım. Sanırım kabullenmek zorundayım bu boşanma büyük ihtimalle gerçekleşecek.

Boşanmış hanımlar. Yaş surecini ne kadar sürede atlattiniz? Yüreğinizin ortasına oturmuş o düğümden ne zaman kurtuldunuz? Eski hatıralar ne kadar süre sonra içinizi acitmamaya başladı? Sudan çıkmış balık gibiyim desteğe inanılmaz ihtiyacım var
Evli değilim ama gençliğimde çok acı kayıplar yaşamış biriyim. Bu hayattan öğrendiğim yegane gerçek, her şey geçiyor. Siz ne kadar çabuk ayrıldığınızı kabul edip, kendinizle ilgilenmeye başlarsanız süreç o kadar hızlı olur. Olanı kabul etmek iyileşme sürecinin başlangıcıdır.

Çocuğunuz var mı?
Bir daha görüşmek zorunda kalacak mısınız?
Bu hayatta insan nelere alışmıyor ki, elbet buna da alışırsınız.

Bu dünyada ölüm diye bir gerçek var.
İnsanlar bir gecede tüm ailesini kaybetti ama ölmedi hayatlarına devam etti.
Annemi kanserden kaybettim 2 sene sonrasında düğünüm oldu.
Arkadaşım 2gün arayla hem annesini hem babasını kaybetti ama hayatına devam ediyor.
Yani demem o ki insanlar çok daha büyüj kayıplar vererek hayatlarına devam ediyorlar.
Her zaman daha kötüsü var bunu unutmamak lazım
Sürecin zor evet çevremde ki insanlardan biliyorım ama sonrasında hayatlarına çok daha güçlü şekilde devam ediyorlar çünkü mutsuz bir hayattan kurtulup huzura kavuşuyorsun.

Ben de eşimden ayrıldım. Çok kötüydüm başlarda. Hatta sizin gibi belki son anda vazgeçer diye bile bekledim. Ama ben hiç geri adım atmadım. Çok borcum vardı. Maddi sıkıntıların acısı daha ağır bastı😅. Çok çalışmak zorunda kaldım.. bu yüzden başka dertler onu unutturdu. Hiç umrumda değil şu an. Kendisinden haberim bile yok çocuğumuz da yok.. geçiyor merak etmeyin. Hem pişmanlığınızı dile getirmeniz iyi olmuş. Hiç içinde kalmaz. Ben ilk zamanlar söylese miydim vs diye kendimi yemiştim. Barışalım deyince eşinizin tepkisi ne oldu

Ben de eşimden ayrıldım. Çok kötüydüm başlarda. Hatta sizin gibi belki son anda vazgeçer diye bile bekledim. Ama ben hiç geri adım atmadım. Çok borcum vardı. Maddi sıkıntıların acısı daha ağır bastı😅. Çok çalışmak zorunda kaldım.. bu yüzden başka dertler onu unutturdu. Hiç umrumda değil şu an. Kendisinden haberim bile yok çocuğumuz da yok.. geçiyor merak etmeyin. Hem pişmanlığınızı dile getirmeniz iyi olmuş. Hiç içinde kalmaz. Ben ilk zamanlar söylese miydim vs diye kendimi yemiştim. Barışalım deyince eşinizin tepkisi ne oldu
Cok buyuk sanslisiniz inanin ki

Canımdan çok sevdiğim babamı kaybettim, 12 yıl oldu.ilk 2 yıl çok çok kötüydüm tadım tuzum yoktu, ama gelin görünki alışılıyor.kaldıki toksik bir evliliğin acısı daha çabuk aşılır.boşandığım ilk yıl çok kötüydüm.acabalarım vardı.ama şuan görüyorumki düzelmezmiş.sizin evliliğinizin düzeleceğine dair umudunuz devam ettiği sürece acınız geçmeyecek.kendinize sizi üzen bir evliliği layık bulmadığızda, daha iyisini hakettiğinizi düşündüğünüzde geçecek🙏

Öyle bir geçiyor ki, evlenip ayrıldığını bile unutuyorsun, çocuk yoksa direkt bekarsın zaten.
Ben buraya boşanma sürecimde üye olmuştum, kanadı kırık kuş gibiydim, geçer mi diye kara kara düşünürken şimdi bambaşka bir insanım sanki ve kendimi, hayatımı çok seviyorum, çok şükür, evlilik yolundayım bir de, sanki ilk kez yaşıyorum bu heyecanları.
Geçecek, geçmeyecek gibi gelse de geçecek Allah'ın izniyle, sadece biraz zaman ver kendine.

