• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Bana fikirlerinizi soylermisiniz?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bi kahve

Guru
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2007
2.816
2.616
398
42
Merhaba arkadaslar.8 ocakta ters akim ve suyumun gelmesi yuzunden 34+3 te acil dogum yaptim.hamileligim esnasinda bende sebebi bilinmeyen enfeksiyon vardi ve bebegime gecmisti.birde ustune 3 gun suyum gelinxe 36 bin enfeksiyonla dogdu.
2.170 gr 43,5 cm dunya ya geldi. Vucut isisini koruyamiyordu.4 sene once ilk kizimi erken dogurdum diye 32.haftada doktorum ciger ignesi baslamisti onlem olarak.
Cok sukur solunum sikintisi yoktu. 7 gun kuvezde kaldi 2.180 gr la ciktik.
İlk bas sutum olmadi sonra da yetmedi.hem anne sutu hem mama takviyeli gittik.suan nerdeyse sadece anne sutu aliyor.bir sabah 60 cc birde gece 60 cc mama veriyorum.gerisi hep anne sutu.
Suan 2.ay 10 gunluk kuzum.4.100 gr 52,5 cm.doktor iyi gidiyorsunuz iki katina katlamis iki ayda diyor ama bana cok az geliyor.dun disari ciktik gorenler aaa 1 aylik bebekle disarimi ciktin dedi:(cok sukur sagligi yerinde ama millet oyle deyince cok uzuldum.
Kilosu boyu sizce azmi?

Öncelikle rabbim bebgine saglıklı uzun ömür versin.Şunu asla unutmaki senin bebeginin gelişimi gününde dogan bir bebegin gelişimiyle bir olmaz.Bende 35 haftalık dogum yapmış biri olarak söylüyeym bebeginin boyu ve kilosu gayet güzel.Sonuçta bizim bebeklerimiz gününden çok çok önce geldi.Hem anne karnındaki bir gün dışardaki bir aya bedeldir biliyorsun.Bu yüzden üzme kendini bebegin kendiyle denk olan bebeklere göre gayet güzel gelişiyor

Cevabin icin tesekkur ederim.
Milletin agzi durmuyorki:)ustelik tecrubesizde degilim;)ilk kizimida 33+4 te dogurdum.kuveze falan hic girmedi.
Suan 4 yasini gecti cok sukur.
Acikcasi bu kizimda neyin ne oldugunu anliyorum.ilkinde cahildim.arada buyudu gitti.
Kuzum en son 4.300 gr 54,5 cm di.yasitlarina nerdeyse yetismissiniz dedi doktorumuz.saglikli olsun insallahh...

canım benim, benim kızım internetteki hesaplamalara göre tam gününde doğdu. yani 9 ay 10 günü tamamladık :1: üstelik hamileliğim 6 cm lik bir miyomla başladı. doğumda 11 cm e ulaşmıştı.yok düşecek yok erken doğum olacak derken o hepimizi yanılttı ve gününde doğdu. ilk 6 ay tosuncuktu. sonrasında yeterli kilo almamaya başladı. ek gıdalara 5,5 ayda başlamak zorunda kaldık. şuan kuzum 17 aylık. ve 10 kilo. erkek yiğenim 7 aylık oda 10 kilo civarında. yani anlayacağın akıllara zarar bi durum benim için. ama sağlığı yerinde olduğu sürece artık kafama takmıyorum. çünkü iyi biliyorum ki her çocuğun kendine özgü gelişim süreci var. banada herkes zayıf bu çocuk diyor, desinler. milletin ağzı torba değilki. sen doktorunla irtibat halinde ol sadece. eğer o sorun yok diyorsa boşver milleti. benim kızım yaşıtlarına göre de geç yürüdü. aslında hala tek başına yürüyemiyor. bide ben korktuğum için tek bırakamıyorum. dengeyi tam tutturamıyor :1: parkta oynamaya gidiyoruz 14 aylık çocuklar bankların üstüne çıkıyor, koşuyor, top oynuyor bizimki hala taytayda. uzun lafın kısası sen bebişinin sağlığını baz al. gerisini boşver. içini ferah tut. o senin endişelerini hisseder. sen rahat ol ki o da mutlu bebiş olsun. Allah hepimizin çocuğuna sağlık huzur versin...

Back
X