bana fikir veya moral...

cataspatas

Nirvana
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2008
1.457
1.621
658
iyi geceler anneler.bugün reddemeyeceğim bir iş teklifi aldım.ihityacım da var ve kabul ettim.çalışma saatleri sabah 9.00-akşam 21.00.haftada bir gün izin.yalnız bebeğim 5 ay 12 günlük.babaannesi bakacak.zaten hep annem,anneciğim diye seviyor.ege de hiç kimseyi yabancılamnıyor sadece onu değil sokaktan geçeni bile.ya beni unutursa.ben işten geldiğimde büyük ihtimalle uyumuş olacak.anca gece beslenmeye kalkınca görecek bir de sabah giderken.beni unutursa,kayınvalidemi anne diye bellerse.yanlış anlaşılmasın kayınvalidem olduğu için değil,bir başkası da olsa aynı şekilde üzülürdüm.siz ne dersiniz?

çalışan annelere soru:siz işe başladıktan sonra bebeğinize kim baktı ve sizinle olan ilişkisinde değişme oldu mu?olduysa neler?çalışmaya başladığınızda kaç aylıktı?

başınızı şişirdiysem affolasenağlama

Canım ben çalışmaya başlamadım ancak senin gibi çok cazip iş teklifi aldım bu kriz ortamında iyi maaşla çlışabileceğim işti fakat be çalışmadım anneme bile bırakamadım bu çok zor bir karar çalışsanda bebeğin için çalışmasanda yine bebeğin için.Bebekler özellikle iki yaşın kadar anneye çok ihtiyaç duyarlar hele seninki çok küçük ancak hayatın gerçekleride var bir kadının işinde iyi olması ve ekonomik bağımsızlığı bebeğinin maddi anlamda hayat klitesinide artırması lazım ayrıca bu devirde iş bulmak çok zor zor.Hangisini yaparsan yap bebeğin için yapacaksın ben bir süre çalışmamayı tercih ettim ancak bazen strese girmiyor değilim belli yaştan sonra iş bulmak çok zor.Bu arada benim işmin saatleri seninki kadar uzun olmasada zor bir işti.Karar vermekte zorlanaman çok doğal ancak ekonomik acil ihtiyacın varsa çalış derim bekleme şansın varsa ve ileride iş bulabileceğine inanıyorsan biraz daha bekle derim.Koşullarına ve ihtiyaçlarına göre hareket edeceksin.Vijdan azabına sakın izin verme ama...

hayırlısı olsun hakkınızda..bence cok uzun calısma saatlerin..çünkü bebeğin cok küçük benneyaptımki seni tabiki unutmaz kokundan bile tanır annesisin onun :asigim: ama işte cok küçük..hala senin kkuna ilgine ihtiyacı var.şimdilik yabancılama döneminde deil.ama 7. en gec 8. ayda baslıycak yabancılamalar..bunun ek gıdaya gecme dönemi falan..bunları dşünmüşsündür umarım..ama gercekten bu işe ihtiyacın varsa ve yapabileceğin birsey yoksa hayırlısı olsun a.s.

sağolun arkadaşlar.evet çok küçük ama ne yapayım gerçekten ,ihtriyacım var hem kendim için onu geç herşeyden önce bebeğim için.biliyorum ilk çalışan ben değilim ama...

bence iyi düşün eğer çalışmaya ihtiyacın varsa çalış.bende düne kadar çalışıyordum patronumla anlaşmazlıklar yüzünde ayrıldık.şimdi evdeyim ve kızım 10 aylık.benimde kızıma babaannesi bakıyordu ama beni hiç unutmadı kızım.sana tavsiyem çalışacak olursan yavrunun uyku saatlerini değiştir.babaannesine gündüzleri daha çok uyutmasını söyle .helede işten gelme saatlerine göre yani uykudan uyanmış olursa en azından bi kaç saat akşamları görüşmüş olursunuz.tabiyki bebeğin seni kokundan tanır ama azda olsa unutma ihtimalide var.boşuna dememişler cennet annelerin ayağı altında diye.benim kızım sabah en geç 6 da uyanırdı bende zaman geçirelim diye uyutmazdım bidaha oynar uykusunu açardım.gündüzleride babaannede bol bol uyurdu hem kadıncaz rahat eder hemde ben doya doya görmüş olurdum.kendini çalışıcam diye suçlu hissetme bunlar o vazgeçilmez bebişlerimiz için malesef.

bence de bebeğin daha küçük.çalışma saatleri de çok uzunmuş.şöyle akşam 5e kadar filan olsa kabul et derdim ama şimdi farklı.dediğin gibi sen giderken uyursa.sen geldiğinde de bebeğin uyuyor olursa zor olur.ben de çalışacam ama henüz başlamadım nasıl bir durum olduğunu bilemiyorum. yalnız kızımı uzun süre yalnız bırakırsam ev işleri nedeniyle ilgilenemediğim zamanlar bana küsüyor sanki. hiç gözlerimin içine bakmıyor ve gülmüyor.ama bir süre sonra geçiyor.iyi düşün.arkadaşların da dediği gibi eğer daha ileride bebeğin biraz daha büyüdükten sonra iş bulabilirim dersen bekle biraz daha.

sağolun arkadaşlar bir daha böyle bir iş bulamam.çünkü burası küçük bir şehir ha deyince olmuyor.5 senede bulduğum en iyi iş.ayrıca bu işi istememin en önemli sebebi bebeğim.açıkçası eşie güvenemiyorum pek iş konusunda.işten çıktı şimdi serbest meslek kendince yapıyor bir şeyler ama nereye kadar...işte böyle.uyku düzenini değiştirebilirim evet sağolun

merhaba bende çalışıcam ama benim avantajım erken evde olucam
ihtiyacım var diyorsun çalışmak zorundaysan reddetme bence
sercan arkadaşın dediği gibi kayın validen gündüzleri uyutmaya çalışsın
akşam birazdaha geç yatar ozaman hem büyüdükçe biraz daha geç yatmaya başlar
ozaman bebeğinle zaman geçirebilirsin sabahları kaçta uyanıyor bilmiyorum ama
işe gitmeden uyanıyorsa uyutma tekrar sabahları vakit geçir

gece bir kere kalkıyor 1 saat kendi kendine konuşuyor o zaman ona katılabilirim.sabah da 6da kalkıyor.ben 9da işbaşı yapacağım.yine biraz zamanımız oluyor.

ben çalışmıyorum ama reddemiyeceğim bir iş olursa kabul ederdim arkadaşların dediği gibi gündüz uyutsunlar gece biraz senle vakit geçirir çokta üzme kendini sonuta onun geleceği için çalışıyosun

Madem ki ihtiyacın var arkadaşların dediği gibi uyku saatlerini değiştirmek iyi bir fikir.Birlikte olduğunuz zamanı dolu dolu geçirirsiniz.Hepimiz bebeklerimizin her anında yanında olmayı çok isterdik ama şartlar her zaman buna izin vermiyor.Yaptığımız herşey bebeklerimiz için zaten.Moralini bozma bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…