Size şöyle söyleyim geçen bayram aynı şekildeydım boşanalı 1 yıla yakın olacak o zamanlar insanlardan kaçıyordum insan içine girmek istemiyordm cnku kendim de hazmedememstim ama bakın yine bir bayram geldi ve acım çok azaldı kabul ettim artık ve çok daha iyiyim.Anlatmak istediğim zaman geçti geçiyor şu an nefes alamıyor gibi hissetmeniz çok normal tek kalmayın bu sürecte düşünmemek için bol bol meşgale bulun kendinize ..

Merhaba soru sahibi, ben de evli değilim ama birçok acı yaşadım artık bittim dayanamam her şeye de dayanabildim eminim ki sen de bu süreçleri atlatırsın.

Öfke, nefret geçince maalesef beyin en güzel hatıraları aklında döndürüp duruyor ama bence bu bizim zihnimizin oyunu :)

Ben severek boşandım. Bizde de sizin gibi karşı taraf boşanma konusunda ısrarcı ben çekimserdim, evimi haftalarca boşaltamadım bi umut barışırız diye. İçimde hep barışmaya dair bi umut vardı bi türlü biteceğine inancım gelmiyordu. Depresyona girdim; yemedim, içmedim, uyumadım. 1 haftada 6 kilo verdim üzüntüden. İçtim içtim balkonda yerlere yattım ağladım, Allaha yalvardım, rabbim bu imtihan bana çok büyük diye siteyi inlettim. Sonra baktım beni ne arayan var ne soran ne birşeyleri toparlamak isteyen birisi, ne onun tarafından arayıp aracı olmak isteyen biri… ha bu arada ilişkimde şiddetin her türlüsü vardı. Allah beni o aileye yakıştırmadı, orda daha fazla üzülmeme ezilmeme izin vermedi ve beni kurtardı. Ben bu kadar acı çekerken düşmanım olsa beni sarardı ama o itti. Ben de kendime bir söz verdim, yansam bi bardak su vermeyecek bi adam için ben de bir saç teli bile dökmeyeceğim, gururumla yoluma bakacağım. Ona son defa sordum, ben dedim bitmemesi için elimden geleni yaptım mı dedim o da evet yaptın ama istemiyorum dedi, tamam Allaha emanetsin dedim yoluma baktım. Boşanalı 7 ay oldu. Başlarda duygu değişimleri, müthiş bir korku vardı ama ben iyi olmak istediğim için, bu süreçte profesyonel destek de aldığım için güzel bir şekilde atlattığımı düşünüyorum. Kimse için değmez kardeşim özetle geçecek.

size kötü davranan bir insana sevgi (mi acaba?) ve özlem duymanın bir problem, bir hastalık olduğunu düşünürseniz daha çabuk aşılıyor

Bu hayatta herkes birgun ayriliyor. Ya hayat ayiriyor ya ölüm ayiriyor. Ikiside aci verici. Ölüm acisi yasla beraber sogurda hayatin ayirmasini kabullenmek daha zor. Bir yerlerde ayri ayri yasamak ama bir araya gelmemek insanin icinde bitmez bir umut yaratir. Ama sizin evliliginiz iki turlude sonlanmamis. Sizin ayriliginiz bizzat isteyerek hatta esinizin kendi istegi ile olmus. Yani bir arada kalma sansi varken kalmamayi secmis. Bu durumda yas tutmaya ya da uzulmeye deger mi bu ayrilik? Bilemiyorum. Ayrilik mecburi degilde bir tercihse iyiki demek lazim bence.

Sanırım 2 dakika sürdü sürmedi atlatmam. Oh be sonunda diye içimden sevinç çığlıkları atıp, beni bekleyen arkadaşlarımın yanına kahve içmeye gitmiştim.

Siz eşinize adım attınız eşiniz kabul etmedi mi? Yoksa kendi içinde mi bu kararı verdin

Boşandığın İlk zamanlar Arabanın içerisinde kapıları kilitleyip bas bas bağırarak ağlardım Rabbim Musa Aleyhisselam'ın duası gibi göğsüme genişlik ver Ciğerlerim yanıyor derdim geçti mi geçti ama delerek geçti

Back
X